اعضای هیئت علمی در مقطع دکتری باید استاد تمام باشند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، علی خاکی صدیق درباره سیاست جدید وزارت علوم و دانشگاهها در ساماندهی ظرفیتهای پذیرش، اظهار داشت: در گذشته طبق مصوبه شورای گسترش آموزش عالی، در کنار ارائه مجوز رشته و مقطع تحصیلی، امکان جذب تعدادی دانشجو هم به وجود میآمد.
وی با ذکر مثالی خاطرنشان کرد: اگر دانشگاهی میتوانست در سال ۱۰ مجوز رشته دریافت کند، حدود ۶۰۰ نفر ظرفیت پذیرش ایجاد میشد. همچنین در مدل ظرفیت پذیرش به شیوه گذشته، تعداد اعضای هیئتعلمی در دانشگاهها یا امکانات دانشگاه برای راهاندازی رشته و مقطع، مطرح نبود.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: پیشنهاد اصلاح این روش سال ۹۸ در شورای گسترش آموزش عالی مطرح شد. در روش جدید ظرفیت دادن به دانشگاهها، وقتی ظرفیتی به دانشگاه داده میشود باید تابعی از اعضای هیئتعلمی و مرتبه علمی آنها باشد.
دکتر خاکی صدیق افزود: برای مجوز دکتری، هیئتعلمی باید استاد تمام باشد و در سایر مقاطع، این مرتبه علمی متفاوت میشود. بر این اساس، وزارت علوم به مدل تعیین ظرفیت رسید که سال گذشته تصویب شد.
وی ادامه داد: بر اساس این مصوبه، تعداد اعضای هیئتعلمی، رتبه علمی و امکانات و رتبه دانشگاه در نظام رتبهبندی بهعنوان پارامتر تعیینکننده مطرح شد.
معاون آموزشی وزیر علوم اظهار داشت: در این مدل، یک عدد کلی ظرفیت بهعنوانمثال در رشته ریاضی یا علوم سیاسی به دانشگاه داده میشود و دانشگاه با توجه به امکانات و اعضای هیئتعلمی امکان جذب دانشجو را دارد.
وی تأکید کرد: ممکن است دانشگاهی بر اساس طرح راهبردی، در زمینه خاصی فعالیت کند و به طور طبیعی پذیرش دانشجو به آن سمت سوق یابد. در گذشته بدون توجه به این پارامترها، بعد از استخدام هیئتعلمی نسبت به جذب دانشجو اقدام میشد.
خاکی صدیق گفت: این روش اکنون جوابگو نیست و دانشجو باید به سمتی رود که اهداف راهبردی دانشگاه را پوشش دهد و در راستای نیازهای کشور باشد. در طرح راهبردی، اصل بر توجه به نیازهای کشور و منطقه است.
وی تأکید کرد: دانشگاهها به سمت رشتههایی بروند که در طرح راهبردی اهمیت بیشتری به آن داده میشود.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه طرح جدید منجر به کاهش پذیرش دانشجو میشود، افزود: دانشگاههای خوب کشور که از اول به نسبت استاد و دانشجو توجه داشتند، کیفیت را رعایت کردند و آبروی نظام آموزش عالی هستند. تعداد این دانشگاهها در کشور کم نیست و اعضای هیئتعلمی قوی هم در اختیار دارند.
خاکی صدیق، اظهار داشت: این دانشگاهها، مدل جدید ظرفیت پذیرش دانشجو را هم طبق الگو پیاده کردند و دانشجویان آنها با تلاطم و مشکل چندانی مواجه نشدند.
وی گفت: مشکل اصلی پیاده کردن این شیوه پذیرش دانشجو در بخش دانشگاههای غیردولتی است چون مباحث اقتصادی در این دانشگاهها اولویت دارد. وقتی با کاهش ظرفیت پذیرش دانشجو مواجه شوند، ابتدا به ملاحظات اقتصادی نگاه میکنند.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/