نقش پررنگ دیپلماسی فناوری در دستیابی به اهداف اقتصاد دیجیتال/ بیماری آندومتریوز چیست؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
خودروهای خودران تسلا فاقد ایمنی هستند
هرچند در طول چند سال گذشته اتومبیلهای الکتریکی و خودران طرفداران زیادی پیدا کرده و شرکتهای سازنده این نوع خودروها درآمد کلانی داشتهاند ولی به نظر میرسد این دسته از وسایل نقلیه هنوز به طور کامل آمادگی فروش در سراسر دنیا ندارند و هنوز باید تحقیقات بیشتری در مورد خودروهای خودران صورت گیرد. هیئت ایمنی ترابری آمریکا به شرکت تسلا بهعنوان یکی از بزرگترین سازندگان خودروی خودران هشدار داده است هرچه سریعتر نواقص موجود در سیستم خودران محصولات خود را رفع کند.
خودروهای تسلا تاکنون بارها تصادف کرده و این برخوردهای شدید صدمات جانی و مالی نیز به دنبال داشته است. یکی از مدیران ارشد تسلا بیان کرد: «بیمسئولیت خواندن مهندسان تسلا و عدم وجود ایمنی در محتوای این شرکت بیانصافی است. شرکت تسلا هنور ویژههای تمامی جزئیات ساختاری محصولات جدید خود را معرفی نکرده است ولی به نظر میرسد هیئت ایمنی ترابری آمریکا قصد دارد فشار برای نظارت عملکرد تمامی ویژگیهای ایمنی و هوشمند خودروهای تسلا را بیشتر کند.»
نقش پررنگ دیپلماسی فناوری در دستیابی به اهداف اقتصاد دیجیتال
روند توسعه اقتصادی کشورهای مختلف در سراسر دنیا حاکی از آن است که ابزارهای فناوری در ارتقای کیفیت محصولات صنایع گوناگون تأثیر بسزایی دارد و کشورهایی که بیشترین میزان سرمایهگذاری را در زمینه فناوریهای هوشمند کردهاند از لحاظ اقتصادی نیز به جایگاه مطلوبی در سطح دنیا دست پیدا میکنند. به اعتقاد کارشناسان دولتها باید تمام تمرکز خود را بر توسعه اقتصاد دیجیتال قرار داده و با فراهم کردن زیرساختهای لازم فرصت شکوفایی استعدادها و عمل شدن ایدههای خلاقانه را مهیا سازند. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
غفلت از صنعت فناوری اطلاعات صدمات زیادی را به کشور وارد کرد
بدون شک توجه به اقتصاد دیجیتال و ظرفیتهای کمنظیر صنعت فناوری اطلاعات فرصتهای اقتصادی زیادی را برای کشور ایجاد میکند. در سالهای اخیر کسبوکارهای دانشبنیان که از ابزارهای فناوری اطلاعات برای تحقق برنامههای خود استفاده میکنند، از لحاظ کمی و کیفی رشد خوبی را تجربه کرده و نشان دادهاند در صورتی که به این بنگاههای اقتصادی کوچک توجه کافی شود، میتوانند اشتغالزایی و درآمدزایی بالایی داشته باشند. البته دستیابی به نقطه تعالی در اقتصاد دیجیتال با وجود رقابت شدید در این حوزه و تحریمهای ظالمانه علیه شرکتهای ایرانی به هیچ وجه آسان نیست ولی اگر زیرساختهای لازم برای فعالان صنعت فناوری اطلاعات فراهم شود قطعاً نه تنها نیاز داخلی بلکه صادرات محصولات ایرانی نیز تسهیل خواهد شد.
ساخت نرمافزار شناسایی اختلالات خواب توسط محققان ایرانی
یک شرکت فناور نرمافزاری طراحی کرده که توانایی ارزیابی خواب، بررسی نحوه و عمق خواب را دارد. این محصول سیگنالهای الکتریکی مغز یا EEG در زمان خواب را ثبت کرده و بدین ترتیب الگوی خواب افراد را ردیابی میکند. از نتایج به دست آمده از این نرمافزار میتوان برای شناسایی اختلالات خواب و تشخیص بیماریهای مرتبط به خواب استفاده کرد. این محصول را میتوان در کلینیکهای خواب به کار گرفت، کاربران معمولی نیز میتوانند برای شناسایی و تشخیص مشکلات خواب خود استفاده کنند.
این سیستم براساس سیگنالهای دریافتی از دستگاه EEG مراحل خواب را طبقهبندی کرده و شبکهای عصبی کانولوشنی ایجاد میکند. این شبکه نوع خاصی از شبکه عصبی متداول است که چند لایه دارد. این سامانه دادههای دارای آرایش شبکهای را پردازش کرده و ویژگیهای مهم آن را استخراج میکند. طبقهبندی مراحل خواب نرمافزار شناسایی اختلالات خواب ایرانساخت مهمترین بخش آن به شمار میرود چراکه هر مرحله را با دقت بسیاری تفکیک کرده است.
نباید از شبکه ملی اطلاعات استفاده ابزاری شود
صنعت فناوری اطلاعات در سه دهه گذشته تأثیر شگفتانگیزی بر ابعاد مختلف زندگی بشر در سراسر دنیا گذاشته است و امروز دیگر نمیتوان مرز و محدوده مشخصی بین نیازهای انسان و فناوریهای نوین در نظر گرفت. چنین تأثیر گستردهای موجب شده دولتها در سراسر دنیا برای افزایش تسلط خود بر حوزههای متنوع علوم و دستیابی به ابزارهای لبه فناوری برنامهریزی دقیقی انجام دهند. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
وزارت ارتباطات طرحهای آغاز شده را نیمهکاره رها نکند
بدون شک پیشرفت صنعت فناوری اطلاعات زمینه توسعه اقتصاد دیجیتال و افزایش درآمد ملی در هر جامعهای را فراهم ساخته و کیفیت زندگی مردم را بالا میبرد. در سالهای اخیر شرکتهای دانشبنیان ایرانی کوشیدهاند همگام با سازمانها و مجموعههای بزرگ فناوری دنیا محصولات و سرویسهای متنوعی را به عموم مردم ارائه دهند. اگرچه تحریمهای ظالمانه غرب و محدودیت دسترسی مهندسان کشورمان به سرویسهای کاربردی بینالمللی فعالیت در صنعت فناوری اطلاعات با دشواریهایی مواجه کرده ولی تجربه نشان داده است جوانان رشید ایرانی هرگز تسلیم شرایط نشده و در سختترین اوضاع نیز بهترین عملکرد را از خود نشان میدهند.
اطفال در معرض خشونت خانگی رشد شناختی ضعیفی دارند
مطالعات جدید گروهی از پژوهشگران دانشگاه میسوری نشان میدهد اطفالی که در خانههایشان خشونت خانگی به وقوع پیوسته است، اغلب دچار مشکلات روانشناختی و عصبی بیشتری میشوند. همین مسئله افزایش خطر ابتلا به انواع مسائل مرتبط با سلامت، از جمله ناراحتیهای گوارشی، مشکلات مرتبط با خوردن، خوابیدن و همچنین استرس و جلوتر نتایج تحصیلی بدتری را در مدرسه در پی خواهد داشت.
نتایج تحقیقات تازه لیندا بولاک(Linda Bullock) استاد دانشکده پرستاری دانشگاه میسوری که در Maternal Child Health Journal منتشر شده است نشان میدهد نوزادانی که مادرشان درگیر با خشونت خانگی بوده است، سه، ۶ و ۱۲ ماه پس از تولد تفاوتهای چشمگیری از لحاظ شناختی با نوزادان عادی دارند.
بیماری آندومتریوز چیست؟
آندومتریوز بیماری خوشخیم اما در عین حال مزمن است. به عبارت دیگر این بیماری همیشه همراه بیمار خواهد ماند با این حال به لطف پیشرفتهای علم پزشکی میتوان آندومتریوز را کنترل کرد تا بیمار زندگی آسانتری داشته باشد. مهمترین عامل در میزان اثرگذاری درمان بر این بیماری تشخیص زودهنگام است. آندومتریوز میتواند به شکل کیستهای تخمدانی، چسبندگیهای لگنی یا نازایی بروز کند. هورمونهای ترشح شده از تخمدانها باعث بروز و پیشرفت آندومتریوز میشوند، بنابراین از زمان بلوغ شروع میشود تا دوره یائسگی ادامه دارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
به گفته خدیجه شادجو، جراح و متخصص زنان، فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته آندومتریوز و عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا «دردهای شدید در دوران قاعدگی از علائم کلیدی این بیماری به شمار میرود. آندومتریوز باعث درد در زمان دفع ادرار، مدفوع و رابطه زناشویی میشود. دلپیچه، دردپهلو، خون در ادرار، اسهال، یبوست و عدم دفع کامل در دوره قاعدگی از دیگر علاوم این بیماری است. در برخی موارد تودهای در محل ناف یا برش سزارین فرد مبتلا به آندومتریوز وجود دارد که در زمان عادت ماهیانه بزرگ میشود و گاهی خونریزی نیز میکند. آگاهی و اطلاعرسانی در خصوص این بیمار به دختران و زنان بسیار مهم است چراکه علائم اولیه آندومتریوز در زمان بلوغ بروز پیدا میکند، در صورت پیشرفت میتواند منجر به نازایی یا کاهش توان بارداری نیز شود. در برخی موارد چسبندگیهای لگنی باعث آسیب به اعضای تناسلی میشود.»
چه تعداد ماهواره در اطراف زمین گردش میکنند؟
تقریباً هر هفته یک موشک به فضا پرتاب و فرصت بیشتری را برای تحقیقات گسترده در منظومه شمسی در اختیار دانشمندان قرار میدهد. حال بسیاری از کارشناسان این سؤال را مطرح میکنند که چنین پرتابهایی تا کی ادامه دارد و آیا روزی ظرفیت مدار زمین برای چرخش ماهوارهها تمام خواهد شد؟
طبق گزارشهای منتشر شده از سوی سازمانهای فضایی در کشورهای مختلف دنیا بسیاری از ماهوارههای در حال گردش در اطراف زمین عملاً از کار افتاده و اطلاعاتی را به مراکز تحقیقاتی ارسال نمیکنند ولی بهراحتی نمیتوان آنها را از مدار زمین خارج کرد و از همین رو این زبالههای فضایی چالشهای زیادی را برای تحقیق در خارج از سیاره آبی ایجاد کردهاند. از زمان پرتاب اولین ماهواره ساخت دست بشر یعنی ماهواره اسپوتنیک کشور روسیه در سال ۱۹۵۷ ماشینهای تحقیقاتی زیادی ساخته و برای مأموریت به خارج از کره زمین ارسال شدهاند. از ۱۹۵۷ تا سال ۲۰۱۰ سالانه به طور متوسط بین ۶۰ تا ۱۰۰ ماهواره از سراسر زمین به مدار زمین و نقاط دیگر در منظومه شمسی پرتاب میشد. این روند پس از سال ۲۰۱۰ با مطرح شدن برنامههای گردشگری در فضا و قدرت گرفتن بخش خصوصی در صنعت فضایی به طرز چشمگیری افزایش یافته و تقریباً هر روز ماهوارههای بیشتری در مدار زمین قرار میگیرد.
شعبدهبازی نجومی با نور در سیاهچالهها
یکی از نقاط جالب توجه علم نجوم، پدیده سیاهچالههاست. فضا در مجاورت سیاهچاله چنان پیچیده است که حتی ممکن است پرتوهای نوری نیز چندین بار در اطراف آن انحنا پیدا کنند. این پدیده ممکن است ما را قادر به دیدن چندین نسخه از یک چیز ثابت کند. در حالی که این موضوع دهههاست که کشف شده اما اکنون سرانجام به یک عبارت دقیق ریاضی در مورد آن رسیدهایم. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
سیاهچالهها؛ آینه تمامنمای جهان میشوند
اگر از خوانندگان صفحه علم و فناوری آنا باشید، احتمالاً در مورد سیاهچالهها و پیچیدگیهایی که در مورد آن وجود دارد مطالب زیادی خواندهاید. سیاهچالهها تودههای شگفتانگیز گرانشی هستند که حتی نور هم نمیتواند از دست آنها فرار کند. در درون این حفرههای اسرارآمیز نه تنها فضا تغییر میکند بلکه زمان هم رفتاری عجیب از خود نشان میدهد و خمیدگی در این نقاط به اندازهای است که هیچ چیز در آن به طور معمول عمل نمیکند.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/