چگونگی تحصیل اتباع خارجی در دانشگاههای ایران
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اتباع خارجی امکان ورود به دانشگاههای ایران را دارند اما باید با ضوابط در نظر گرفته شده آشنا شوند. بر اساس قوانین وضع شده؛ فقط اتباع غیر ایرانی مقیم جمهوری اسلامی ایران و دارای اقامت قانونی مجاز به ثبتنام یا شرکت در آزمون سراسری بوده و در صورت شرکت اتباع غیر ایرانی مقیم سایر کشورها، پذیرش آنان «لغو» میشود.
همه متقاضیان تحصیل دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در رشتهها و مقاطع و دورههای مختلف تحصیلی مشمول شرایط و ضوابط این شیوهنامه هستند.
حداکثر مدتزمان تحصیل اتباع خارجی در مقاطع مختلف تحصیلی
اتباع خارجی باید در سنوات مجاز تحصیل خود را به پایان برسانند. حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقاطع کارشناسی پیوسته برای آن دسته از متقاضیان تحصیل که در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش آموزش کشور در دورههای دانشگاه پیام نور پذیرفته شدهاند، ۵ سال و در صورت افزایش سنوات، تمدید نیمسال تحصیلی به مدت دو نیمسال طبق تصمیمگیری کمیسیون موارد خاص دانشگاه پیام نور خواهد بود.
حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقطع کارشناسی ارشد برای آن دسته از متقاضیان تحصیل که در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش آموزش کشور در دورههای تحصیلات تکمیلی پذیرفته شدهاند، ۲ سال است.
حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقطع دکتری برای آن دسته از متقاضیان تحصیل که در مقطع دکتری پذیرفته خواهند شد، ۴ سال است.
پذیرش در دوره روزانه با پرداخت ۸۰ درصد شهریه
همه متقاضیان تحصیل پذیرفتهشده آزمونهای سراسری، ارشد و دکتری دوره روزانه (در تمامی رشتهها و مقاطع تحصیلی غیرپزشکی) موظف به پرداخت شهریه تحصیلی طبق مصوبات هیئتامنای دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حداکثر تا ۸۰ درصد شهریه دوره نوبت دوم (شبانه) و در گروه پزشکی بر اساس مصوبات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
پذیرش اتباع غیر ایرانی ورودی آزمونهای سراسری و دورههای بدونآزمون (پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی)، در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی و دکتری حرفهای ملزم به دارا بودن مدرک دیپلم از مدارس جمهوری اسلامی ایران و نیز مدارس بینالمللی در داخل ایران است.
تحصیل در هر مقطع فقط برای یکبار ممکن است
متقاضیان تحصیل غیر ایرانی در هر مقطع تحصیلی فقط یکبار مجاز بوده و تکرار مقطع تحصیلی در دورههای روزانه، شبانه، پیام نور، فراگیر پیام نور، جامع علمی- کاربردی، بدونآزمون و دانشگاه آزاد اسلامی و سایر مؤسسات آموزش عالی جمهوری اسلامی ایران ممنوع است و چنانچه در حین تحصیل متقاضیان تحصیل ورودی آزمونهای سراسری محرز شود که دانشجو دارای یک مدرک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و یا دکتری بوده و با گواهی مدرک مقطع تحصیلی قبلی مجدداً با شرکت در آزمون مربوطه در مقطع تحصیلی تکراری پذیرفته شده است، از تحصیل ایشان ممانعت به عمل آمده و اخراج میشود. دانشگاه محل تحصیل در این خصوص ملزم به اخذ تعهد از دانشجو در مرحله پذیرش و ثبتنام اولیه است.
امکان تحصیل در مناطق مجاز
متقاضیان تحصیل غیر ایرانی، مجاز به انتخاب رشته در مناطق غیرمجاز تردد و اسکان اتباع غیر ایرانی مندرج در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور نیستند و در صورت قبولی در کدرشته مناطق غیرمجاز، قبولی و پذیرش آنان در آزمون ورودی همان سال «لغو» میشود و دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از پذیرش این دسته از متقاضیان معذور خواهند بود.
متقاضیان تحصیل غیر ایرانی پذیرفته شده در مناطق غیرمجاز، میتوانند بر اساس کسب حدنصاب نمره علمی، در اولین کدرشته تحصیلی منطقه مجاز، طبق کارنامه قبولی و کاربرگ انتخاب رشتههای تحصیلی آزمونها، ادامه تحصیل دهند.
متقاضیان تحصیل در هر یک از رشتههای تحصیلی باید واجد شرایط مقررات و ضوابط پذیرش بوده و محل تحصیل خود را با توجه به ضوابط مربوط انتخاب کنند، در غیر این صورت قبولی آنان لغو میشود و از ثبتنام و ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل میآید.
پذیرش در رشتههای تعهددار ممنوع است
پذیرش متقاضیان تحصیل در رشتههایی که منجر به ایجاد تعهداتی برای جمهوری اسلامی ایران شود (از جمله تعهدات استخدامی) و رشتههای خاص و غیرمجاز مندرج در درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور، ممنوع است.
جمهوری اسلامی ایران هیچگونه تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده متقاضیان تحصیل بهاستثنای همسر و فرزندان دانشجویان ندارد.
متقاضیان تحصیل همانند پذیرفتهشدگان ایرانی تابع ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی مؤسسه آموزش عالی محل قبولی خود خواهند بود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/