باز شدن پای سرمایهداران به «داروخانهداری»
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، سید علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از عملکرد سازمان غذا و دارو در رابطه با صدور آییننامه جدید تاسیس داروخانه، اظهار داشت: بعد از حدود ۱۸ ماه بی خبری از آخرین جلسه بررسی آییننامه داروخانهها که در حضور نمایندگان انجمن داروسازان، سازمان نظام پزشکی و تعدادی از معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی در سازمان غذا و دارو برگزار شد، ناگهان شاهد هستیم که در ماههای پایانی دولت، آییننامه جدید در تاریخ ۹ خرداد ابلاغ شد و واقعا موجب ایجاد شوک در جامعه داروسازی کشور از برخی مفاد آن شد.
وی با اشاره به اینکه خستگی بر تن داروسازان نشسته است، ادامه داد: متن نهایی هیچ شباهتی با پیش نویس بررسی شده در حضور نمایندگان صنف ندارد و با وجود چند نکته مثبت، حاوی ایرادات اساسی است که احتمالا نه موسسین فعلی و نه داروسازان جوان را راضی نخواهد کرد و بیشتر از همه راه را برای سرمایه داران (عمدتا غیر داروساز) باز میکند تا رقبای کوچک را به راحتی از گردونه خارج کنند.
به گفته فاطمی با حذف جدول حدنصاب جمعیتی برای تاسیس داروخانه، عملا هر سرمایه داری میتواند با مشارکت یک داروساز (امروز فارغالتحصیل شده با ۲۰۰۰ امتیاز)، در هر زمان بدون استعلام جمعیت از سازمان برنامه، در شهر مورد علاقه (بومی با ۱۵۰ امتیاز) و در هر مکانی حتی دیوار به دیوار با داروخانه دیگر فقط به شرط اینکه توان مالی برای جمع کردن ۱۹۰۰ امتیاز (خرید یک مغازه بزرگ و مدرن) و یک مجوز را داشته باشند، به آرزوی داروخانه دار شدن برسد و این با بسیاری از پیش فرضهای اولیه مغایرت دارد.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران افزود:البته ناگفته نماند که بر اساس آییننامه، راههای آسان تری هم برای سرمایه دارها وجود دارد تا مجبور به خرید مجوز و پیدا کردن داروساز بومی (بدون سابق) نباشند. شراکت با یک داروساز فقط با ۱۵ سال سابقه، یک کارمند بازنشسته و به خصوص هیات علمی، راههای کم هزینه تری هستند.
فاطمی تاکید کرد:هیچ محدودیت دیگری برای تعداد داروخانهها در یک شهر و فاصله بین آنها وجود ندارد؛ فقط به شرط آنکه برای خرید یک مغازه بزرگ با انبار، اتاق مشاوره و تجهیزات پول کافی داشته باشید، شما صاحب یک داروخانه خواهید شد.
وی در تشریح اینکه «تغییرات آییننامه جدید چیست؟»، اظهار داشت: جدول حد نصاب جمعیتی (تعداد داروخانه به ازای جمعیت) به کلی حذف شده و هرچند که امتیازات مربوط به سابقه، بومی بودن و ایثارگری نسبت به قبل تقریبا تغییری نکرد اما جدول امتیاز مدرک تحصیلی از ضابطه به آئین نامه منتقل شده است. اتفاق خوب اینکه هر مدرک تحصیلی غیر از داروسازی از جدول حذف شده اما میزان امتیاز از لیسانس داروسازی به بالا هیچ تفاوتی ندارد.
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران افزود: جدول حدنصاب امتیاز (مدرک+سابقه+بومی بودن+ایثارگری) بر اساس جمعیت شهرها از ضابطه به آییننامه منتقل شده و تغییراتی دارد.
فاطمی ادامه داد: جدول فاصله داروخانهها نسبت به آییننامه قبلی تفاوتی نکرده اما هیچ الزامی به رعایت آن نیست. اگر کسی امتیاز بالایی داشته باشد (نیازی به امتیاز این قسمت نداشته باشد)، دیوار به دیوار هر داروخانهای میتواند داروخانه تاسیس کند؛ ضمنا جدول مساحت داروخانه، نسبت به آییننامه قبلی تفاوتی نکرده، اما هر کسی مغازه بزرگتری داشته باشد، امتیاز بیشتری به دست میآورد.
وی ادامه داد: برای صدور مجوز تاسیس داروخانه به امتیازی نیاز است که خود حاصل جمع ۶ امتیاز دیگر است که البته این امتیاز برای شهرهای مختلف، متفاوت است و شرح آن در آیین نامه درج شده است
به گفته نائب رئیس انجمن داروسازان ایران این شش امتیاز لازم عبارت است از تفاضل امتیاز فرد از حد نصاب جمعیت، فاصله از داروخانه دایر (هر چقدر دورتر، امتیاز بیشتر)، مساحت داروخانه (هر چقدر بزرگتر، امتیاز بیشتر)، داشتن اتاق مشاوره (هر چقدر بزرگتر، امتیاز بیشتر)، انبار استاندارد (هر چقدر نزدیک تر، امتیاز بیشتر) و امکانات اضافه در داروخانه (مجموعا ۹۰۰ امتیاز)
فاطمی تصریح کرد: تغییرات انجام شده در آییننامه جدید نسبت به قبلی بیش از موارد گفته است. بعضی از آنها کم اهمیت تر هستند مانند؛ اخذ تعهد محضری برای رعایت مقررات و بعضیها پراهمیت تر است؛ مانند سلب حق تعیین حقالزحمه ساخت داروهای ترکیبی توسط انجمن داروسازان) که باید در جای خود با دقت مورد بحث قرار گیرند؛ اما موضوع حذف دو پارامتر جمعیت و فاصله از آییننامه داروخانه ها و جایگزین کردن آنها با چند شاخص کم اهمیت، اولویت اول پیگیری های صنفی ماست.
منبع: فارس
انتهای پیام/
انتهای پیام/