صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۷ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰
گزارش آنا از جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش؛

نمایندگان به «فیاضی» اعتماد نکردند

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۵ آبان ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس برگزار شد.
کد خبر : 621518

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، جلسه علنی مجلس شورای اسلامی صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۵ آبان ماه) به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی رأس ساعت ۸ و با حضور ۱۹۳ نفر از نمایندگان برگزار شد.


حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دولت سیزدهم برای دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در مجلس حضور یافت و مستقیم با نمایندگان مجلس گفت‌وگو کرد.


لازم به ذکر است که غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور، علیرضا کاظمی سرپرست وزارت آموزش، امیر آشتیانی وزیر دفاع، حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری، محمد دهقانی نقندر معاونت حقوقی رئیس جمهور، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، رئیس جمهور را همراهی کردند. (بیشتر بخوانید)


مخالفت کمیسیون آموزش مجلس با وزیر پیشنهادی آموزش


در ابتدا جلسه، گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در صحن علنی قرائت شد و  این کمیسیون تخصصی اعلام کرد که با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مخالف است.



به گفته رضا حاجی‌پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات، «مسعود فیاضی» از میان جامعه معلمان کشور نبوده و سابقه معلمی و تدریس در مدارس دولتی را ندارد. وی دارای تجربه فعالیت‌های پژوهشی به‌ ویژه در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی است و در برنامه خویش هم به خوبی به مسائل اولویت‌دار و آسیب‌ها و مشکلات وزارت آموزش و پرورش را اشاره داشته‌ و راهکارهایی هم برای این مسائل اعلام کرده است،  اما انتظار می‌رفت با توجه به سابقه مسئولیت در مرکز پژوهش‌های مجلس، برنامه عملیاتی با زمانبندی مشخص برای راهکارهای خویش ارائه کند. فیاضی نظرات خوبی در این راهکارها اعلام کرده ولی کارنامه عملی اطمینان بخشی در سابقه فعالیت‌های وی در وزارت آموزش و پرورش وجود ندارد.  (بیشتر بخوانید)


رئیسی: حجت نداشته باشم، کسی را معرفی نمی‌کنم


بعد از قرائت گزارش کمیسیون تخصصی،  طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، رئیس جمهور یک ساعت فرصت دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را داشت.



بر همین اساس، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در دفاع از وزیر پیشنهادی آموزش و پروش در صحن مجلس شورای اسلامی، گفت: «با بررسی‌هایی که در کارگروه‌ها انجام شد دکتر فیاضی از کسانی بود که در مصاحبه های مختلف کارگروه‌ها از جایگاه ممتازی برخوردار شد. خود من هم با وی مصاحبه کردم.


وی تأکید کرد: دوستان مورد اعتمادی در این حوزه با آقای فیاضی مصاحبه کردند و وی را فرد صالحی برای این مسئولی دانستند». (بیشتر بخوانید)


رئیس جمهوری پس از پایان نطق خود، با بدرقه تعداد زیادی از نمایندگان، مجلس ترک کرد.


معلمان با انتخاب فیاضی در جایگاه وزیر دلسرد می‌شوند


بعد از پایان نطق رئیس‌جمهور در جلسه علنی مجلس، دو نماینده مخالف و دو نماینده موافق نظراتشان را درباره فیاضی اعلام کردندکه آن‌ها نیز در مجموع یک ساعت زمان داشتند.


محمد باقری به عنوان اولین مخالف با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در پشت تریبون صحن حاضر شد و خطاب به رئیس‌جمهور گفت: «آقای فیاضی حتی یک روز مدیر یک مدرسه نبودند. آقای رئیسی فرمودند که فیاضی مدیر کل بوده است اما من پرسیدم و گفتند او حتی مدیر کل هم نبوده است.   آموزش و پرورش و معلمان با این انتخاب، دلسرد می‌شوند و توهین و دهن کجی به آموزش و پرورش خواهد شد».


این نماینده مجلس ادامه داد: «رئیس جمهور صرفا یک هفته وقت دارد وزیر بعدی را انتخاب کند نه سه ماه، لذا خواهش دارم به احترام معلمان به وی رأی ندهید». (بیشتر بخوانید)


نباید گزینه پیشنهادی این وزارتخانه در لابی‌ها و پارک‌ها انتخاب شود


سپس نوبت به محمد وحیدی،  مخالف دیگر برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش رسید، این نماینده مجلس اظهار کرد: «نکاتی که در مخالفت با آقای فیاضی مطرح می کنم قطعا از باب مخالفت با آقای رئیسی، دولت یا جریان انقلابی نیست، کما اینکه ما با افتخار پشت سر رئیس جمهور که فردی انقلابی و ولایی و مورد اعتماد مردم است، ایستاده ایم، اما در این شرایط انتخاب اصلح برای مهمترین دستگاه کشور از اهمیت بسزایی برخوردار است».


وی در ادامه از حضور تمام اعضای کابینه در جلسه رأی اعتماد وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش انتقاد کرد و افزود: «وزرا چرا در سایر جلسات مجلس که به امور مهمی همچون بودجه نویسی، حمایت از مردم در شرایط سخت کرونا، مشکلات فرهنگیان و رتبه بندی آنها می پردازیم، حضور ندارند». (بیشتر بخوانید)


رئیس‌جمهور برای حزب و جناح نیامده است


در ادامه جلسه علنی مجلس با دستور کار بررسی صلاحیت «مسعود فیاضی» وزیر پیشنهادی آموزش پرورش، موسی غضنفرآبادی در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در صحن مجلس گفت: «شبکه‌های معاند از هفته گذشته شروع به تخریب فیاضی کردند. در مقابل جبهه بزرگی از فرهنگیان حمایت خود را از وزیر پیشنهادی اعلام کردند. فیاضی، وزیری است که برنامه جدی خود را ارائه کرد و نشان داد می‌تواند تحول گسترده‌ای را در آموزش و پرورش داشته باشد». (بیشتر بخوانید)


دو – دو نمایندگان در واکنش به اظهارات گودرزی


عباس گودرزی در جلسه علنی صبح مجلس  و در جریان بررسی صلاحیت مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به عنوان موافق گفت: «زمانی که نامه رئیس جمهوری در مجلس برای معرفی آقای فیاضی قرائت شد تعدادی از همکاران به نشانه مخالفت دو – دو کردند. همان زمان از یکی از این همکاران پرسیدم که مگر فیاضی را دیده‌اید و یا با او صحبت کرده‌اید که مخالفت می‌کنید؟ پاسخ منفی داد و بیان کرد که فیاضی از بدنه آموزش و پرورش نیست. به او گفتم که مگر ما نمایندگان از همان ابتدا وکیل مردم بودیم که اکنون وکالت مردم را انجام می‌دهیم. پس نه تایید و نه رد کن، بلکه اجازه بده فیاضی برنامه‌هایش را توضیح دهد و حرف‌هایش را بشنو». (بیشتر بخوانید)



اظهارات گودرزی با واکنش برخی از نمایندگان مجلس مواجه شد،  تعدادی از نمایندگان در واکنش به صحبت‌های گودرزی دو – دو می‌کردند، اشاره آن‌ها این بخش از صحبت‌های گودرزی بود که بیان کرد مگر ما از همان ابتدا وکلای مردم بودیم که اکنون وکالت مردم را انجام می‌دهیم.


انتقاد دلخوش از رئیسی؛  برای معرفی «فیاضی»  با مجلس مشورت نشد


در ادامه جلسه علنی مجلس،  سید کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا در مخالفت با وزیر پیشنهادی اظهار کرد: «آقای رئیس‌جمهور! مجلس شما را از خودش می‌داند و در این شرایط دوست نداریم که دشمنان از دولت خرده بگیرند.  شما نه با مجلس مشورت کرده‌اید و نه با همکاران خودتان در دولت. جاده یک طرفه به مقصد نمی‌رسد». (بیشتر بخوانید)


برخی از نمایندگان مجلس از دولتمردان گله دارند


حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در جلسه علنی مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، گفت: «برخی از نمایندگان به علت ارتباط کم برخی از دولتمردان با مجلس گله‌مند هستند اما گناه فیاضی چیست که برخی از دولتمردان با مجلس تعامل ندارند؟» (بیشتر بخوانید)


فیاضی سوابق خوبی دارد


در ادامه جلسه علنی مجلس با دستور کار بررسی صلاحیت «مسعود فیاضی» وزیر پیشنهادی آموزش پرورش، زهره الهیان در موافقت با وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، اظهار کرد: «وزارت آموزش و پرورش با بحران‌های متعددی روبروست که فیاضی سوابق خوبی دارد و می‌تواند این بحران‌ها را حل کند. متأسفانه در فضای مجازی به صورت غیرمنصفانه درباره فیاضی قضاوت شد و بحث برادر داماد را مطرح کردند درحالی‌که برادر فیاضی شهید است اما وی هیچ‌گاه نخواست از نام برادر شهیدش استفاده کند». (بیشتر بخوانید)


در انتهای جلسه بررسی صلاحیت «مسعود فیاضی» وزیر پیشنهادی آموزش پرورش و  بعد از رأی‌گیری نمایندگان، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۲۵ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، نتیجه رای اعتماد به مسعود فیاضی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را قرائت کرد.


بر این اساس؛ نمایندگان مجلس با ۱۱۵ رای موافق،  ۱۴۰ رای مخالف،  ۵ رای ممتنع و از مجموع ۲۶۰  آرای مأخوذه، تصدی وزارت آموزش و پرورش را به فیاضی نسپردند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر