صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۴ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
علم در سایه رمضان/ ۱۳؛

چگونه در ماه مبارک رمضان دچار کمبود خواب نشویم؟

بسیاری از مسلمانان در ماه مبارک رمضان دچار کمبود خواب و ضعف جسمانی شده که با رعایت چند نکته می‌توانند از آن جلوگیری کنند.
کد خبر : 577070

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، اغلب مردم در ماه مبارک رمضان دچار مشکل کمبود خواب شده و همین موضوع موجب کاهش انرژی و نشاط روزانه می‌شود. بررسی‌ها نشان داده است علت اصلی کمبود خواب در ماه رمضان برنامه غذایی نامرتب و بیدار نشدن برای وعده سحر است.


با توجه به اینکه اکثر مشاغل به تمرکز و دقت بالایی در هنگام کار کردن نیاز دارند خواب‌آلودگی می‌تواند علاوه بر کاهش کیفیت فعالیت روزانه خطرات جبران‌ناپذیری را نیز به‌دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است از ضمن رعایت برنامه‌ای منظم برای وعده‌های غذایی در ماه رمضان از مشکل کمبود خواب جلوگیری کنیم.


چگونه از کمبود خواب در ماه رمضان پیشگیری کنیم؟


معمولاً افراد مختلف عادت‌های متفاوتی برای زمان خوابیدن و بیدار ماندن در طول شبانه‌روز دارند ولی این روند در طول ماه رمضان دچار تغییر زیادی می‌شود. به اعتقاد کارشناسان تغذیه و متخصصان طب کار مسلمانان در ماه رمضان برای جلوگیری از بروز مشکل کم‌خوابی باید در طول شب به اندازه کافی استراحت کرده و ساعت‌های خواب خود را با وعده‌های غذایی تنظیم کنند. یعنی روزه‌داران شب‌ها زودتر خوابیده تا برای وعده سحری به‌راحتی از خواب بیدار شده و زمان کافی برای هضم غذا را به بدن خود بدهند.


متخصصان به هیچ وجه توصیه نمی‌کنند که شب‌ها از زمان افطار تا سحر بیدار مانده و بلافاصله بعد از خوردن وعده سحری خوابید. چنین رفتاری باعث می‌شود بدن در طول روز انرژی لازم برای انجام انواع فعالیت‌های ذهنی و فیزیکی را نداشته باشد. از طرفی دراز کشیدن در مدت کوتاهی پس از وعده سحری باعث سوء‌هاضمه و برگشت غذا از معده می‌شود. بهتر است تا چند ساعت پیش از آغاز خواب شبانه از مصرف مواد کافئین‌دار مانند چای، قهوه و نوشابه‌های گازدار پرهیز کرد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر