صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۹ - ۰۹ خرداد ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

شتاب چشمگیر توسعه محصولات سخت‌افزاری در کشور/ از بیمارستان صحرایی تا گنبد یکپارچه بتنی

یکی از شتاب‌دهنده‌های تخصصی با هدف افزایش تولید داخلی در حوزه سخت‌افزار موفق به ساخت محصولاتی از گنبد یکپارچه بتنی گرفته تا بیمارستان صحرایی شده است.
کد خبر : 584630

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، شتاب‌دهنده‌ها یکی از اجزای اصلی زیست‌بوم فناوری هستند که مأموریت اصلی آنها توسعه فناوری و کارآفرینی است. بسیاری از شتاب‌دهنده‌ها در حوزه‌های نرم‌افزاری فعالیت می‌کنند چراکه استارت‌آپ‌های این حوزه به حمایت مالی کمتری نیاز دارند، سریع‌تر به محصول یا خدمت می‌رسند و حوزه‌های بیشتری را دربرمی‌گیرند. توسعه محصول در حوزه‌های سخت‌افزاری نه‌تنها زمان بیشتری می‌برد بلکه به سرمایه‌گذاری بیشتری نیاز دارد، بنابراین تعداد شتاب‌دهنده‌های فعال در حوزه سخت‌افزار در کشور کمتر از شتاب‌دهنده‌های نرم‌افزاری هستند. در این گزارش به سراغ یک شتاب‌دهنده تخصصی حوزه سخت‌افزار و طراحی صنعتی رفته‌ایم تا با روند کار و محصولاتی تولیدی در این مجموعه آشنا شویم.


این شتاب‌دهنده تخصصی به همت یک گروه طراحی صنعتی راه‌اندازی شده که در ابتدا به عنوان یک استارت‌آپ استودیو فعالیت می‌کرده است. بنیان‌گذاران این مجموعه بیش از سه دهه در فرایند تولد، رشد و بلوغ استارت‌آپ‌ها تجربه دارند و ایده تیم‌های نوآور بسیاری را به مرحله صنعتی‌سازی و تجاری‌سازی رسانده‌اند. هدف اصلی از راه‌اندازی این شتاب‌دهنده فراهم کردن بستری برای رشد ایده‌های نوآورانه در حوزه سخت‌افزاری است، این امر نه‌تنها به گسترش و پیشرفت زیست‌بوم علم و فناوری کشور کمک می‌کند بلکه تولید داخلی در حوزه سخت‌افزار را نیز به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.


چه خدماتی ارائه می‌دهد؟


به گفته نوید رمضانی، مدیر اجرایی این شتاب‌دهنده؛ در ابتدا محصولات سخت‌افزاری مورد نیاز صنعت در این مجموعه طراحی و ساخته می‌شد و در حال حاضر به گروه‌های استارت‌آپی کمک می‌کند تا ایده‌های خود را به محصول تبدیل کنند. این شتاب‌دهنده خدمات متنوعی از جمله سرمایه‌گذاری گرفته تا کمک مالی برای ساخت نمونه اولیه محصول به تیم‌ها ارائه می‌دهد. معمولاً در حوزه سخت‌افزار سطح استارت‌آپ‌ها باید TRL۴ (ارزیابی سطوح بلوغ فناوری) باشد، به عبارت دیگر نمونه اولیه‌ای از محصول را ساخته باشد یا طرح مشخصی از محصول اولیه داشته باشد. با این حال اگر ایده اولیه به اندازه کافی جذاب باشد و پتانسیل تجاری‌سازی را داشته باشد،  این شتاب‌دهنده روی آن سرمایه‌گذاری کرده تا به ساخت محصول برسد و به بازار عرضه شود.


این شتاب‌دهنده فضای کارگاهی اشتراکی در اختیار استارت‌آپ‌ها قرار می‌دهد، دسترسی به شبکه واحدهای صنعتی همکار را برای گروه‌های استارت‌آپی فراهم می‌کند و آنها را به صنعت و سرمایه‌گذاران معرفی می‌کند. در طراحی جزئیات و طراحی فنی محصول به استارت‌آپ‌ها کمک می‌کند، همچنین در مرحله نمونه‌سازی، ساخت نمونه اولیه، تولید محدود و انبوه نیز به گروه‌های استارت‌آپی یاری می‌رساند. علاوه‌براین خدماتی چون منتورشیپ و مشاوره به تیم‌ها ارائه می‌کند.  


چه محصولاتی در حوزه سخت‌افزار توسعه می‌یابد؟


این شتاب‌دهنده به صورت تخصصی از ایده‌ها و استارت‌آپ‌های فعال در حوزه سخت‌افزار و طراحی صنعتی حمایت می‌کند. بیمارستان صحرایی یکی از محصولات این شتاب‌دهنده است که نیاز به آن در زلزله بم شناسایی شد. این محصول یک چادر با ستون‌های بادی است که در عرض هفت دقیقه و تنها با استفاده از یک کمپرسور باد تبدیل به یک بیمارستان صحرایی در متراژ ۴۰ متر با قابلیت انجام عمل جراحی می‌شود. این چادر که مخصوص موقعیت‌های بحرانی است، ‌در حال حاضر به صورت انبوه تولید شده و در بازار به فروش می‌رسد.


میز فوت پونگ ابزار اصلی ورزش نوظهوری به نام «تک بال» است که ترکیبی است از تنیس روی میز و فوتبال. این میز ابزار کارآمدی برای ورزشکاران سبک آزاد و علاقه‌مندان به این دو رشته ورزشی است. مواد و فناوری به کار رفته در سطح این میز باعث شده که رفتار و سرعت توپ در برخورد با آن مانند برخورد با کفپوش سالن ورزشی باشد. این ورزش شامل تحرک بسیاری می‌شود و به همین دلیل بدنه و اسکلت این میز طوری طراحی شده که ایستایی مناسب در برابر برخورد توپ را داشته باشد. این محصول قابلیت مونتاژ (سوار کردن) و دمونتاژ (پیاده شدن) را دارد که جابه‌جایی و نگهداری از آن را آسان‌تر می‌کند.


برانکارد ایزوله یکی دیگر از محصولات توسعه‌یافته در این شتاب‌دهنده است که با ایده ساخت آن با شیوع همه‌گیری کرونا در جهان شکل گرفت. این وسیله برای حمل بیماران کرونایی مبتلا به نوع پیشرفته طراحی شده تا مانع از انتشار ویروس در زمان جابه‌جایی بیمار شود. یکی از استارت‌آپ‌های فعال در این مجموعه موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه اره اتوماتیک برش گوشت شده که امکان برش گوشت با ضخامت‌های متنوع (از سه میلی‌متر تا ۳۰۰ میلی‌متر)  را فراهم می‌کند و روند قطعه کردن فراورده‌های گوشتی را در مقیاس صنعتی سرعت می‌بخشد. این دستگاه مجهز به حسگر قطع خودکار اضطراری است تا خطر قطع عضو را به حداقل برساند.


گنبد یکپارچه بتنی نیز از دیگر محصولات این شتاب‌دهنده است که با استفاده از فناوری قالب‌های بادشونده ساخته می‌شود. این سازه به دلیل ساختار یکپارچه و منحنی، استحکام و پایداری بسیار بالایی دارد و بدون نیاز به ستون و در مساحت بزرگ احداث می‌شود.   یکی دیگر از استارت‌آپ‌های فعال در این مجموعه شتاب‌دهی موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه مخزن اطفای حریق هوایی شده که توانایی حمل ۳۰۰ لیتر آب را دارد و برای خاموش کردن آتش در ابعاد وسیع مانند آتش‌سوزی در جنگل کاربرد دارد.


سرویس بهداشتی صحرایی یکی دیگر از محصولات این شتاب‌دهنده است که حالت مدولار (متشکل از قطعات پیش‌ساخته) دارد، بنابراین حجم آن در زمان جابه‌جایی تا ۷۰ درصد کاهش می‌یابد. این وسیله مجهز به مخزن آب و فاضلاب بوده و با اتصال چند واحد از آن می‌توان یک مجموعه ساخت. یکی از استارت‌آپ‌های این مجموعه در حوزه اکوتوریسم (طبیعت‌گردی) فعالیت می‌کند و تاکنون محصولات متنوعی در این حوزه توسعه داده است. یکی از محصولات این استارت‌آپ «کمپر کوچ» است که امکان انتقال و جابه‌جایی فضای اسکان با تمام امکانات را برای کاربر فراهم می‌کند. این محصول مجهز به سیستم روشنایی سقفی، دستشویی و حمام سیار، بخاری مستقل، سینک آشپزخانه با مخزن پساب و... است.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر