صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۰ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام والمسلمین شریفانی مطرح کرد؛

تبیین ۵ مرحله تعامل خدای متعال با بندگان

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در هشتمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.
کد خبر : 576495

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در هشتمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.


وی عنوان کرد: در گفتار هشتم دعای افتتاح، مراتب تعامل خداوند با بندگان را بررسی می‌کنیم. خدای متعال با بنده‌ای که سرتاسر نیاز و خطاست، با چه مراتبی تعامل می‌کند. نخستین مرتبه تعامل خدا، عفو است.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در ادماه دعای افتتاح می‌خوانیم «اللَّهُمَّ إِنَّ عَفْوَکَ عَنْ ذَنْبِی، وَ تَجَاوُزَکَ عَنْ خَطِیئَتِی، وَ صَفْحَکَ عَنْ ظُلْمِی، وَ سَتْرَکَ عَلَی [عَنْ] قَبِیحِ عَمَلِی، وَ حِلْمَکَ عَنْ کَثِیرِ [کَبِیرِ] جُرْمِی عِنْدَ مَا کَانَ مِنْ خَطَایَ [خَطَئِی] وَ عَمْدِی، أَطْمَعَنِی فِی أَنْ أَسْأَلَکَ مَا لا أَسْتَوْجِبُهُ مِنْکَ الَّذِی رَزَقْتَنِی مِنْ رَحْمَتِکَ، وَ أَرَیْتَنِی مِنْ قُدْرَتِکَ، وَ عَرَّفْتَنِی مِنْ إِجَابَتِکَ، فَصِرْتُ أَدْعُوکَ آمِنا، وَ أَسْأَلُکَ مُسْتَأْنِساً لا خَائِفاً وَ لا وَجِلاً». خدایا بخششت از گناهم، گذشتت از خطایم، چشم‌پوشی‌ات از تجاوزم، پرده افکنی‌ات بر کردار زشتم و بردباری‌ات از فراوانی جرمم از آنچه که از خطا و گناه عمدی‌ام بود، مرا به طمع انداخت که از درگاهت چیزی را که شایسته آن از سوی تو نیستم درخواست کنم، آنچه که از رحمتت نصیبم کردی و از قدرتت نشانم دادی، از اجابتت به من شناساندی، پس بر آن شدم که با اطمینان بخوانمت و با انس و میل بدون ترس و هراس از تو درخواست می‌کنم.


شریفانی خاطرنشان کرد: ما از خداوند عفو می‌بینیم. خدا از ما انتقام نمی‌گیرد و جریمه‌ نمی‌کند و به ما هم توصیه کرده که عفو کنید، نادیده بگیرید و یعنی خطای دیگران را پیگیری نکنید. ما با اینکه خیلی خطا می‌کنیم، اما خدا عبور می‌کند و نمی‌ایستد. او نه‌تنها عفو و عبور می‌کند بلکه پاک می‌کند. من ممکن است فلانی را ببخشم ولی بالاخره کینه و کدورتی در دلم وجود دارد ولی خداوند ‌اینگونه نیست و پاک می‌کند. در روایت دارد که خداوند کاری می‌کند که حافظان، نویسندگان و فرشتگان هم خطای انسان‌ها را فراموش کنند.


وی ادامه داد: چهارمین مرحله تعامل خدا ستاریّت و ستارالعیوب بودن است. پنجمین مرحله حلم و مدارا است. در واقع این پنج مرتبه عفو الهی، به به ما طمع و امید می‌دهد. کاری کرده که بیایم در خانه خدا و از او درخواست کنم چیزی را که لیاقت آن را ندارم. همچنین خدا می‌تواند انتقام بگیرد ولی عفو می‌کند. در دعا می‌گوییم خدایا معرفت به اجابتت را به من می‌آموزی و به من آرامشی دادی که به هر زبانی می‌توانم تو را بخوانم و احساس آرامش کنم. این پنج حالت خداوند به ما معرفت، آرامش، عنایت رحیمانه وطمع به درخواست از خداوند را می‌آموزد.


انتهای پیام/۴۱۱۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر