صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۵ - ۱۰ آبان ۱۴۰۰
علی اکبری در گفت‌وگو با آنا:

طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند الگوی سایر دانشگاه‌ها باشد/ نگارش آیین‌نامه تشویقی برای استفاده از طرح پایش

مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی گفت: طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند الگوی سایر دانشگاه‌ها باشد.
کد خبر : 618096

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی که پایان‌نامه‌های دانشجویان را بر اساس نظام موضوعات هدفمند می‌کند، مورد توجه سایر مراکز علمی دانشگاهی قرار گرفته و هم‌اکنون بسیاری از مسئولان ارشد آموزش عالی برنامه دارند که این نظام را در سایر دانشگاه‌ها پیاده‌سازی کنند. تا جایی که محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در اظهارنظرهای متعدد بر این امر تأکید کرده است.


حال برای اینکه از جزئیات بیشتر طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی باخبر شویم با محمد علی‌اکبری، مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی به گفت‌وگو نشسته‌ایم که در ادامه می‌آید. آنچه در ادامه مشاهده می‌شود بخش اول این گفت‌وگو است، بخش دوم این گفت‌وگو در روزهای آینده منتشر می‌شود.


آنچه در این گفت‌وگو با علی‌اکبری، مجری طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی می‌خوانید:


رفع مشکلات سخت‌افزاری طرح پایش


نگارش آیین‌نامه تشویقی برای استفاده از طرح پایش


آنا: با روی کار آمدن دولت سیزدهم، وزیر علوم جدید نیز معتقد است که باید نظام موضوعات برای تحقیقات در دانشگاه‌های کشور دایر شود، این امر مشخص می‌کند که حرکت دانشگاه آزاد اسلامی در نظام‌بندی موضوعات مورد توجه قرار گرفته است. گزارشی از آخرین وضعیت طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی بفرمایید؟


علی‌اکبری: آن کاری که وزارت علوم قصد دارد برای آن برنامه‌ریزی کند، هم‌اکنون در قالب طرح پایش در دانشگاه آزاد اسلامی اجرایی شده و تمام جزئیات آن آماده شده است و فکر می‌کنم در ۶ ماه آینده یک اتفاق خیلی خوب خواهیم داشت و یک گزارش مبسوط قابل ارائه به خیلی از نهادهای علمی منتشر می‌کنیم.


برای اینکه بگویم چه اقداماتی تاکنون انجام شده، لازم است یادآوری کنم که در اجرای طرح پایش مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وجود داشت. مشکلات سخت‌افزاری شامل تعریف ساختار، ایجاد سامانه و اقناع اساتید و دانشجویان بود. پس از شناسایی این مشکلات برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کردیم. هم‌اکنون سامانه مشخصی برای طرح پایش ایجاد و نظام موضوعات به تعداد زیادی استخراج شده است.


می‌توان از روی سامانه مشاهده کرد که چه تعدادی زمینه پژوهشی برای هر موضوع شکل گرفته است. تعداد برنامه‌های علمی هم‌اکنون از مرز ۳۰ مورد گذشته است. ساختار دبیرخانه‌های طرح پایش ایجاد شده و در حال انجام وظایف خود است. در این زمینه شوراهای خاصی تعریف شده است، اعضای شورا معرفی شده‌اند، پروپوزال‌ها در این شوراها بررسی می‌شوند.


پیاده‌سازی این امور روی سامانه وقت‌گیر است. امروز دیگر هیچ مشکلی در سامانه نداریم. ساختار سامانه آماده و تست هم شده است.


اخیراً آیین‌نامه جدیدی در زمینه طرح پایش نوشته‌ایم و ظرفیت‌های تشویقی در نظر گرفته‌ایم.


اساتید و دانشجویانی که علاقه‌مند هستند بر روی سامانه آمده و کار را شروع کرده‌اند، فعالیت دانشجویان و اساتید در شوراهای مربوط را بررسی می‌کنیم تا همه‌چیز درست کار کند، بسیاری از صاحب‌نظران درباره پایان‌نامه‌ها نظر می‌دهند، می‌گویند این رویکرد مفید بوده است یا نه؟ چه قسمت‌هایی نیاز به اصلاح دارد؟ بسیاری از ایرادات استخراج شده و به نقطه‌ای رسیده‌ایم که همه امور آزمایش شده است. همه برنامه‌های علمی روی سامانه قرار گرفته است و اعضای هیئت علمی می‌توانند این برنامه‌ها را مشاهده کنند. مرتب جزئیات بیشتری را اضافه می‌کنیم تا دسترسی‌ها دقیق‌تر باشد.


