صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۸ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
ولی‌زاده:

سامانه سماوا از افشای اطلاعات کاربران در فرایند احراز هویت جلوگیری می‌کند

بهنام ولی‌زاده سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات گفت: فرایندهای احراز هویت در سامانه سماوا ایمنی‌سازی شده و از افشای اطلاعات کاربران جلوگیری می‌کند.
کد خبر : 581414

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بهنام ولی‌زاده در آیین رونمایی از دو سامانه «احراز هویت معتبر در فضای مجازی(سماوا)» و «پیام ایران» که ظهر امروز به صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: سامانه سماوا پنجره واحد احراز هویت در فضای دیجیتال است. تمامی پشتیبانی‌کننده‌های شناسه معتبر از این سامانه استفاده می‌کنند.


وی افزود: کمیسیون امنیت فضای مجازی کشور سال گذشته تأمین‌کنندگان شناسه هویت معتبر را مشخص کرد و بر اساس همان مصوبه سازمان ثبت احوال متولی اصلی تأمین‌کننده شناسه هویت برای اتباع داخلی، وزارت کشور برای اتباع خارجی و سازمان ثبت اسناد برای اشخاص حقوقی و شرکت‌ها تعیین شده است. هدف از ایجاد این سامانه جلوگیری از افشای اطلاعات کاربران و مخاطرات ناشی از جمع‌آوری اطلاعات هویتی مردم است.


سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: برای سامانه مؤلفه‌های متفاوتی در نظر گرفته شده است. ابتدایی‌ترین قسمت احراز هویت در این سامانه تطبیق کد ملی با شماره تلفن همراه کاربران است. بعد از این مرحله فرایندهای استعلام دولتی از سازمان ثبت احوال و تطبیق عکس صورت می‌گیرد. کاربران برای احراز هویت در این سامانه باید صورت خود را مقابل دوربین لپ‌تاپ یا گوشی هوشمند قرار دهند تا سرور سماوا تصویر آن‌ها را با عکس ثبت‌شده در پرونده سازمان ثبت احوال مطابقت دهد.


ولی‌زاده عنوان کرد: اطلاعاتی نظیر تطابق پلاک خودرو با کد ملی نیز از طریق این سامانه قابل استعلام است. در سامانه سماوا امکانات لازم برای معرفی و استفاده از امضای الکترونیکی نیز مهیا شده تا در محل‌هایی که نیاز به امضای دیجیتال وجود دارد بتوان آن را قید کرد.


وی خاطرنشان کرد: سامانه پیام ایران از ماژول‌های مختلفی تشکیل شده است. سامانه‌ کارپوشه و سرویس پیامی ۴۰۴۰ از جمله ماژول‌های پیام ایران هستند. این سامانه بر اساس مصوبه جلسه شانزدهم شورای اجرایی فناوری اطلاعات در خصوص یکپارچه‌سازی تبادل داده بین مردم با دستگاه‌های اجرایی طراحی شده است. این سامانه با آدرس payam.iran.ir به بهره‌برداری رسیده است و سه دسته از کاربران قادر به استفاده از این سامانه هستند که شامل افراد حقیقی، افراد حقوقی و دستگاه‌های اجرایی می‌شوند.


سرپرست معاونت دولت الکترونیکی سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: در سامانه پیام ایران سرشماره ۴۰۴۰ در اختیار تمامی دستگاه‌های دولتی قرار گرفته و این نهادها باید طبق مصوبه شورای اجرایی فناوری اطلاعات پیامک‌های خود را از طریق این سرشماره برای مردم ارسال کنند. در چنین شرایطی از کلاهبرداری جلوگیری می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر