صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۳ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۰
آنا از معیارهای انتخاب اصلح از منظر رهبر معظم انقلاب گزارش می‌دهد؛

اعتماد به جوانان، عدالتخواهی و عملکرد جهادی کلیدواژه‌های پرتکرار برای انتخاب گزینه اصلح

ارتقای مشارکت و انتخاب اصلح، دو معیار مهم رهبر معظم انقلاب برای انتخاب رئیس‌جمهور است.
کد خبر : 585505

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، جمهوری اسلامی ایران در آستانه سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری است. این انتخابات در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد. ده‌ها نفر در اردیبهشت برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری به وزارت کشور رفتند و اسم‌نویسی کردند. در گام نخست شورای نگهبان اولین احراز صلاحیت کاندیدا را انجام داد و تنها ۷ نفر صلاحیتشان احراز شد. در قدم بعدی نوبت مردم است که با تحقیق و پرس‌وجو کاندیدای اصلح را انتخاب کنند. در این مسیر معیارها و سخنان رهبر معظم انقلاب می‌تواند چراغی راهنما فراراه ما باشد.


رهبر معظم انقلاب برای هر دوره ریاست جمهوری معیارهای خاصی را با توجه به شرایط کشور مشخص می‌کنند.


۱. دارای مدیریت و کفایت؛
۲. باایمان؛
۳. عدالت‌خواه و ضد فساد؛
۴. دارای عملکرد انقلابی و جهادی؛
۵. معتقد به توانمندی‌های داخلی؛
۶. معتقد به جوانان؛
۷. مردمی؛
۸. امیدوار.


*دارای مدیریت و کفایت


اولین مؤلفه‌ای که رهبر معظم انقلاب برای یک رئیس‌جمهور خوب معرفی می‌کنند مدیریت و کفایت است. برای آنکه بدانیم کدام کاندیدا مدیریت و کفایت دارد، باید ویژگی‌های و وظایف یک مدیر خوب را بدانیم و با آن‌ها کاندیدا را بررسی کنیم. برنامه‌ریزی اولین و مهم‌ترین وظیفه مدیریت است که شامل ایجاد اهداف و تعیین مسیری برای دستیابی به اهداف است. برنامه‌ریزان، مدیرانی هستند که از شرایط محیطی آگاه هستند و می‌توانند به‌طور مؤثر تجزیه‌وتحلیل کنند و شرایط آینده را پیش‌بینی کنند. همچنین مدیران باید تصمیم‌گیرندگان خوبی باشند. هنگامی‌که یک مدیر، برنامه کاری ایجاد کرده است، مرحله بعدی در چرخه مدیریت، سازمان‌دهی افراد و سایر منابع لازم برای اجرای طرح است.


*باایمان


رهبری دومین معیار خودشان را ایمان معرفی می‌کنند و دراین‌باره می‌فرمایند: اگر فردی بی‌ایمان بود، نمی‌شود به او اعتماد کرد؛ آدم بی‌ایمان کشور را، منافع کشور را، مردم را یک‌وقتی می‌فروشد؛ پس باایمان باشد.


*عدالت‌خواه و ضد فساد


عدالت اقتصادی، به معنای توزیع صحیح درآمدها و جلوگیری از تضییع منافع و حقوق مشروع همه افراد (به‌ویژه محرومان) است تا فاصله طبقاتی و اختلاف فاحش درآمدها به وجود نیاید، همچنان که امام علی (ع) برای تحقّق عدالت اقتصادی در جامعه، ابتدا به یکسان‌سازی شرایط رشد و رفاه عمومی پرداخت و کوشید تا محرومیت برخی قشرهای اجتماعی را که ناشی از توزیع ناعادلانه بیت‌المال در گذشته بود.


عدالت اجتماعی آن نیست که حقوق و دستمزد و درآمد اقتصادی تک‌تک افراد جامعه مساوی و یکسان باشد؛ بلکه لازمه تحقق عدالت در این مرحله، متفاوت بودن بهره‌مندی آنان از منابع و امکانات جامعه متناسب با تلاش و استعداد خودشان است؛


عواملی چون خودسری و خودکامگی، امتیاز جویی، هوس رانی و پیروی از امیال شیطانی و سودپرستی و افزون‌طلبی غیرمنطقی از اجرای عدالت جلوگیری می‌کند بنابراین کسی می‌تواند عدالت را برقرار کند که با فساد به مبارزه بپردازد.


*دارای عملکرد انقلابی و جهادی


رهبر انقلاب می‌فرمایند: با عملکرد اُتوکشیده نمی‌شود کار کرد؛ بااین‌همه مسائل اساسی‌ای که در کشور وجود دارد، یک حرکت جهادی و انقلابی لازم است؛ بایستی عملکردش این‌جوری باشد.


*معتقد به توانمندی‌ داخل


رهبر معظم انقلاب در نوروز ۱۴۰۰ در بخشی از سخنرانی‌های خود به ظرفیت‌های داخلی پرداختند و فرمودند: با ظرفیت‌های داخلی که ما داریم می‌توانیم یکی از شکوفاترین اقتصادهای دنیا را داشته باشم؛ ایشان ظرفیت‌های کشور به سه دسته تقسیم کرده‌اند:


۱-سرزمینی: وسعت بسیار زیاد، دسترسی به آب‌های آزاد، ۱۵ همسایه که مجموعاً بیش از ۶۰۰ میلیون جمعیت نفر دارند، مسیر ترانزیت و حمل‌ونقل شمال به جنوب و شرق به غرب از ظرفیت‌های سرزمین ایران است.


۲-انسانی: ظرفیت‌های نیروی انسانی، عبارت است از جمعیت در سن کار. نیروی کار فراوانی وجود دارد که می‌توانند وارد بازار کار بشوند؛ باید بتوانیم نیروی در سن کار و دارای تحصیلات را فعال کنیم.


۳- ظرفیت بازار داخلی و سرمایه‌های طبیعی: یک بازار هشتاد میلیونی در اختیار تولیدکنندهٔ ایرانی است، یعنی هر تولیدکننده‌ای خودش مصرف‌کننده هم هست. نفت و گاز؛ که به‌صورت خام دارد مصرف می‌شود، درحالی‌که از این‌ها می‌شود استفاده‌های برتر کرد و به‌وسیلهٔ این‌ها ارزش‌افزوده ایجاد کرد. زمین‌های کشاورزی یا مراتع یا جنگل‌ها؛ این‌ها ثروت‌های عظیمی است که در اختیار ملّت ایران است. معادن زیرزمینی روی، مس، سنگ‌آهن و امثال این‌ها؛ ما در دنیا رتبه‌های بالا داریم؛ از رتبهٔ اوّل و دوّم گرفته تا رتبهٔ نهم.


رهبر معظم انقلاب در پایان تشریح ظرفیت‌های داخلی می‌فرمایند: یک کشوری با این خصوصیّات، با این‌ همه ظرفیت، اگر یک برنامه‌ریزی درست اقتصادی داشته باشد، می‌تواند به یک کشور پیشرفته اقتصادی تبدیل بشود و دیگر هیچ‌گونه ابزار تحریم در او اثر نکند. نه اینکه تحریم‌ها برداشته بشود؛ می‌خواهد برداشته بشود، می‌خواهد نشود.


*معتقد به جوانان


رهبر معظم انقلاب با اشاره به نقش آفرینی و کارِ کارستان جوانان در پیروزی انقلاب و در شکل گیری جهاد سازندگی و در دفاع مقدس، بیان کردند: اولاً تحول لازم است، ثانیاً تحول ممکن است و ثالثاً راه تحقق تحول، تشکیل یک دولت معتقد به تحول و عنصر تحول آفرین یعنی جوان مؤمن و انقلابی است.


ایشان افزودند: جوان‌ها را قبول داشته باشید، جوان‌ها را به‌عنوان پیشران حرکت عمومی کشور بشناسید و به آن‌ها اعتماد کنید. بنده از سابق با جوان‌ها مرتبط بودم و سال‌ها است که به این‌ها در مسائل گوناگون اعتماد می‌کنم؛ واقعاً هر جایی که جوان‌ها وارد می‌شوند این‌جوری است که گره‌های سخت را باز می‌کنند و مشکل‌گشایی می‌کنند. رئیس‌جمهور به جوان‌ها معتقد باشد.




بیشتر بخوانید:


انتخابات از نگاه امامین انقلاب اسلامی




حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به اظهارات قبلی خود مبنی بر لزوم تشکیل دولت جوان انقلابی، خاطر نشان کردند: برخی تصور کردند که منظور از دولت جوان انقلابی دولتی است که همه اعضای آن در رده سنی ۳۰ تا ۳۵ سال باشند درحالی‌که این به معنای نادیده گرفتن صاحبان تجربه و کار آزمودگان و دنیا دیدگان نیست.


ایشان خاطر نشان کردند: اگر چنین دولتی سر کار بیاید، مشکلات در مدت زمان معقولی قابل حل خواهند بود و زمینه تحقق آرمان‌ها نیز فراهم خواهد شد. امروز کشور از لحاظ پرورش نیروی انسانی مؤمن، انقلابی، متخصص و دارای اعتماد به نفس، نسبت به دهه اول انقلاب، دارای شرایط بسیار بهتری است که باید این نیروهای جوان شناسایی و بکارگیری شوند.


*امیدوار


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی دیگر از معیارهای رئیس‌جمهور را فردی امیدوار معرفی می‌کنند و می‌فرمایند: آدم مأیوس و بدبین و با نگاه تلخ به آینده و تاریک به آینده نباشد.



تلاش دشمنان برای دلسرد کردن مردم از انتخابات


رهبر معظم انقلاب در سخنرانی نوروز ۱۴۰۰ درباره فعالیت‌های دشمن علیه انتخابات می‌فرمایند: دستگاه‌های جاسوسی و سرویس‌های اطلاعاتی کشورهایی و از همه بدتر کشور آمریکا و همچنین رژیم صهیونیستی از چندی پیش و نه امروز دارند تلاش می‌کنند که انتخابات آخر خرداد را بی‌رونق کنند. یا برگزارکنندگان را متهم می‌کنند به «انتخابات مهندسی‌شده».


ایشان افزودند: درواقع برگزارکنندگان انتخابات را دارند متهم می‌کنند یا شورای محترم نگهبان را متّهم می‌کنند یا مردم را دلسرد می‌کنند «رأی شما اثری ندارد، در بهبود اوضاع تأثیری نمی‌گذارد؛ چرا بیخودی خودتان را خسته می‌کنید!». با شدّت تمام از این کارها دارند می‌کنند.


مشارکت مردم عامل مؤثر در قوی‌شدن ایران


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای راه حل قوی شدن ایران را مشارکت حداکثر مردم دانستند و بیان کردند: ما باید تلاش کنیم کشور را قوی کنیم. خب، کشوری و ملّتی که می‌بیند دشمنی‌های دشمنان و زیاده‌خواهان و مستکبران را، راه کار و علاجش این است که خودش را قوی کند. ملّت هستند که این قوّت را به کشور می‌بخشند و حضور ملّت و مشارکتشان مسلّماً در این قوّت ملّی تأثیر دارد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر