صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۷ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام والمسلمین شریفانی:

باید مکرر حمد خدا را داشته باشیم/ لزوم ستایش بر مالکیت و حاکمیت خدای متعال

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در ششمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.
کد خبر : 575872

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در ششمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.


ستایش بر مالکیت و حاکمیت خداوند


وی عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین وظایف انسان‌ها که دعای افتتاح به ما می‌آموزد، این است که مکرر حمد خدا را داشته باشیم. یکی از جلوه‌های حمد خدا، حمد بر مالکیت خدا و عامریت بلامنازعش است. اگر باور کنیم که این جهان صاحب و عامری دارد، دیگر تحت حاکمیت هیچ‌کس نمی‌رویم و این موضوع مقیاس حرکت ما می‌شود.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لاَ مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْکِهِ وَ لاَ مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ»، تضادی در مُلک خدا نیست و کسی نمی‌تواند در برابر امر خدا امری داشته باشد. همچنین در آیه 26 سوره آل عمران آمده است «قُلِ اللَّهُمَّ مَالِکَ الْمُلْکِ تُؤْتِی الْمُلْکَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْکَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ بِیَدِکَ الْخَیْرُ إِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» بگو (ای پیغمبر): بار خدایا، ای پادشاه ملک هستی، تو هر که را خواهی ملک و سلطنت بخشی و از هر که خواهی ملک و سلطنت بازگیری، و هر که را خواهی عزت دهی و هر که را خواهی خوار گردانی، هر خیر و نیکویی به دست توست و تنها تو بر هر چیز توانایی. این مطالب نشان‌دهنده مالکیت و حاکمیت بلامنازع خداست.


گنجینه‌های الهی هیچ وقت تمام نمی‌شود


شریفانی خاطرنشان کرد: در ادامه دعای افتتاح آمده است «الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِی لا شَرِیکَ لَهُ فِی خَلْقِهِ، وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ ] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ. الْحَمْدُ لِلَّهِ الْفَاشِی فِی الْخَلْقِ أَمْرُهُ، وَ حَمْدُهُ الظَّاهِرِ بِالْکَرَمِ مَجْدُهُ، الْبَاسِطِ بِالْجُودِ یَدَهُ، الَّذِی لا تَنْقُصُ خَزَائِنُهُ، وَ لا تَزِیدُهُ [یَزِیدُهُ ] کَثْرَةُ الْعَطَاءِ إِلا جُودا وَ کَرَما، إِنَّهُ هُوَ الْعَزِیزُ الْوَهَّابُ» سپاس خدای را با همه ستودنیهایش، بر تمام نعمتهایش. سپاس خدای را که در فرمانروایی رقیبی ندارد، و برای او در کارش نزاع‌کننده‌ای نیست. سپاس خدای را که در آفرینش شریکی ندارد و در بزرگی، شبیهی برای او نیست. سپاس خدای را که فرمان و سپاسش در آفریدگان جاری است و بزرگواری‌اش با کرمش آشکار است و دست لطفش به سخاوت گشوده، خدایی که گنجینه‌هایش نقصان نپذیرد و بخشش بسیارش جز جود و کرم بر او نیفزاید، همانا او عزیز و بسیار بخشنده است. در واقع خدای متعال را بر نفوذ فرمانش حمد و ستایش می‌کنیم.


وی ادامه داد: خدا، جهان را از کرامت خود پر کرده و در جود و بخشش، دست او باز است و هر جور بخواهد بخشش می‌کند. ما معمولاً یک چیزی را ببخشیم، از حسابمان کم می‌شود ولی خداوند هیچ وقت گنجینه‌هایش کم نمی‌شود. خداست هر چه بیشتر می‌دهد، بیشتر افزایش پیدا می‌کند. به تشبیه غلط مثل آب قنات است که هر چه آب از این چشمه بیشتر کشیده می‌شود، بیشتر آب در آنجا به وجود می‌آید. خداوند متعال شکست‌ناپذیر و بسیار بخشنده بوده و جلوه‌های بخشندگی خدا سرتاسر عالم را فرا گرفته است.


انتهای پیام/4118/

انتهای پیام/

ارسال نظر