صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۷ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

ردپای فناوری در ورزش حرفه‌ای/ حکمرانی روبات‌ها بر المپیک سرزمین آفتاب تابان

مسئولان برگزاری المپیک توکیو از ابزار و فناوری‌های مختلفی برای اولین بار بهره برده‌اند که در این میان فناوری‌های هوش مصنوعی بیش از همه نظرها را به خود جلب کرده است.
کد خبر : 597178

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، به‌تدریج با پیشرفت‌های پردازشی و ارتباطی، جهان بیش از هر زمان دیگری به هوش مصنوعی اعتماد می‌کند. این فناوری برای بهبود زندگی شخصی و شغلی افراد و حتی متناسب با نیازهای افراد یا نهادهای خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرکت‌های فناوری از طریق یادگیری ماشین و قابلیت پردازش زبان طبیعی، می‌توانند سبک زندگی افراد را به طور قابل توجهی ارتقاء دهند. این ابزارها در تمام جنبه‌های زندگی بشر مؤثر بوده و دنیای ورزش نیز نه تنها از این قاعده مستثنا نیست بلکه هوش مصنوعی در اینجا از اهمیت بیشتری برخوردار است.


در المپیک توکیو نیز از فناوری‌های نوظهور مانند AI و ML استفاده شده است تا تیم‌های ورزشکاران در این رویداد از مزایای آنها بهره ببرند. ژاپن راه را برای میزبانی هوشمندترین المپیکی که تاکنون برگزار شده فراهم کرده است. ۱۱ هزار ورزشکار از بیش از ۲۰۶ کشور در این رویداد شرکت کرده‌اند تا در ۳۳ رشته مختلف ورزشی با هم رقابت کنند.




بیشتر بخوانید:


زندگی با چاشنی روبات‌ها/ آدم آهنی‌ها کار انسان را راحت می‌کنند


بازوی روباتیک جدید در خدمت ایستگاه فضایی بین‌المللی




میزبانی بزرگترین رویداد ورزشی کار آسانی نیست، بنابراین ژاپن در عین حال که از سطح بالایی از امنیت برخوردار است زیرساخت‌های فناوری، برنامه اسکان و حمل‌ونقل آسان و سیستم مدیریت پسماند را به طریق جدیدی تدارک دیده است.


به کارگیری تشخیص چهره در مقیاس گسترده


توکیو برای تأمین امنیت ورزشکاران برای اولین بار در تاریخ بازی‌ها به سیستم تشخیص چهره هوش مصنوعی متکی خواهد بود. در این سیستم چهره افراد با سیستم یادگیری ماشین به هوش مصنوعی آموزش داده شده است و سیستم بی‌نقصی برپاست. درواقع بخشی از فناوری تأیید هویت بیومتریک Bio-IDiom است که می‌تواند همه چیز را تحت نظر داشته باشد و عکس‌ها را با کارت‌های IC لینک دهد.



روبات‌های مترجم کار ورزشکاران را ساده کرده‌اند


در دنیای حاضر امنیت یک نگرانی اساسی است و نیاز به استفاده از چنین فناوری‌هایی، یک ابتکار مهم برای کنترل جمعیت و ارزیابی ریسک در چنین مقیاسی محسوب می‌شود. ژاپن همچنین هواپیماهای بدون سرنشینِ نقطه‌ای را مهیا کرده است که به فناوری تشخیص چهره مجهز هستند و برای اسکن جمعیت از بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.


اتوماسیون در ورزشگاه


کمیته بین‌المللی المپیک با همکاری شرکت تویوتا وسایلی مجهز به هوش مصنوعی را تولید کرده است که با سنسورها و دوربین‌ها در ورزشگاه اصلی مستقر می‌شوند. این سیستم به طور کلی دو کاربرد دارد: یکی راهنمایی افراد به صورت بصری و استفاده دیگر آن تحویل تجهیزات به ورزشکاران خواهد بود.




بیشتر بخوانید:


روبات همه‌کاره جای نیروهای خدماتی را می‌گیرد+ فیلم




بررسی سلامتی ورزشکار


به دلیل همه‌گیری، سلامتی یکی از بزرگترین نگرانی‌های ورزشکاران در یکی دو سال اخیر بوده است. شرکت‌های برتر فناوری چندین محصول مجهز به هوش مصنوعی را برای استفاده در بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو ارائه کرده‌اند که عملکرد یک ورزشکار را به صورت بی‌درنگ ردیابی و ارزیابی می‌کند. با استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، تصاویر سه‌بُعدی از ورزشکار استخراج می‌شود که به نوبه خود به پزشکان و مربیان کمک می‌کند تا اطلاعات پزشکی مرتبط با ورزشکاران را در آنِ واحد مورد سنجش قرار دهند و بر این اساس تصمیم بگیرند.


روبات‌ها را فراموش نکنید


ژاپن به دلیل مسائل فرهنگی بیش از هر کشور دیگری همزمان با پیشرفت هوش مصنوعی در زمینه توسعه روباتیک نیز فعال بوده است و مدت‌هاست که روبات‌ها بخشی از فناوری آینده‌نگرانه ژاپن محسوب می‌شوند. در این المپیک روبات‌ها شاید برای اولین بار کاملاً در همه عرصه‌ها حضور دارند. در وهله اول می‌توان به روبات‌های راهنما و پذیرایی‌کننده‌ای اشاره کرد که برای خوشامدگویی به بازدیدکنندگانی که شش فوت فاصله دارند استفاده می‌شوند.



بی‌اغراق باید گفت هوش مصنوعی در این دوره المپیک را هدایت می‌کند.



روبات‌های آزمایشگاه روباتیک «هانه‌دا» (Haneda) به‌عنوان راهنمای فرودگاه به صورت چندزبانه عمل می‌کنند. همیشه یکی از مشکلات رقابت‌های بین‌المللی مسئله زبان بوده است. این چالش در رقابت‌های المپیک به اوج خود می‌رسد زیرا اغلب ورزشکاران زبان یکدیگر را متوجه نمی‌شوند. بنابراین برنامه‌ها و اپلیکیشن‌هایی طراحی شده است که با شنیدن صدای هر فردی، فوراً گفته‌های او را ترجمه ‌کند.


همچنین روبات‎‌هایی وجود دارد که از نظر امنیتی مراقب فعالیت مشکوک است و البته به صورت دستیار نیز عمل می‌کند و چمدان مهمانان را حمل می‌کند. چت‌بات‌های دارای هوش مصنوعی نیز در مکان‌های اصلی نصب می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


تحویل کالا با روبات‌های خودران+ فیلم




همچنین شرکت ژاپنی سازنده روبات ZMP تاکسی‌های اتوماتیکی را تولید کرده است که می‌تواند برای حمل‌ونقل مسافران از ایستگاه توکیو و منطقه تفریحی روپونگی در یک مساحت ۵.۳ کیلومتری مورد استفاده قرار گیرد.



تاکسی‌های روباتیک در همه جای دهکده المپیک حضور دارند


در طی این رویداد ، ۸۵ روبات انسان‌نمای دیگر نیز با مسئولیت‌های مختلفی از جمله تمیز کردن مکان‌ها، در محل اسکان و تمرین مستقر هستند.


اگرچه بازی‌ها با یک سال تعویق انجام می‌شود اما ژاپن این زمان را برای افزایش آمادگی برگزاری بازی‌های المپیک صرف کرده و همه اقدامات احتیاطی اضافی را به انجام رسانده است. اینترنت پرسرعت در تمام اماکن موجود است و افراد می‌توانند تقریباً همه کارها مانند سفارش غذا، مشاهده آمار زنده، تماشای بازپخش‌ها و... را به صورت زنده از روی صندلی خود انجام دهند. بی‌اغراق باید گفت هوش مصنوعی در این دوره المپیک را هدایت می‌کند.


در کنار پخش زنده و باکیفیت ماهواره‌ای با کیفیت ۴K و در مواردی حتی ۸K (که برای تماشای آن باید مجهز به دستگاه‌های تلویزیون جدیدتری باشید)، شرکت Data Sports Group به صورت گسترده تمام رقابت‌ها را به صورت اینترنتی پوشش خواهد داد و در کنار آن، آمار و ارقام و اطلاعات و حواشی را به صورت زنده برای همه علاقه‌مندان به ورزش در دسترس قرار خواهد داد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر