خوردنیهای مجاز در دوران شیردهی
دکتر خدیجه رحمانی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره اهمیت تغذیه در دوران شیردهی، گفت: علاوه بر مسائل روحی و روانی نوع رژیم غذایی نیز میتواند در افزایش میزان شیر مادر تاثیر مثبت داشته باشد.
این متخصص تغذیه با تاکید براینکه مادران پس از زایمان باید مواد غذایی را که شامل تمام گروههای مفید غذایی باشد، استفاده کنند، افزود: زنان در دوران بارداری باید به صورت متوسط 200 تا 300 گرم کالری دریافت کنند که این نیاز در زمان شیردهی به دو برابر افزایش مییابد به گونهای که مادران باید بعد از زایمان 500 تا 600 گرم کالری دریافت کنند.
وی افزود: بنابراین به مادران تاکید میشود در 6 ماه اول بعد از زایمان از رژیم غذایی کاهش وزن پیروی نکنند، زیرا کاهش میزان کالری دریافتی موجب کاهش میزان شیر مادر میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مصرف مایعات بعد از هر بار شیردهی تاکید کرد و گفت: به مادران توصیه میشود بعد از هر بار شیردهی یک لیوان مایعات از جمله شیر و آب استفاده کنند زیرا مصرف مایعات موجب افزایش میزان شیر مادر میشود.
این متخصص تغذیه در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: مصرف گروه لبنیات، نان و غلات، گوشت و جانشینان آن، سبزیجات و میوههای تازه از دیگر مواد غذایی بسیار مهم هستند که مصرف آن در دوران شیردهی برای مادران ضروری است.
رحمانی افزود: شیردهی و مکیدن پستان توسط نوزاد نیز باعث افزایش میزان شیر مادر میشود به گونهای که تحقیقات نشان داده است میزان شیر مادرانی که شیردهی ندارند بسیار کمتر از مادرانی است شیردهی منظم دارند.
انتهای پیام/