مهمان ناخواندهای که میزبانش، سلولهای ما است/ نتیجه تحقیقات علمی دستکاری ژنتیکی ویروس را محتمل میکند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسعود پارسانیا دانشیار و متخصص ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در تشریح ساختار کرونا ویروس ها اظهار کرد: گروهی از ویروس ها متعلق به خانواده ویروسی کرونا ویریده (ویروس های پوششدار) و دارای یک ژنوم آرانای(ماده ژنتیکی یک جاندار) دو رشتهای ساده هستند و عامل ایجاد برخی از انواع سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید -۱۹ است .
پارسانیا در رابطه با خانواده این ویروس، خاطر نشان کرد: زیرخانواده ی کرونا ویروس به ۴ دسته طبقه بندی می شوند: آلفا، بتا، گاما و دلتا.کرونا ویروس های انسانی در ۲ گروه از این طبقه بندی قرار می گیرند: گروه آلفا و گروه بتا شامل، سندرم تنفسی خاورمیانه و سندرم حاد تنفسی شدید، است.
وی افزود: اندازه ژنوم ویروسهای کرونا از ۲۷ تا ۳۲ کیلوباز، متغیر است که از بزرگترین ژنومها در بین ژنوم تمام آر.ان.ای هستند و این ویروسها بهطور طبیعی در انسان ها و پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکنند، با این حال تاکنون میلیون ها کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شدهاست.
متخصص ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در مورد ویژگیهای اختصاصی کووید-۱۹ و مقایسه آن با سایر کروناویروسها، افزود: نوپدید و نوظهور بودن آن بر جامعه علمی مشخص شده است، بر این اساس، پتانسیل تولید آزمایشگاهی و دستکاری ژنتیکی بودن آن گزینه ای محتمل است ولی تصادفی یا عامدانه بودن ظهور آن، نیازمند به انجام تحقیقات بیشتر دارد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اطراف این نوع ویروس ها به وسیله پوششی احاطه شده است ، خاطر نشان کرد: در درون این ها زوایای پروتئینی وجود دارد که وظایف مختلفی دارند منجمله اتصال ویروس به سلول میزبان و تکثر آن زیرا ویروس ها وابسته به سلول هستند و عامل اتصال به سطح سلول وصل شده و مثل قفل و کلید به هر گیرنده اختصاصی متصل می شود.
بیشتر بخوانید:
ایمنیشناسی ویروس هزارچهره کرونا
پارسانیا در مورد پاسخ های بدن میزبان، گفت: با این اتصال در بدن فردی که واکسن تزریق نکرده است پروتئین S پاتن تولید می کند که البته در از بین بردن ویروس نقشی ندارد اما اگر فرد میزبان واکسن دریافت کرده باشد با ایجاد آنتی بادی روی سلول ها را پوشانده و مانع از اتصال ویروس به سطح سلول می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تنوع بسیاری در این ویروس را نگران کننده دانست و افزود: این تنوع به دلیل تغییرات متعدد ژنتیکی است اما منجر به تغییرات ساختمانی پروتئین های ویروس خواهد شد که پیامد خوبی ندارد.
وی در ادامه اظهار کرد: ممکن است به واسطه عفونت طبیعی یا واکسنی که در مقابل سویه های مختلف ویروس ضعیف است، آنتی بادی ساخته شده با فرم قبلی را بی اثر کرده و مقاومت بدن میزبان را بی فایده ساخته و از ضعیف از سیستم ایمنی میزبان بگریزد.
این متخصص ویروس شناسی در رابطه با ریشه کنی ویروس با توجه به حد و حدود گستردگی آن در جهان، خاطر نشان کرد: این ویروس به دلیل تنوع میزبانی فعلا همراه ما خواهد بود و این انسان ها هستند که باید با تغییر رفتارهای اجتماعی و افزایش سطح بهداشت و استفاده از ماسک از تشدید انتقال ویروس جلوگیری نمایند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/