صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۷ - ۲۲ آبان ۱۴۰۰
زندیه وکیلی عنوان کرد؛

برتری شهرنشینی بر روستانشینی/ بنای ایرانی اسلامی به‌طور انبوه وجود ندارد

معاون عمرانی استاندار مرکزی گفت: در اسلام توصیه‌هایی مبنی بر ویژگی‌های یک مکان و آرمانشهر وجود دارد و بر برتری شهرنشینی بر روستانشینی تأکید شده است.
کد خبر : 620937

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اراک، کمیسیون تخصصی «حکمت اسلامی و تعالی معماری و شهرسازی» نخستین همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی با محورهای اصول و بنیان‌های عمران معماری و شهرسازی اسلامی، نظریه‌های حکمت عمران فلسفه و حکمت عمران معماری و شهرسازی شناخت‌شناسی با حضور حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک و دبیر همایش، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، زندیه وکیلی معاون عمرانی استاندار مرکزی، شهرداران و اعضای شورای اسلامی شهرهای استان مرکزی به صورت مجازی و حضوری در واحد اراک برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


پیوند عمیق حکمت، شهرسازی و هنر/ معماری زاییده نمادهای فرهنگی است


دریافت ۱۱۴ مقاله در همایش «حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی»




معاون عمرانی استاندار مرکزی در این همایش با اشاره به موضوع همایش حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی گفت: در اسلام توصیه‌هایی مبنی بر ویژگی‌های یک مکان و آرمانشهر وجود دارد و بر رجحان شهرنشینی بر روستانشینی تأکید شده است.


مهدی زندیه وکیلی افزود: اسلام دین اجتماعی است و بر روابط اجتماعی و فعالیت محله، مسجد و همسایه تأکید ویژه‌ای دارد به‌طوری‌که شهر پیامبر تا قبل از اسلام بسیار متفاوت بوده و بعد از اسلام بسیار پیشرفت کرده بود و به نحوه اداره شهرها در آیات و روایات اشاره شده است.


اهمیت شهرسازی اسلامی از منظر مقام معظم رهبری


وی با بیان اینکه در اسلام بر محله‌محور بودن با مرکزیت مسجد تأکید شده است، یادآور شد: بررسی دوره‌های تاریخی پس از اسلام برای ما یک منبع مهم به شمار می‌رود و مبانی نظری که از آن می‌توان برای ساختن معماری نوین اسلامی بهره برد، منبع آیات و روایات، دوره‌های تاریخی و مبانی نظری منابع اصلی ما در شهرسازی اسلامی به شمار می‌روند.


معاون عمرانی استاندار مرکزی متذکر شد: مقام معظم رهبری در ۶ بند به اهمیت شهرسازی اسلامی و توجه به مبانی آن اشاره کرده‌اند که باید در دانشگاه مورد توجه جدی قرار گیرد.


زندوکیلی تأکید کرد: اکنون محصول شورای عالی شهرسازی و معماری و ضوابط و مقررات پروژه‌هایی است که به نظر می‌رسد هیچ رنگ و بویی از اسلامی بودن نبرده‌اند و باید در ساخت مسکن، ساختمان، محله و سایر پروژه‌های عمومی به تدوین نظریه‌ها و مبانی حکیمانه روی بیاوریم و در ساختن ساختمان‌های مدرن و پسامدرن به نداشتن هیچ‌گونه مزاحمت برای همسایه‌ها توجه کنیم.


وی افزود: با توجه به مبانی فرهنگ ایرانی اسلامی باید استانداردها تدوین شود و متأسفانه اکنون بنای ایرانی و اسلامی به‌طور انبوه وجود ندارد، به‌طوری‌که به تک‌بناها در این حوزه اکتفا می‌شود و این خلأ به‌طور جدی احساس می‌شود، امیدواریم در آینده با تشکیل هیئت علمی این شهرسازی اسلامی و بنای ایرانی و اسلامی را در مواجهه با سایر بخش‌های جامعه تنظیم کنیم تا مقررات ساخت ساختمان تدوین شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر