صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۷ - ۱۵ تير ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

ساخت نیروگاه هسته‌ای راهبرد اساسی تأمین برق کشور

کار دشوار دولت سیزدهم برای جبران خسارت ۸ ساله به صنعت برقاگرچه مسئولان دولتی سعی دارند علت خاموشی‌ها را خشکسالی‌ و کاهش ریزش نزولات جوی و و از این دست موارد عنوان کنند؛ اما علت اصلی قطعی برق ترک فعل مسئولان وزارت نیرو برای توسعه و بهره‌برداری از ظرفیت‌ نیروگاه‌های هسته‌ای است.  
کد خبر : 592656

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، تأمین انرژی مورد نیاز کشور یکی از ضرورت‌هایی است که کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه سرمایه‌گذاری‌های هدفمندی برای ارتقای آن انجام می‌دهند.


تولید برق برای تأمین نیاز کشور و صادرات آن به سایر کشورها یکی از منابع درآمدهای ارزی کشورها محسوب می‌شود. از آن جایی که نیروگاه‌های حرارتی با مصرف گاز آلایندگی‌های زیست محیطی ایجاد کرده و توان تولید برق بالایی ندارند، ساخت و توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و تولید انرژی از آن در دستور کار کشورهای درحال توسعه است.


بلایی که برجام برسر نیروگاه‌های هسته‌ای آورد


کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا، روسیه، چین، ژاپن و... بیش از ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از نیروگاه‌های هسته‌ای تأمین می‌کنند. این در حالی است که میزان تولید انرژی ایران از نیروگاه‌های هسته‌ای حداکثر ۱.۵ درصد گزارش شده است. مسئولان دولت‌های یازدهم و دوازدهم در دوران مسئولیت خود نه‌تنها فاز دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر را راه‌اندازی نکردند بلکه فاز اول نیروگاه هم به حالت نیمه‌تعطیل درآمد.




بیشتر بخوانید:


علت خاموشی‌های طولانی مدت چیست؟


عقب ماندگی ‌وزارت نیرو در توسعه ظرفیت تولید


ترک فعل مسئولان وزارت نیرو علت قطعی برق




برجامی که روزی قرار بود گشایش اقتصادی و رفع تحریم‌ها را به‌همراه داشته باشد و هم چرخ اقتصاد را بچرخاند هم چرخ سانتریفیوژها را، با عملیات بتن‌ریزی در فازهای دوم و سوم نیروگاه اتمی بوشهر امروز برق و روشنایی را هم از مردم گرفته است.


در بحبوحه بحران قطعی‌های چندساعته برق در مناطق مختلف چرا مدافعان سرسخت برجام و تیم مذاکره‌کننده گلابی‌های باغ برجام را به مردم نشان نمی‌دهند و پاسخگوی بلایی که بر سر کشور آورده‌اند نیستند.


همچنین مسئولان وزارت نیرو در سال‌های گذشته اقدامات درخوری برای اورهال نیروگاه‌های حرارتی انجام نداده‌اند، از این‌رو نتیجه این شد که شبکه برقی مستهلک کشور توان تأمین برق مصرفی موردنیاز را هم ندارد.


اگرچه مسئولان دولتی سعی دارند علت خاموشی‌ها را خشک‌سالی‌ و کاهش ریزش نزولات جوی و استخراج رمزارزها و از این دست موارد عنوان کنند اما علت اصلی قطعی برق ضعف مدیریت و ترک فعل مسئولان وزارت نیرو برای توسعه و بهره‌برداری از ظرفیت‌ نیروگاه‌های هسته‌ای است.


این درحالی که روسیه صادرات برق خود را دو برابر کرده و قیمت‌ برق را در فصول مختلف افزایش داده است.


وزارت انرژی روسیه گزارش داد صادرات برق این کشور به بالاترین سطح از ۲۰۱۲ رسیده و مقدار این صادرات در نیمه اول امسال تقریباً دو برابر برق صادرشده در نیمه اول ۲۰۲۰ شده است.


صادرات برق روسیه در نیمه اول ۲۰۲۱ به ۱۰.۲ میلیارد کیلووات ساعت رسیده است، در حالی که در دوره مشابه سال قبل ۵.۲ میلیارد کیلووات ساعت برق به خارج فروخته شده بود.


در سال ۲۰۱۹ و قبل از پاندمی کرونا روسیه ۹.۳ میلیارد کیلووات ساعت برق صادر کرده بود.


رشد صادرات بیشتر مربوط به کشورهای حوزه بالتیک بوده است که واردات برق خود از روسیه را ۲ برابر کرده و به ۳ میلیارد کیلووات ساعت رسانده بودند. همچنین فنلاند هم واردات برق خود از روسیه را بیش از ۳ برابر کرده و به ۳.۹ میلیارد کیلووات ساعت رسانده است.


وزارت انرژی روسیه علت بالا بودن صادرات برق در این نیمسال را زمستان خیلی سرد و تابستانی با گرمای بی‌سابقه اعلام کرد که باعث شده است قیمت پیشنهادی کشورهای واردکننده بالا برود.


رائو، پیمانکار صادرات برق روسیه پیشتر اعلام کرده بود صادرات برق ۲۰۲۱ روسیه به ۱۸ میلیارد کیلووات ساعت خواهد رسید.


ساخت نیروگاه هسته‌ای راهبرد اساسی تأمین برق کشور


توسعه نیروگاه‌های صنعتی و استفاده از ظرفیت‌های موجود در این زمینه برای تولید انرژی علاوه بر تأمین نیاز داخلی و ممانعت از قطعی برق در ایام پیک و پرمصرف سال، بازار صادرات انرژی به سایر کشورها را هم بهبود می‌بخشد.


مقام معظم رهبری بارها در سخنان خود فرمودند که باید میزان برق هسته‌ای کشور به ۲۰ الی ۳۰ هزار مگاوات برسد زیرا با رسیدن به این میزان برق، می‌توان از آلودگی محیط زیست جلوگیری کرد و استفاده بهینه‌ای از گاز کشور داشته باشیم و همچنین امکان صادرات بیشتر منابع فسیلی و نفت فراهم می‌شود. در حال حاضر هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور تولید می‌شود که باید به سمت تولید و ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای بیشتری پیش برویم.


برای دستیابی به این مهم ارتقای تکنولوژی ساخت نیروگاه هسته‌ای تنها با مدل‌هایی نظیر قرارداد ۳۰ توربین بخش نیروگاه حرارتی ممکن است. این اقدام علاوه بر متنوع‌سازی سبد انرژی کشور می‌تواند زمینه استقرار برنامه‌ای به منظور خودکفایی در این حوزه را فراهم کند.


از این‌رو دولت سیزدهم مسئولیت خطیری در این زمینه به‌عهده دارد، چرا که باید علاوه بر اقدامات لازم در این زمینه تدابیری اتخاذ کرده تا جبران ۸ سال ترک فعل مسئولان دولت‌های قبلی را نیز تاحدودی جبران کند.
منفی شدن تراز گاز کشور تا ۱۴۰۴ خطر وابستگی صنعت برق به این سوخت را گوشزد می‌کند که می‌تواند زمینه ایجاد بحران را فراهم کند از این‌رو ضروری است هرچه سریع‌تر توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و همچنین سایر منابع انرژی تجدیدپذیر در دستور کار مسئولان قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر