صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۰
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۳۷؛

دست‌ودلبازی واتس‌اپ در مورد قوانین جدید حریم خصوصی/ دانشمندان از پس کرونا برآمدند اما «ایدز» نه!

هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 584154

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:



آموزش زبان با استفاده از فناوری واقعیت افزوده


واقعیت افزوده یک نمای فیزیکی زنده، مستقیم یا غیرمستقیم است که عناصر مجازی را به دنیای واقعی اضافه می‌کند. این عناصر با استفاده از کامپیوتر ساخته شده و با پردازش داده‌های دریافتی از سنسورهای صدا، ویدئو، موقعیت جغرافیایی و تصاویر گرافیکی به واقعیت افزوده می‌شود. حال یک استارت‌آپ ایرانی با استفاده از این فناوری پلتفرمی برای آموزش زبان توسعه داده که یادگیری را برای کاربران آسان‌تر و جالبت‌تر می‌کند.


این پلتفرم که متشکل از یک کتاب و اپلیکیشن است، دنیای واقعی را به یک کلاس آموزشی تبدیل می‌کند، تنها کافی است کاربر دوربین گوشی هوشمند خود را روشن کند و روی صفحات کتاب بگیرد تا عناصر داستان جان بگیرند و شروع به حرکت کنند. این اپلیکشن با بیان داستان و قصه زبان را به کاربران آموزش می‌دهد و هدف از توسعه آن، ساده‌سازی روند آموزش زبان‌های خارجی، بهبود سطح فرهنگی و آموزش ساده توام با سرگرمی است.





نمونه جهش‌یافته ویروس کرونا از سگ‌ها منتقل می‌شود؟


بر اساس تحقیقات دانشمندان از زمان شیوع بیماری کرونا ۷ نوع جهش‌یافته از ویروس کووید-۱۹ در نقاط مختلف جهان شناسایی شده است و حالا گروهی از متخصصان در حال تحقیق روی نوع جدیدی از این ویروس هستند که ممکن است از سگ‌ها به انسان منتقل شود.


بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از بدن سگ‌ها شباهت زیادی با ویروس کرونا دارد و احتمالاً این ویروس می‌تواند همانند انواع دیگر کووید-۱۹ تهدیدی برای سلامتی انسان باشد. با توجه به اینکه سگ‌ها یکی از محبوب‌ترین حیوانات خانگی هستند و میلیون‌ها انسان در سراسر جهان در مکانی مشترک با سگ‌ها زندگی می‌کنند، انتقال کرونا از این حیوانات به انسان‌ها می‌تواند نگرانی‌های زیادی را بین عموم مردم ایجاد کند. آناستازیا ولاسوا گفت: «در حال حاضر هیچ سندی مبنی بر وجود نوع جهش‌یافته کرونا در بدن سگ‌ها وجود ندارد و تا زمان تکمیل تحقیقات نباید مردم را نگران کرد. در شرایط کنونی جهان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی ضروری است و در همه محل‌ها بهتر است از ماسک و دستکش استفاده کنیم.»





تمیز شدن هوا با صاعقه


رعدوبرق یا صاعقه پدیده‌ای طبیعی است که بر اثر برخورد ابرهای دارای بارهای ناهمنام، واکنش‌های الکتریکی شدیدی به‌صورت نور ایجاد می‌شود و با صدای بسیار بلندی نیز همراه است. این تعریفی ساده از رعدوبرق است که همه با آن آشنا هستیم. اما در دل این پدیده خاصیتی عجیب قرار دارد که باعث تعجب بسیاری از افراد شده است. بر اساس تجزیه‌وتحلیل جدید داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط یک هواپیمای جمع‌آوری اطلاعات جوّی در سال ۲۰۱۲، صاعقه می‌تواند نقش مهمی در پاک کردن جو ایفا کند؛ اطلاعاتی که در ابتدا تصور می‌شد نادرست هستند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


با خواص عجیب رعد و برق آشنا شوید




درحالی‌که برخی از خاصیت‌های پاک‌کنندگی رعدوبرق تاکنون به‌خوبی شناخته شده‌اند (به‌ویژه ایجاد اکسید نیتریک و هیدروکسید که می‌تواند گازهای گلخانه‌ای مختلف را از آسمان حذف کند) طبق تحقیقات جدید، موارد بیشتری وجود دارد که انسان‌ها از آن بی‌خبرند. به نظر می‌رسد که هم رعدوبرق و هم بارهای الکتریکی ضعیف و نامرئی اطراف آنها می‌توانند اکسیدان‌های گیرنده آلاینده هیدروکسیل (OH) و هیدروپراکسیل (HO۲) تولید کنند که درنتیجه آنها را قادر می‌سازد گازهایی مانند متان و مونوکسید کربن را از اتمسفر خارج کند.





تولید نخستین تمبر حاوی تراشه NFC


تصویر یک نهنگ در تمبر جدید شرکت پست اتریش نقش بسته که اشاره‌ای به نهنگ دست‌نیافتنی در رمان موبی دیک هرمان ملویل است. این سومین تمبر دیجیتالی است که شرکت پست اتریش در سه سال گذشته منتشر می‌کند و در حالی معرفی می‌شود که بازارهای ارز دیجیتالی به‌شدت ملتهب هستند.


استفان نمث، مدیر محصول شرکت پست اتریش در این باره گفت: تمبر جدید عرصه وسیع جدیدی را می‌گشاید. تراشه NFC یا ارتباطات میدان نزدیک در این تمبر اجازه می‌دهد بسته‌های پستی به شکل مؤثرتری جابه‌جا شوند.





چگونه می‌توان از سلامت باتری لپ‌تاپ مطمئن شد؟


باتری لپ‌تاپ مانند منبع انرژی هر دستگاه دیگری ظرفیت مشخص داشته و معمولاً با گذشت زمان ظرفیت ذخیره‌سازی انرژی در باتری کاهش می‌یابد. برای مشاهده وضعیت باتری لپ‌تاپ و ظرفیت باقی مانده آن ابتدا در قسمت جست‌وجوی منوی استارت واژه cmd را نوشته و پس از آن وارد command prompt شوید. در صفحه‌ای که مقابل خود مشاهده می‌کنید بنویسید powercfg/batteryreport  و پس از آن کلید enter را فشار دهید. روش گفته شده برای ویندوز ۸ و ۱۰ کارایی دارد و برای مشاهده وضعیت باتری در ویندوز ۷ باید واژه powercfg-enrgy در همان صفحه command prompt وارد شود.


پس از وارد کردن واژه‌های گفته شده در قسمت مشخص آدرسی به کاربران نمایش داده می‌شود که محل دقیق مشاهده اطلاعات باتری است. این آدرس را با میانبر ctrl + c کپی کرده و در محل جست‌وجوی پوشه رایانه(my computer) الصاق کنید. در این آدرس صفحه‌ای وارد دارد که اطلاعات مختلف باتری از قبیل ظرفیت ذخیره‌سازی برق را نشان می‌دهد.





نفرت‌پراکنی با الگوریتم‌های شبکه‌های اجتماعی


شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌هایی که امروزه در کشورهای مختلف به طور گسترده‌ای در دسترس مردم قرار دارند و با اینکه با هدف برقراری ارتباط بین افراد مختلف طراحی شده‌اند ولی عملاً انتشار محتوای نامتناسب برای عموم کاربران موجب شده دولت‌ها قوانین سختگیرانه‌ای را برای کنترل دسترسی مردم به این برنامه‌ها وضع کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


کاربران؛ قربانی همیشگی سیاست‌های افراط‌گرایی و نژادپرستی




با اینکه به نظر می‌رسد شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام، تلگرام و یوتیوب صرفاً با هدف انتقال پیام بین کاربران در اقصی نقاط جهان طراحی شده‌اند ولی برخی از سیاست‌مداران معتقدند الگوریتم‌های توصیه‌شده در این برنامه‌ها کاربران را در جهتی نادرست هدایت کرده و آن‌ها را به سمت انتشار اطلاعات جعلی و ترویج ایدئولوژی‌های افراطی تشویق می‌کنند. به‌تازگی تعدادی از سیاست‌مداران بلندپایه در کشورهای اروپایی و آمریکا ضمن انتقاد از شیوه ارائه خدمات به کاربران در شناخته‌شده‌ترین اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی و پیام‌رسان خواستار بازنویسی الگوریتم‌های این برنامه‌ها شدند.





سامسونگ واکسن کرونا می‌سازد


شرکت بیوتکنولوژی مُدرنا اعلام کرد با «سامسونگ بیولوژیکس» کره‌جنوبی توافقی را امضا کرده که به شرکت کره‌ای اجازه می‌دهد واکسن mRNA مدرنا را تولید کند. در بیانیه مطبوعاتی آمده است، مدرنا قصد دارد این واکسن‌ها را از سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۱ به بازارهای خارج از ایالات‌متحده عرضه کند.


این شرکت همچنین دو تفاهم‌نامه با دولت کره جنوبی امضا کرد؛ یکی با موسسه ملی بهداشت کره (KNIH) و دیگری با وزارت تجارت و صنعت و انرژی جمهوری کره (MOTIE). به گفته شرکت مدرنا، کره جنوبی تولید و دسترسی به ۴۰ میلیون دوز واکسن کرونای مدرنا را تضمین کرده است.





کدام کشورها بیشترین زباله پلاستیک یک‌بارمصرف را تولید می‌کنند؟


تحقیقات انجام‌شده توسط موسسه «میندروم نشان می‌دهد کشور استرالیا بیشترین سرانه زباله‌های پلاستیکی یک‌بارمصرف را دارد. طبق آمار به‌طور متوسط هر استرالیایی در سال ۲۰۱۹، ۵۹ کیلوگرم بطری، ظروف بسته‌بندی و سایر مواد زائد پلاستیکی تولید کرده است. پس‌ازآن کشور آمریکا با ۵۳ کیلوگرم در رده دوم و کشورهای کره و انگلیس در رده سوم و چهارم قرار دارند. نکته جالب‌توجه در آمار منتشره حضور کشورهای پرجمعیت جهان یعنی چین و هند در رتبه‌های نهم و دهم لیست است. درواقع سرانه مصرف پلاستیک یک‌بارمصرف در چین ۱۸ کیلوگرم و هند تنها ۴ کیلوگرم بوده است.





دانشمندان از پس کرونا برآمدند اما «ایدز» نه!


در طول تاریخ، بشر با بیماری‌های مختلفی روبه‌رو بوده است که برخی از آنها با انجام اقداماتی از بین رفته و برخی نیز همچنان وجود دارند. برای مثال به دنبال واکسیناسیون بسیار مؤثر و جهانی، بیماری آبله از سطح زمین ریشه‌کن شده است. همچنین به دلیل تولید و استفاده از واکسن‌های مؤثر علیه ویروس فلج اطفال، این بیماری فلج‌کننده دیگر در بسیاری از کشورها مشکلی ایجاد نمی‌کند. در مقطع فعلی نیز، میلیون‌ها نفر به دلیل توسعه سریع واکسن‌های مؤثر علیه ویروس COVID-۱۹ نجات یافته‌اند. اما بااین‌وجود، ۳۷ سال است که «HIV» به‌عنوان عامل ایدز کشف شده و هنوز هیچ واکسنی برای آن وجود ندارد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تولید واکسن «ایدز» گره وانشده پزشکی




رونالد دسروزیر، استاد آسیب‌شناسی و معاون پژوهشی دانشگاه میامی آزمایشگاهی دارد که در آن روی کشف ویروس میمون به نام «SIV» یا «ویروس نقص ایمنی سیمین» کار می‌کند. «SIV» در میمون‌ها نزدیک‌ترین ویروسی است که باعث «HIV» یا ویروس نقص ایمنی در انسان می‌شود. تحقیقات این محقق تاکنون در درک مکانیسم‌هایی که HIV باعث بیماری می‌شود و نیز تلاش‌های تولید واکسن بسیار مهم بوده است.





دست‌ودلبازی واتس‌اپ در مورد قوانین جدید حریم خصوصی


اپلیکیشن واتس‌اپ به دلیل عدم رعایت قوانین حریم خصوصی کاربران از چند ماه پیش تاکنون به‌شدت تحت فشار رسانه‌ها و دولت‌ها در سراسر جهان قرار گرفته و پس از اظهار نظر افرادی نظیر ایلان ماسک، رئیس شرکت تسلا در مورد افشای اطلاعات اعضای پیام‌رسان واتس‌اپ میلیون‌ها کاربران در سراسر دنیا از این برنامه خارج شدند؛ اما حالا مدیران این اپلیکیشن تصمیمات جدیدی اتخاذ کردند.


به‌تازگی شرکت واتس‌اپ اطلاعیه‌ای منتشر کرده است که بر اساس آن کاربران مجبور به پذیرش قوانین حریم خصوصی این پیام‌رسان نیستند. به نظر می‌رسد انتقادهای گسترده از سیاست جدید واتس‌اپ که قرار بود حساب کاربری افرادی که از قوانین این برنامه تبعیت نمی‌کنند مسدود شود، موجب شده مدیران این پیام‌رسان تصمیم خود را تغییر داده و اعلام کنند هیچ اجباری در پذیرش قوانین حریم خصوصی وجود ندارد. این صحبت‌ها در حالی از سوی طراحان واتس‌اپ مطرح می‌شود که کاربران این برنامه نسبت به خلأ امنیتی و احتمال دسترسی هکرها به اطلاعات خصوصی خود نگرانی زیادی دارند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر