صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۱ - ۲۵ آبان ۱۴۰۰
در مسیر نخبه‌پروری (۹۸)/ برومند در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

مخترعی که با دستگاه «آب‌نمای مقرنس» طبیعت را به منازل آورد/ آبشار مصنوعی برای چه مقاصدی سودمند است؟

مخترع دستگاه «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» گفت: این دستگاه را با تأمل بسیار برای آرامش روح و روان انسانی ساختم تا آبشار طبیعی را به منازل بیاورم.
کد خبر : 621416

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ جعفر برومند، مخترع دستگاه «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» فعالیت‌ در حوزه طراحی را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرده است. وی که دارای مدرک کارشناسی‌ارشد معماری بوده و گرید پایه یک مرمت بناهای تاریخی را در اختیار دارد، با تأمل بر طبیعت فضای سبز و صدای آبشارهای طبیعی در قله‌ها و کوه‌های سر به فلک کشیده جای‌جای ایران اسلامی تصمیم می‌گیرد آب‌نمایی که از نظر کارکردی نزدیک به آبشار باشد را طراحی و اجرایی کند.




بیشتر بخوانید:


اختراع سیستم مدرن خطایابی در نیروگاه‌های خورشیدی


دانشجویی که ۵ اختراع و ۱۱ عنوان کتاب دارد




بنابراین این نخبه معماری تصمیم می‌گیرد طبیعت را به منازل مردم بیاورد تا بلکه در روزهای کرونایی و استرس و اضطراب حاکم بر خانه‌ها این اختراع روح و روان آدمی را جلا بخشد.


شاید معماران بهتر بدانند که برای طراحی اختراعی مانند دستگاه «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای»، مرمت‌کاری نیاز روزافزون است و بدون مرمت کار معماری پیش نخواهد رفت. برومند با توجه به اینکه در حوزه مرمت هم دستی بر آتش داشته است، می‌دانست که بدون مرمت‌کاری «آب‌نمای مقرنس معکوس» به نتیجه نمی‌رسد.




دستگاه «آب‌نما مقرنس معکوس» چگونه ساخته شد؟


جعفر برومند ساکن اصفهان مبارکه-قهنویه-صادقیه و متولد سال ۱۳۳۹ بوده و فعالیت‌های طراحی و اجرایی خود را از سال ۱۳۵۸ آغاز کرده‌ و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی‌ ارشد معماری است. برومند استاد دانشگاه و دارای گرید پایه یک مرمت بناهای تاریخی، گرید پایه یک سازندگان مسکن و ساختمان از وزارت مسکن و شهرسازی و پروانه اشتغال به کار مهندسی در طراحی ساختمان است.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و در ادامه پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» و پیگیری و بررسی اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس» با برومند درباره فعالیت‌های پژوهشی، تحقیقی، علمی و شرح اختراعات و تألیفات او گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانیم.






مخترع دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که جرقه اولیه اختراع دستگاه «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» و محصول مورد نظر چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی موجب ساخت آن شد؟ اظهار کرد: در زندگی روزمره انسان هرچقدر با طبیعت انس بگیرد، حس آرامش و سلامتی بیشتری خواهد داشت به‌خصوص اگر نزدیک عنصر آب و در کنار آبشار طبیعی باشد، صدا و رطوبت آب تأثیر بسزایی روی روح و روان انسان دارد.




بیشتر بخوانید:


کمک به پژوهشگران با تسهیل آیین‌نامه‌ها و حذف بخشنامه‌های دست‌وپاگیر


اختراع استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه ثبت شد




برومند تبیین کرد: قدری تأمل کردم که چگونه می‌توان این طبیعت زیبا را به حالت طبیعی خود به داخل منازل مسکونی، ساختمان‌های اداری، تجاری، خدماتی و ... آورد و از آن لذت برد؛ بنابراین تصمیم به طراحی آبنمایی که این خصوصیات را داشته باشد، گرفتم.


دستگاه «آب‌نمای مقرنس معکوس» نمونه خارجی دارد؟


استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه درباره اینکه دستگاه اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» برای چه مقاصدی سودمند است و کارایی و کاربرد دارد؟ یادآور شد: از آنجا که مرمتکار هم هستم با ایده از طبیعت و معماری ایرانی، مقرنس‌ها و قطاربندی‌ها، این آبنما را طراحی کردم. ابتدا نقشه‌های اجرایی، سپس ماکت و حجم و در نهایت نخستین نمونه کامل شده اختراع مورد نظر را در منزل شخصی خود راه‌اندازی کردم.


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه با بیان اینکه نحوه عملکرد دستگاه اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» به‌صورت دستی و کنترل از راه دور است، یادآور شد: هدف از طراحی این محصول ایجاد حس آرامش، سلامتی و ایجاد هوای مطلوب در زندگی است که امید است به‌زودی همگان بتوانند از آن بهره‌مند شوند.


برومند، کاربردهای دستگاه اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» را ایجاد رطوبت لازم به‌صورت طبیعی و متعادل کردن هوای گرم، داشتن چند نوع ایجاد صدای آب مانند تداعی صدای باران، آبشار و ... برای ایجاد آرامش روح انسان، جذابیت ظاهر در روز و دارای نورپردازی زیبا برای شب عنوان کرد.


با ایده از طبیعت و معماری ایرانی، مقرنس‌ها و قطاربندی‌ها، دستگاه اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» را طراحی کردم.وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر اینکه آیا نمونه خارجی دستگاه اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» وجود دارد؟ به آنا گفت: خیر، این اختراع در جهان منحصربه‌فرد بوده که در گواهی ثبت اختراع ارسال شده از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به آن اشاره شده و ایران نیز جدید بودن آن را در جهان یادآوری کرده است.


استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه درباره اینکه هزینه ساخت دستگاه اختراع «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» از نمونه اولیه تا محصول چقدر بوده است؟ توضیح داد: هزینه‌های برآورد شده نخستین نمونه ساخته شده اختراع ۱۲ میلیون تومان در ارتفاع ۱.۲۵ سانتی‌متر است؛ اما هزینه امروزی این اختراع طبق برآورد قیمت روز بازار برای تهیه مصالح، ساخت و مونتاژ و ابعاد و سایز این محصول برآورد خواهد شد.


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه با بیان اینکه برای ساخت این دستگاه هیچ کمکی از نهاد و ارگانی‌ دریافت نکرده‌ام، مطرح کرد:‌ این محصول در مراحل اولیه و بازاریابی است و به‌زودی به تولید انبوه خواهد رسید.





برومند تأکید کرد که این اختراع کاملاً کاربردی است و به‌راحتی قابل حمل بوده و از نظر بهداشتی هیچ مشکلی در محیط ایجاد نمی‌کند. آب در این دستگاه در حال گردش است و هیچ احتیاجی به تعویض آب نیست و آب در طولانی‌مدت دچار تغییر رنگ نشده و در مصرف آن صرفه‌جویی می‌شود.


وی در پاسخ به این پرسش که در دستگاه «آب‌نمای مقرنس معکوس با مکانیزم تقسیم آب لوله‌ای» از چه لوازمی استفاده شده است؟ بیان کرد: برای ساخت این دستگاه از فایبرگلاس، پلاکسی، آلومینیوم و وسایل الکتریکی استفاده کرده‌ام.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
علی
12:09 - 1400/08/26
واقعا چه دسگاهیه