اخیراً آیین‌نامه جدیدی نوشته‌ایم و ظرفیت‌های تشویقی برای پایش در نظر گرفته‌ایم. این آیین‌نامه وقت زیادی از ما گرفت. تقریباً حدود چهار ماه روی این آیین‌نامه کار کردیم، در این آیین‌نامه به جزئیاتش دقت شده است، سعی کردیم آیین‌نامه‌ای بنویسیم که کم‌خطا باشد، روی سامانه پیاده‌سازی‌اش کردیم، همه این کارها را انجام دادیم، نگارش آیین‌نامه تمام شده است. اخیراً برای آزمایش آیین‌نامه روی سامانه قرار دادیم و اکنون به‌صورت آزمایشی در حال اجرای آن هستیم. بنابراین اکنون همه‌چیز برای استفاده از طرح پایش آماده است.




بیشتر بخوانید:


صیانت از جایگاه علمی پژوهشی اولویت نخست دانشگاه آزاد اسلامی است


دانشگاه آزاد اسلامی به مرجع علمی تبدیل می‌شود


اشتغال ۱۰۰ دانش‌آموخته از طریق ارتباط دانشگاه با صنعت




آنا: استقبال اساتید و دانشجویان از نظام موضوعات دانشگاه آزاد اسلامی به چه میزان است؟


علی‌اکبری: هم‌اکنون در موضوعاتی نظیر پدافند غیرعامل، صنعت و تجارت، صنعت پزشکی تعداد پایان‌نامه‌ها زیاد است، مثلاً در یک موضوع ۲۰۰ تا ۳۰۰ پایان‌نامه آمده ولی ما بیشتر از این می‌خواهیم، حداقل یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ پایان‌نامه در یک موضوع باید داشته باشیم.


پیش‌بینی می‌کنم با وجود اینکه بسیاری از ایرادات برطرف شده و نظام تشویق ایجاد شده است کار سرعت بیشتری بگیرد و به‌زودی نتایج خوب آن نمایان شود.


آنا: در آینده چه برنامه‌ای دارید؟


مدلی برای استفاده از خروجی پایان‌نامه‌ها طراحی کرده‌ایم و در حال تدوین راه‌حل‌هایی برای استفاده از خروجی پایان‌نامه هستیم


علی‌اکبری: اینکه در آینده این به کجا خواهیم رسید، باید برایش فکر کنیم. البته ما مدلی برای استفاده از خروجی پایان‌نامه‌ها طراحی کرده‌ایم و در حال تدوین راه‌حل‌هایی برای استفاده از خروجی پایان‌نامه هستیم. همانطور که گفتم تا ۶ ماه آینده تعداد قابل توجهی پایان‌نامه خواهیم داشت که در راستای برنامه پایش هستند، آن وقت می‌شود در مورد خروجی‌ها صحبت کرد.


آنا: برای سامانه طرح پایش چه برنامه‌ای در نظر گرفته‌اید؟


علی‌اکبری: سامانه طرح پایش را خیلی هوشمند کردیم. به‌راحتی می‌توانید ردگیری کنید که اکنون چه موضوعی یا چه تعداد پایان‌نامه جذب شده است؟ چه موضوعی نتوانسته پایان‌نامه جذب کند؟ چه برنامه علمی‌ای به‌خوبی نوشته شده است؟ و کدام برنامه خوب نوشته نشده است؟


معتقدیم که ممکن است نظام موضوعات چیزی را استخراج کرده باشیم اما به هر دلیلی خوب استخراج نشده یا اعضای هیئت علمی خوب مشارکت نکرده‌اند یا ممکن است اصلاً آن برنامه مورد علاقه نبوده باشد، مجری پیگیر نبوده، دانشجوها علاقه‌مند نیستند، هزار و یک علت می‌تواند داشته باشد.


هم‌اکنون تقریباً می‌توانید بفهمید که کدام یک از برنامه‌ها مورد اقبال نبوده است، کدام موضوع را دانشجویان انتخاب نکرده‌اند یا کدام موضوع مورد اقبال دانشجویان نبوده است. همه این موارد قابل تفکیک است. در این زمینه می‌توان علت‌یابی کرد. تا ۶ ماه آینده همه این موارد را می‌توان به‌خوبی استخراج کرد.


انتهای پیام/۴۰۴۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر