صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۵ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
جلالی در گفت‌وگو با آنا:

بالا رفتن غیرواقعی قیمت بازیکنان ۳ دلیل عمده دارد

کارشناس فوتبال ایران گفت: در فصل نقل و انتقالات به سه دلیل قیمت بازیکنان به صورت غیرواقعی بالا می‌رود.
کد خبر : 603483

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، فصل نقل و انتقالات لیگ برتر فوتبال ایران با تلاش ۱۶ تیم حاضر در رقابت‌ها پیگیری می‌شود و در این میان بالا بودن قیمت برخی بازیکنان باعث تعجب بسیاری شده است. بسیاری معتقدند واسطه‌ها نقش ویژه‌ای در بالا رفتن قیمت‌های بازیکنان دارند و فقدان مرجع تعیین کننده قیمت باعث شده تا هزینه جذب برخی مهره‌ها به مراتب بالاتر از توانایی‌های وی باشد و چنین قیمت‌های کاذبی به ضرر مسابقات باشگاهی است.


دلیل لژیونر شدن بازیکنان متوسط


مجید جلالی درباره علت بالا رفتن بی رویه قیمت بازیکنان با بیان این نکته که بدون مرجع قیمت گذاری روی کیفیت بازیکنان نباید انتظار تعدیل قیمت‌ها را داشت، به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: نیاز به مرجعی برای تعیین سطح بازیکنان به شدت احساس شده و می‌شود اما با فقدان آن روبه‌رو هستیم و به همین خاطر نمی‌توان انتظار تعادل را در بازار نقل و انتقالات داشت. برخی بازیکنان با کیفیتی متوسط ترجیح می‌دهند در لیگ‌های کشورهای چون تایلند، آذربایجان، ارمنستان و ... بازی کنند چون در آنجا سالانه ۲۵۰ هزار دلار دریافت می‌کنند و چنین پولی را از هیچ تیم لیگ برتری نمی‌گیرند. آنها در لیگ داخلی در سطح عالی نبودند ولی می‌توان از آنها به‌عنوان بازیکنان خوب نام برد. دلیل لژیونر شدن در لیگی که سطح پایین‌تری دارد و آنها را ملی‌پوش نمی‌کند، مالی است.


نقل و انتقالات در سیطره واسطه‌هاست


وی سه دلیل عمده را برای بالا رفتن بیش از اندازه بازیکنان در فصل نقل و انتقالات داخلی دانست و عنوان کرد: اولین دلیل وضعیت ارزی حاکم بر اقتصاد کشور است. دومین عامل فقدان تولید بازیکن به اندازه کافی است. سومین دلیل هم این است که در فوتبال ایران نقل و انتقالات کاملاً در سیطره واسطه‌ها قرار دارد. آنها در رقابتی که با یکدیگر دارند روی بازیکنان ارزش‌گذاری می‌کنند. روش کارشان هم به این شکل است که بازیکن را چند باشگاه می‌برند و میان همان باشگاه‌ها رقابت می‌اندازند تا قیمت بازیکن را اگرچه غیرواقعی افزایش شدیدی دهند. آنها به نسبت ظرفیت جامعه قیمت‌ها را بالا می‌برند و البته از نگاه عادی رقم اعلام شده بالاست اما آنچه اهمیت دارد موافقت مدیریت باشگاه با مبلغ درخواستی است.


خط‌کش کیفیت مدیریت نتیجه است


کارشناس فوتبال ایران دولتی بودن فوتبال ایران را عامل مهمی در افزایش غیرواقعی رقم قراردادها دانست و تصریح کرد: مدیرانی که برای باشگاه‌های دولتی انتخاب می‌شوند به دنبال سابقه مناسبی هستند و به خوبی می‌دانند عمر مدیریتشان یک تا دو سال است. اغلب آدم‌های دلسوزی هستند ولی خط‌کش تعیین کیفیت مدیریت روی نتیجه است و آنها ترجیح می‌دهند با جذب بازیکنانی مناسب در حد بضاعت باشگاه نتیجه بگیرند. از ۱۶ تیم حاضر در لیگ برتر ۱۰ تیم به دنبال کسب سهمیه آسیایی هستند و مشخص نیست رسیدن به سهمیه چه ارزشی دارد؟ مگر سایپا یا مس کرمان سهمیه نگرفتند و الان در لیگ برتر جایی ندارند. مدیریت باشگاه روی کارهای بلندمدت که یکی از آنها بازیکن سازی است اقدامات لازم را انجام نمی‌دهد و به دنبال آن است در مدتی که در باشگاهی حاضر است با کسب نتیجه کارنامه مثبتی به دست آورد تا پس از جدایی از یک باشگاه بتواند در باشگاه دیگری مشغول به کار شود.




بیشتر بخوانید:





چالش‌های زیادی را تجربه می‌کنیم


جلالی خروج از فوتبال دولتی را برای باشگاه‌های لیگ برتر غیرممکن دانست و تأکید کرد: بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در فوتبال نیاز به درآمدزایی دارد. چنین اتفاقی ممکن نیست چون امکانات لازم برای کسب درآمد در فوتبال ایران وجود ندارد و طبیعی است تعداد باشگاه‌های خصوصی کم باشد. تا زمانی که قوانین باشگاه‌داری به سود بخش خصوصی نباشد امکان خروج بخش دولتی وجود نخواهد داشت و با شرایطی پیش خواهیم رفت که در تمامی سال‌های اخیر تجربه کردیم. مهم‌ترین آسیب فوتبال دولتی هم به بخش تولید بازیکن برمی‌گردد و قطعاً در آینده نه‌چندان دور دچار چالش‌های زیادی خواهیم شد. روندی که در این سال‌ها داشتیم باعث افت کیفی شده و این روند ادامه خواهد داشت.


انتهای پیام/۴۰۴۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر