صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۶ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
شگفتی‌های بدن انسان/۱۱؛

علت تفاوت در رنگ پوست بدن انسان‌ها چیست؟

انسان‌هایی با رنگ پوست متفاوت در تمام قسمت‌های کره زمین دیده می‌شوند و این موضوع دلیلی علمی دارد که در مطلب زیر به آن اشاره شده است.
کد خبر : 586346

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از شگفت‌های آفرینش انسان‌ها تفاوت در رنگ پوست است. قرن‌هاست انسان‌هایی با رنگ پوست متفاوت روی کره زمین زندگی می‌کنند و اکنون دانشمندان دلیل چنین تنوعی در رنگ پوست را به‌خوبی می‌دانند.


بدون شک هر انسانی در اطراف خود افرادی با رنگ پوست متفاوت را مشاهده کرده است و علت چنین تفاوتی ملانین در بدن است. به زبان ساده انسان‌ها با توجه به ویژگی‌های نژادی و میزان تابش خورشید رنگ پوست متفاوتی خواهند داشت. ویتامین‌های ب۹ و دی(D) نیز نقش مهمی در تعیین رنگ پوست دارند. بررسی‌ها حاکی از آن است که در مناطقی که به خط استوا نزدیک‌تر و طول مدت تابش آفتاب بیشتر و طولانی‌تر است معمولاً افرادی با رنگ پوست تیره دیده و هرچه از این نواحی دور می‌شویم رنگ پوست بدن انسان‌ها نیز روشن‌تر می‌شود.


بخش زیادی از نیاز بدن به ویتامین دی از طریق نور خورشید تأمین می‌شود و با توجه به اینکه مردم کشوری مثل آفریقای جنوبی بیشتر در معرض تابش خورشید قرار دارند کمبود این ویتامین در آن‌ها کمتر مشاهده می‌شود. پزشکان به افرادی که به اندازه کافی خود را در مقابل نوز آفتاب قرار نمی‌دهند توصیه می‌کنند برای تأمین نیاز بدن به ویتامین دی از داروهای تقویتی مانند روغن ماهی(omga 3) استفاده کنند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
می
15:27 - 1401/04/24
== کشف علت تفاوت رنگ پوست نژادهای انسان ==

بر اساس تحقیقات علمی جدید علت تفاوت رنگ پوست انسانها توسط استاد حسین عبدی در قالب "نظریه عوامل فراگیر جهشزا" بیان شده است. این نظریه در سال ۱۴۰۱ شمسی مطرح شد و تا پیش از این زیستشناسان نتوانسته بودند پاسخ علمی مورد قبولی برای این سوال پیدا کنند که منشأ تفاوت رنگ پوست(مانند سپاهپوست و سفید پوست و سرخپوست و...) چیست.

آقای حسین عبدی در این نظریه برای اولین بار مطرح میکند که منشأ پیدایش تفاوت رنگ پوست انسانها وجود "عوامل فراگیر جهشزا" در بعضی از مناطق جغرافیایی جهان است؛ عوامل فراگیری که موجب جهش در ژنهای مربوط به رنگ پوست انسان شده و موجب تغییر رنگ پوست میشوند.