صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۹ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰

ساخت یک میلیون مسکن در سال چگونه ممکن است؟

با شروع به‌کار دولت سیزدهم، بسیاری از مردم منتظر هستند تا ببینند آیا دولت جدید در راستای تحقق وعده‌های داده‌شده در زمان انتخابات حرکت می‌کند یا خیر.
کد خبر : 605706

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، چند روزی است که سیدابراهیم رئیسی و اعضای کابینه دولت سیزدهم کار خود را آغاز کرده‌اند؛ با شروع به‌کار دولت سیزدهم، بسیاری از مردم منتظر هستند تا ببینند آیا دولت جدید در راستای تحقق وعده‌های داده‌شده در زمان انتخابات حرکت می‌کند یا خیر. یکی از این وعده‌ها، ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور بود که البته در نخستین جلسه هیات‌دولت سیزدهم نیز تکرار شد.


بازار مسکن یک سالی است که با پشت‌سر گذاشتن جهش بیش از سه‌برابری قیمت، در خواب زمستانی معاملات فرو رفته است؛ قیمت‌ها در این بازار به‌گونه‌ای سر به فلک کشیده که دیگر کمتر کسی قدرت خرید خانه را دارد. هرچند اگر خریداری هم پیدا شود، فروشندگان یا در انتظار رسیدن به ثبات قیمت یا به امید افزایش قیمت‌ها، رغبت چندانی به فروش املاک خود ندارند.


این وضعیت نشان می‌دهد دولت باید در این بازار دخالت کند؛ دولت رئیسی می‌خواهد این معضل را حل کرده و یک تعادل در قیمت املاک به وجود آورد. حالا دولت و مجلس روی ساخت یک میلیون واحد در سال اتفاق‌نظر دارند. رئیسی و اعضای کابینه‌اش روی این وعده تاکید می‌کنند و کمیسیون عمران مجلس هم از سال گذشته این طرح را «طرح جهش مسکن» عنوان کرده و آن را ایده‌ای عملی می‌داند.


البته برخی اقتصاددانان این طرح را محکوم کرده و آن را عملی نمی‌دانند. آنها می‌گویند ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور به‌دلیل تورم‌زا بودن، اقتصاد کشور را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کند، آنها با ادعای اینکه طرحی مثل مسکن مهر از پایه پولی تغذیه می‌شد و دولت تامین اعتبار آن را با گرفتن خط اعتباری از بانک مرکزی انجام می‌داد، این طرح را تورم‌زا می‌دانند. حالا باید دید این ادعا درست است یا خیر.


چهار عضو هیات‌علمی گروه شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی چگونگی ساخت این مسکن‌ها را مورد بررسی قرار دادند. این چهار عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی متفق‌القول می‌گویند موضوع «زمین و مکان» و «تامین منابع مالی» دو عامل مهم برای اجرای موفقیت‌آمیز طرح مسکن است و معتقدند اگر این دو تدارک دیده شود و ساخت مسکن با برنامه‌ریزی و درنظر گرفتن زیرساخت‌ها صورت گیرد، نه‌تنها تورم‌زا نخواهد بود بلکه مشکل ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال نیز حل می‌شود.


منبع: روزنامه فرهیختگان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر