صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۳ - ۰۵ مهر ۱۴۰۰
همافر بابایی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

حمله رژیم بعثی عراق به پایگاه هوایی مهرآباد چگونه ناکام ماند؟/ معجزه‌ را به چشم دیدم

سرهنگ فنی بازنشسته نیروی هوایی ارتش گفت: با وجود بمباران ده‌ها بمب به سمت انبار مهمات و آشیانه هواپیماها هیچکدام از آنها عمل نکرد و فقط یک هواپیمای سی ۱۳۰ ترابری مورد اصابت راکت قرار گرفت و از فاجعه دور شدیم.
کد خبر : 610704

حسین بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در دامغان با تشریح حمله هوایی عراق در روز نخست جنگ تحمیلی اظهار کرد: ساعت ۱۴ روز۳۱ شهریور سال ۵۹ در پایگاه هوایی مهرآباد تردد می‌کردم که دو گروه از جنگنده‌های رژیم بعث به پایگاه حمله کردند.


وی با بیان اینکه در این حمله شاهد یک امداد الهی بودم، اضافه کرد: با وجود بمباران ده‌ها بمب به سمت انبار مهمات و آشیانه هواپیماها هیچکدام از آنها عمل نکرد و فقط یک هواپیمای سی ۱۳۰ ترابری مورد اصابت راکت قرار گرفت که اگر یکی از این بمب‌ها به سمت انبار مهمات عمل می‌کرد فاجعه‌ بزرگی در غرب تهران، تهران‌سر و مهرآباد رخ می‌داد.


سرهنگ فنی بازنشسته نیروی هوایی ارتش بیان کرد: با وجود امکانات و آموزش‌ها و نداشتن تجربه جنگ، پرسنل دچار سرگردانی شده بود و هیچ‌کس توان مدیریت و تحلیل بحران را نداشت، اما فرمایش امام خمینی(ره) در آن روز مانند آبی بر روی آتش آرامش را در نیروها احیا کرد و بلافاصله مهیای پاسخ کوبنده به رژیم بعث شدیم.


بابایی متذکر شد: آن شب تا ساعت چهار صبح پرسنل با همه توان هواپیماها را برای انجام عملیات مجهز کردند و حماسه عملیات کمان ۹۹ را آفریدند.


وی یادآور شد: در پی این عملیات رعدآسا، نیروی هوایی عراق برای مدت طولانی نیمی از توان عملیاتی خود را از دست داد و تا مدت‌ها پس از آن پایگاه‌های هوایی این کشور قادر به استفاده از تمام و یا بخشی از توان رزمی خود نبودند، به‌ طوری که پایگاه هوایی الرشید به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های هوایی عراق تا ۶۹ روز پس از این رزم ‌هوایی غیرعملیاتی بود و موجب کاهش توان رزمی هوایی دشمن و کاهش فعالیت‌های هوایی بر فراز جبهه‌های زمینی و کسب برتری هوایی برای دلاور مردان عرصه پیکار شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر