صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۳ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
معاون دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد مطرح کرد؛

برنامه‌ دانشگاه آزاد اسلامی برای مهارت‌آموزی دانشجویان در سال 1400

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: برنامه‌های حرفه‌آموزی و مهارت‌آموزی در حوزه‌های مختلف را برای توانمندسازی دانشجویان به‌منظور ورود و مشارکت فعال در عرصه تولید در سال 1400 پیش‌بینی کرده‌ایم.
کد خبر : 577616

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه تمدن‌ساز دانشگاهی است که در آن نیروی انسانی دارای تربیت عقلانی، افق آرمانی، کرامت انسانی، قانونمندی، روحیه تلاش و مجاهدت، خلاق و کارآفرین و دارای بینش تمدنی باشد و در دانشگاه به تولید فکر و نظریه علم و فناوری بپردازد. فعالیت‌های علمی و فرهنگی در دانشگاه با هدف تأثیرگذاری و تربیت نیروی انسانی متعهد، تقویت فضای معنوی، اخلاق و سبک زندگی اسلامی–ایرانی صورت می‌گیرد.


انقلاب اسلامی بر محور ایمان و معرفت اسلامی استوار است. برنامه‌های محتوایی، ترغیب دانشجویان به مطالعه کتب دینی قرآن، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، برگزاری دوره‌ها، کارگاه‌ها، مسابقات مختلف با موضوعات دینی، مذهبی، اجتماعی و سیاسی، توجه به اندیشه‌های امام(ره) رهبر معظم انقلاب اسلامی، فضاسازی دانشگاه با اندیشه دینی مبتنی بر آرمان‌های پیامبر اکرم(ص)، ائمه اطهار در رابطه با ایمان، خودباوری، عزت‌نفس، امیدآفرینی، تقویت اراده ملی برای پیشرفت، توجه به جوانان و مشارکت آنان در برنامه‌های فرهنگی، ترغیب و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بستر فعالیت‌های اجتماعی و نیکوکارانه، افزایش بینش سیاسی در مسائل داخلی و بین‌المللی، تقویت بنیاد خانواده و نقش خانواده در تعلیم و تربیت با احترام به هویت دانشجو صورت می‌پذیرد.


توجه به نشاط و شادابی در محیط دانشگاه و پرکردن اوقات فراغت دانشجویان با برنامه‌های قرآنی(حفظ و قرائت) و مسابقات مختلف فرهنگی در راستای سبک زندگی اسلامی برای دانشجویان، استادان، کارکنان و خانواده‌ آنان از اولویت‌های برنامه‌های فرهنگی دانشگاه است.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با محمد قاسمی‌پیربلوطی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت‌وگو کرده و فعالیت‌هایی انجام شده در سال گذشته و سیاست‌ها و برنامه‌های سال ۱۴۰۰ این حوزه را جویا شده است  که در ادامه خواهیم خواند.


آنا: فعالیت‌های معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در سال گذشته چگونه بود؟


قاسمی‌پیربلوطی: در راستای الگوسازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی تشکیل شورای مشورتی استادان با همکاری مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با محور شعار سال، بیانیه گام دوم انقلاب و طراحی و آسیب‌شناسی سبک زندگی اسلامی– ایرانی، حمایت از پژوهش‌های دانشگاهی مربوط به سبک زندگی اسلامی – ایرانی با تأکید بر حمایت از تولید ملی، اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی، برگزاری همایش و نشست و دوره‌های آموزشی و ارائه الگوی اسلامی- ایرانی با تأکید بر زندگی معصومین(ع)، ترویج سبک زندگی شهدا و ایثارگران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعان حرم انجام شد.


سیاست‌گذاری و اولویت‌بندی فعالیت‌های فرهنگی در شورای تخصصی فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری و شورای هماهنگی معاونان فرهنگی دانشجویی انجام می‌شود. سال ۱۳۹۹ در واحد دانشگاهی شهرکرد، ۱۴ جلسه با بیش از ۳۰۰ مصوبه فرهنگی انجام شد.


اکنون ۲۰ کانون فرهنگی فعال با ۲۰ استاد مشاور فرهنگی و ۶۰۰ عضو و ۵۰ نشریه دارای مجوز و ۱۶ نشریه فعال در واحد شهرکرد حضور دارند و در جشنواره دانشجویی قلم با بیش از ۱۸۵ اثر و هشت مقاله شرکت کرده‌اند.


برتری واحد شهرکرد در کانون‌های فرهنگی دانشجویی


سال ۱۳۹۹ جشنواره‌های متعددی در حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی با مشارکت بسیار خوب دانشجویان انجام شد که ازجمله آنها می‌توان برگزاری جشنواره حماسه تا حماسه ۵۶ کانال و گروه فضای مجازی با ۵۰۰ اثر، کرسی‌های آزاداندیشی با ۱۲ تیم دانشجویی در چهار محور که چهار تیم به مرحله کشوری راه یافتند و جشنواره رشد کانون‌های فرهنگی دانشجویی با ۱۲ اثر که هفت اثر برگزیده شد و ۶ کانون برتر، سه دبیر برتر، چهار عضو نمونه به مرحله کشوری راه پیدا کردند را نام برد.


اکنون نیز جشنواره شعر امید با ۱۳ اثر در حال اجرا بوده و فعلاً ۹ اثر در مرحله کشوری به رقابت خواهند پرداخت و جشنواره تولیدات فرهنگی و و صنایع خلاق فرهنگی در حال برگزاری است.


آنا: معاونت فرهنگی دانشجویی واحد شهرکرد در حوزه‌های مختلف شامل فرهنگی، دانشجویی، تربیت‌بندی و مشاوره‌ای چه فعالیتی‌هایی انجام داده است؟


قاسمی‌پیربلوطی: برگزاری جلسات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی و ارائه مجوز به نشریات جدید، ثبت اطلاعات در سامانه پایش فرهنگی با بیش از ۱۵۰ برنامه و فعالیت فرهنگی، تشکیل کمیته حجاب و عفاف و برگزاری کارگاه آموزشی مرتبط با آن با مشارکت امور زنان و خانواده و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، حضور معاون فرهنگی دانشجویی در استان و جلسات متعدد با فعالان فرهنگی، دیدار با امام جمعه، خانواده شهدا، تشکل‌ها و کانون‌ها و نشریات و بسیج دانشجویی و استادان، برگزاری جلسات ستاد شاهد، دیدار با خانواده شهدا و جانبازان و گرامیداشت روز شهید و درختکاری ازجمله فعالیت‌های این واحد دانشگاهی در حوزه فرهنگی است.

در حوزه تربیت‌بدنی اجرای ورزش‌های همگانی، پیاده‌روی توسط کارکنان و استادان، تشکیل شورای تخصصی ورزشی استان، راه‌اندازی باشگاه سوارکاری، برگزاری یادواره دانشجویان دانشگاه‌های استان چهارمحال و بختیاری، مسابقات ورزشی پاورلیفتینگ، پرس سینه و ددلیفت به مناسبت یادواره سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی انجام شده است.


ارائه مشاوره حضوری و مجازی به یک هزار و ۳۶۱ نفر


در مرکز مشاوره دانشجویی واحد شهرکرد خدمات مختلف شامل ارائه مشاوره حضوری و مجازی به یک هزار و ۳۶۱ نفر، خدمات مشاوره‌ای به ۳۷۱ نفر داوطلب ورود به دانشگاه، برگزاری وبینار با موضوعات سلامت روان، ازدواج؛ صمیمیت در خانواده، شخصیت سالم و ناسالم، کنترل خشم، اضطراب و افسردگی، جرئت‌مندی، تعامل کارآمد همسران در دوره کرونا، چالش‌های فضای مجازی، روش‌های آموزش در فضای مجازی، انتخاب مناسب و نامناسب در ازدواج، تهیه فیلم‌های کوتاه در موضوعات مرتبط با سلامت روان در دوره کرونا و انتشار در فضای عمومی، درآمدزایی غیرشهریه‌ای بوده است.


در حوزه دانشجویی ارائه خدمات خوابگاهی به دانشجویان پیراپزشکی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، درآمد غیرشهریه‌ای از طریق خوابگاه‌ها، هماهنگی با سازمان اتوبوسرانی و نظارت بر ایاب‌وذهاب دانشجویان، ارائه خدمات تکثیر دانشجویی، تشکیل پرونده برای دانشجویان دارای شرایط تخفیف چند دانشجویی و موارد خاص حدود ۲۱۰ نفر، تخفیف دانشجویان ممتاز ۴۲۰ نفر، نقل و انتقالات ۱۰۰ نفر به واحد شهرکرد و ۱۰۰ نفر به واحدهای دیگر بوده است.


آنا: در زمینه مبارزه با کرونا فعالیتی انجام شده است؟


قاسمی‌پیربلوطی: در فضای مجازی به‌واسطه شیوع ویروس کرونا اقدامات مهمی ازجلمه برگزاری وبینارها، آموزش، کارگاه‌های دانش‌افزایی صورت گرفته و علاوه بر این رزمایش کمک‌های مؤمنانه در چهار مرحله با بیش از ۱۱۰ میلیون تومان در اختیار مستمندان قرار گرفت.


آنا: برنامه‌ها و اولویت‌های معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در سال ۱۴۰۰ چیست؟


قاسمی‌پیربلوطی: در سال جدید فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی با هدف گسترش و عمق‌بخشی و ارتقای کیفیت به فعالیت‌های فرهنگی در راستای اهداف متعالی دانشگاه و ایجاد بسترهای لازم برای رشد و تعالی نیروی انسانی با هدف تقویت ایمان، اخلاق محوری، شکوفایی استعدادها و رشد همه‌جانبه شخصیت در ابعاد شناختی، اخلاقی، معنوی، اجتماعی، عاطفی، بصیرت افزایی، بینش تمدنی، سبک زندگی ایرانی- اسلامی، معنویت‌گرایی، افزایش مشارکت در فعالیت‌های فرهنگی توسط دانشجویان، استادان و کارکنان، حمایت از فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی و فرهنگی بسیج دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، تشکل‌های اسلامی و نشریات دانشجویی، فعالیت بیشتر در فضای مجازی با شیوه‌های خلاقانه، ارائه خدمات مشاوره متناسب با نیاز دانشجویان، تلاش برای حفظ و ارتقای کرامت انسانی و تقویت اعتمادبه‌نفس ملی، پیش‌بینی برنامه‌های حرفه‌آموزی و مهارت‌آموزی در حوزه‌های مختلف برای توانمندسازی دانشجویان برای ورود و مشارکت فعالانه در عرصه‌های خدمات‌رسانی به جامعه و تولید، مشارکت حداکثری در انتخابات سال جاری کشور و برنامه‌های فرهنگی در راستای تحقق شعار سال در مورد تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها و تبیین نقش دانشگاه در تولید ملی خواهد بود.


ارتقای کیفیت برنامه‌های فرهنگی، قرآنی و اجتماعی در سال جدید بر محور سیاست‌ها و اهداف متعالی دانشگاه در سطح کلان و در سطح اجرایی از نظرات مشورتی رئیس دانشگاه، نماینده نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، اعضای شورای فرهنگی، همراهی معاونان، نظرات استادان، دانشجویان و کارکنان و ظرفیت‌های فرهنگی و امکانات استان و اندیشمندان  داخل دانشگاه و بیرون از آن استفاده خواهد شد؛ زیرا مسائل فرهنگی و اجتماعی از زوایای مختلف درهم‌تنیده هستند؛ بنابراین تعامل بین نیروهای فرهنگی و اجتماعی نقش‌آفرین از الزامات حل آنها خواهد بود و از سوی دیگر علم و تجربه در اختیار همگان است و هم‌افزایی نیروهای فکری از طریق هم‌اندیشی کلید گشایش مسائل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی در حد جزیی و کلان خواهد بود.


گفت‌وگو: بهنام اسماعیلی


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر