صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به دست محققان ویرجینیا تِک صورت گرفت؛

درخت مصنوعی با قابلیت جذب آب

دانشمندان نوعی درخت مصنوعی جدید تولید کرده‌اند که می‌تواند به ساکنان سواحل و مناطق خشک در استخراج آب شیرین کمک کند.
کد خبر : 610044

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اگر یک کاه باریک را در یک لیوان آب قرار دهید، مقداری از آن مایع به میزان کمی از لوله بالا می‌رود. محققان دانشگاه ویرجینیا تِک به‌تازگی دستگاهی را ابداع کرده‌اند که می‌تواند توانایی درختان را در صعود آب به سمت بالا تقلید کند. این اختراع می‌تواند آب آشامیدنی را به جوامعی برساند که در حال حاضر به اندازه کافی از آب برخوردار نیستند.


به گفته دانشمندان، این دستگاه جدید که به‌عنوان «درخت مصنوعی» توصیف شده است می‌تواند به مردم کمک کند تا به‌راحتی از آب‌های زیرزمینی استفاده کنند. همچنین ممکن است مردم مناطق ساحلی را قادر سازد تا آب آشامیدنی تازه استخراج کنند.


مولکول‌های آب به طریق جالب توجهی یکدیگر را واقعاً جذاب می‌بینند. به همین دلیل تعداد زیادی از آنها گرد هم می‌آیند و قطرات گرد تشکیل می‌شوند. جاناتان بوریکو (Jonathan Boreyko)، دانشمند مواد در مؤسسه فناوری ویرجینیا تک می‌گوید: «آب در یک لوله باریک تا چند سانتی‌متر بالا می‌رود و این قابلیت را می‌توان شبیه‌سازی کرد.» این فرآیند حرکت صعودی را «عمل مویرگی» (capillary action) می‌نامند. برای افزایش حرکت آب، این عمل مویرگی به کمک نیاز دارد.


گروه دانشگاه ویرجینیا به‌تازگی یک نمونه درخت مصنوعی را در داخل یک جعبه پلاستیکی شفاف ساخته‌اند که ۱۹ لوله پلاستیکی کوچک به عنوان «تنه» آن عمل می‌کند و قطر داخلی هر لوله حدود ۶ برابر قطر میله‌های گرافیت در مداد است. لوله‌های این درخت مصنوعی، آب را به سمت برگ‌ها می‌کشانند، بدون اینکه نیازی به یک پمپ واقعی باشد. نتایج مطالعات نشان می‌دهد این درخت مصنوعی می‌تواند به مردم کمک کند از ده‌ها متر زیر زمین به آب آشامیدنی دست یابند.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر