صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۰ - ۰۷ آبان ۱۴۰۰
ناگفته‌های علم/ ۲؛

درباره تغذیه روح چه می‌دانید؟/ رابطه کمال‌گرایی با ژنتیک

علم جنبه‌های مختلفی دارد و یکی از جنبه‌های مهم و مفید آن درباره تغذیه روح و داشتن آرامش است. با این گزارش، درباره بدن خود بیشتر بدانید.
کد خبر : 616233

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ بدن انسان و آنچه به عنوان خوراک به آن داده می‌شود، اهمیت زیادی دارد چرا که ساختن بهتر آینده بشر در گروی داشتن بدنی سالم و قوی است.اما علاوه بر آن، آنچه به عنوان خوراک به روح داده می‌شود نیز مهم است. علم جنبه‌های مختلفی دارد و یکی از جنبه‌های مهم و مفید آن درباره بدن و روان انسان است. در این گزارش، درباره بدن خود بیشتر بدانید و ناگفته‌هایی را بخوانید که کمک زیادی به انتخاب روش صحیح زندگی می‌کند.


چگونه در اوج خستگی به آرامش برسیم؟


مالیدن صورت یکی از کارهایی است که در هنگام خستگی انجام می‌دهیم چراکه اعصاب موجود در صورت باعث ایجاد واکنش آرام‌بخشی در بدن می‌شود.



معمولاً وقتی خسته هستیم، در چشم‌ها حالت خارش وجود دارد. با مالیدن چشم‌ها مجاری اشک‌ تحریک شده و مایع روان‌کننده را آزاد می‌کند. ارتباط عجیبی میان اعصاب چشم موجود در صورت، چشم و جمجمه و عصب واگ که به قلب می‌رسد، وجود دارد.


درواقع مالیدن صورت و چشم‌ها واکنش «اکولوکاردیک» یا «چشم قلب» را تحریک می‌کند که ضربان قلب را کاهش می‌دهد. این امر به فرد کمک می‌کند در هنگام خستگی یا استرس، آرامش پیدا کند. عصب واگ یا واگوس (به معنی ریوی-هضمی) طولانی‌ترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیت‌های پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد.


چرا برخی از افراد کمال‌گرا هستند؟


کمال‌گرایی نوعی ویژگی شخصیتی است که به دلیل ژنتیک یا تجربیات در فرد بروز می‌کند.



افراد به دلایل زیادی از جمله ژنتیک و تجربیات کمال‌گرا می‌شوند. کمال‌گراها اغلب استانداردهای غیرواقعی و بسیار بالایی را برای خود در کار، موقعیت‌های اجتماعی، ظاهر یا روابط در نظر می‌گیرند. این افراد همچنین به طور معمول ارزش خود را با موفقیت و دستیابی می‌سنجند. خودانتقادی شدید، تعلل، ناامیدی و افسردگی از نکات منفی این اختلال است. دستیابی به موفقیت‌های بسیار، رضایت و عزت نفس بالا از جنبه‌های مثبت کمال‌گرایی به شمار می‌رود.


کمال‌گرایی در روان‌شناسی، ویژگی‌ شخصیتی است که خصوصیات آن، با تلاش فرد برای بی‌عیب‌ونقص بودن و تنظیم استانداردهایی برای بالاترین سطح عملکرد توصیف می‌شود و با خود-ارزیابی انتقادی و نگرانی در مورد ارزیابی دیگران نیز همراه است. کمال‌گرایی در بهترین تعریف آن، یک نوع ویژگی چند بعدی است، به طوری که روانشناسان بر این باورند که بسیاری از جنبه‌های مثبت و منفی در آن وجود دارد.


چرا در هنگام تب، کابوس می‌بینیم؟


افزایش دمای بدن بر نحوه عملکرد مغز تأثیر می‌گذارد و درنتیجه فرد کابوس می‌بیند.



دما بر نحوه عملکرد مغز انسان تأثیر می‌گذارد و تب می‌تواند باعث توهمات بیداری، تصاویر زنده و کابوس شود. مصرف بیش از اندازه خوراکی و غذاهای تند می‌تواند منجر به کابوس شود چراکه دمای بدن را بالا می‌برند. دمای بدن انسان در طول روز متفاوت است. دمای بدن درست قبل از به خواب رفتن در پایین‌ترین حالت قرار دارد. کنترل دمای بدن طی خواب حرکت سریع چشم که اکثر رویاها در این مرحله اتفاق می‌افتد، بسیار ضعیف است.


خواب همراه با حرکات سریع چشم یکی از مراحل خواب در پستانداران است که در آن بدن در حالت خواب عمیق به سر می‌برد اما واکنش مغز در حالت بیداری است. بنابراین وقتی فرد تب می‌کند دمای بدنش بسیار بالاتر از حد طبیعی در هنگام خواب حرکت سریع چشم می‌شود. این امر منجر به فعالیت بیش از اندازه در مغز شده و بدین‌ترتیب فرد خواب‌های ترسناک و واقعی می‌بیند.


چگونه انسان در شرایط بحرانی قدرت فوق‌بشری پیدا می‌کند؟


مغز انسان در موقعیت‌های بحرانی ماهیچه‌ها را وادار می‌کند تا با حداکثر ظرفیت خود کار کنند، بنابراین گاهی شاهد ظهور قدرت‌های فوق‌بشری در انسان هستیم.



فیزیولوژیست‌ها در گذشته تصور می‌کردند که ماهیچه‌ها سطح تقلای خود را کنترل کرده و در هنگام خستگی تمام فعالیت‌ها را متوقف می‌کنند. حال می‌دانیم که مغز نقش بسیار بزرگی در این میان بازی می‌کند و سیگنال‌های خستگی ماهیچه‌ها با توجه به پیش‌زمینه انگیزشی، باوری و انتظارات فرد سنجیده می‌شود.


بنابراین وقتی انسان در موقعیت خطرناکی قرار می‌گیرد که جان خود یا عزیزانش تهدید شده، منطقی است که مغز رویکرد محافظه‌کارانه معمول خود را کنار بگذارد و به ماهیچه‌ها دستور دهد که با ظرفیت کامل خود کار کنند. با این حال به یاد داشته باشید که بسیاری از حکایات مرتبط به قدرت‌های ابرانسانی، در ابتدا باورنکردنی به نظر می‌رسند اما درواقع اینگونه نیستند. برای مثال، معمولاً فرد در موقعیت بحرانی توانسته یک گوشه از خودرو را برای مدت کوتاهی بلند کند، درواقع یک خودرو را به طور کامل بلند نکرده است.


آیا آب‌ گرم برای شست‌وشوی دست‌ بهتر است؟


یافته‌های علمی حاکی از آن است که شست‌وشوی دست‌ با آب گرم مزیت خاصی ندارد و نحوه شست‌وشو و آب‌کشی تأثیر بسزایی در زدودن میکروب‌ها و باکتری‌ها را از سطح پوست دارد.



بسیاری بر این باورند که آب گرم برای شست‌وشوی دست‌ بهتر است و در زدودن آلودگی و میکروب‌ها از سطح دست مؤثرتر عمل می‌کند. درواقع حرکات فیزیکی و مالش دست‌ها در هنگام شست‌وشو و آب کشیدن باعث زدودن باکتری‌ها و آلودگی‌ها از سطح پوست می‌شود.


با این حال نتایج مطالعه دانشگاه راتگرز در آمریکا نشان می‌دهد که آب گرم هیچ ارجحیتی به آب سرد در شست‌وشوی دست‌ها و زدودن سطح آنها از باکتری ندارد. براساس این یافته‌ها وقتی دمای آب بیش از اندازه گرم باشد، باعث افزایش جمعیت باکتری‌ها می‌شود چراکه به سد محافظتی و طبیعی پوست انسان آسیب می‌رساند و راه را برای رشد جمعیت باکتری‌ها و میکروب‌ها هموار می‌کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر