صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۰
پژوهش مطرح کرد؛

پیگیری مداوم شبکه ملی اطلاعات در قالب نشست‌های تخصصی/ بررسی نظرات متفاوت برای افزایش سطح آگاهی عمومی

یک کارشناس فضای مجازی گفت: با در نظر گرفتن نیازهای روز جامعه در حوزه فضای مجازی نشست‌های تخصصی را برگزار کرده و روند توسعه شبکه ملی اطلاعات را با دقت پیگیری می‌کنیم.
کد خبر : 573920

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در جهان کنونی اهمیت رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی بر هیچ کس پوشیده نیست و هر روز میلیاردها کاربر در سراسر دنیا در محیطی که با نام فضای مجازی(cyber space) شناخته می‌شود حضور یافته و نیازهای فردی و اجتماعی خود را برطرف می‌سازند. این فضا امروز چنان در تاروپود زندگی مردم نفوذ کرده که تصور زندگی بدون اینترنت برای میلیون‌ها شهروند غیرممکن است.




بیشتر بخوانید:


لزوم تولید محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی/ اینستاگرام و تلگرام جولانگاه افراد بی فرهنگ شده است




باتوجه به چنین شرایطی دولت‌ها و سازمان‌های ارتباطی در کشورهای مختلف برای حفاظت از حقوق مادی و معنوی مردم قوانین خاصی را در فضای مجازی اجرا کرده و با استفاده از ابزارهایی نظیر محدودسازی دسترسی به وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف به دنبال جلوگیری از نفود فرهنگی هستند. در حقیقت قرن 21 دوره فرمانروایی دولت‌هایی است که قدرت غالب در فضای مجازی را در اختیار دارند و مردم را به وسیله انتشار گسترده محتوای مجازی به سمت اهداف سلطه‌طلبانه خود هدایت می‌کنند. به نظر می‌رسد تنها راه مقابله با تهاجم فرهنگی کشورهای بیگانه و حفظ اصالت بومی در هر منطقه تولید محتوای متناسب با رفتار و عقاید مردم و جلوگیری از دسترسی کاربران به صفحات غیراخلاقی در اپلیکیشن‌های پرطرفدار است.


در ایران به منظور آگاهی بخشی عمومی نسبت به موضوع فضای مجازی و اتفاق‌های جاری در این فضا نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود. یکی از این نشست‌های تخصصی برنامه‌های هفتگی اندیشکده‌ فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا و جبهه انقلاب اسلامی با محوریت بررسی وضعیت فضای مجازی کشور است. از همین رو با علی پژوهش کارشناس فضای مجازی و دبیر برگزاری نشست‌های تخصصی اندیشکده‌ فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا گفت‌وگو کردیم. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را مشاهده می‌کنید:


علی پژوهش کارشناس فضای مجازی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری آنا با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف فضای مجازی اظهار کرد: در این نشست‌های تخصصی، از مسئولان کشوری، لشگری، نمایندگان مجلس، کارشناسان دانشگاهی و مدیران صداوسیما دعوت می‌کنیم و برنامه در بستر پیام‌رسان‌های داخلی از قبیل ایتا، گپ، سروش، بله و بیسفون پوشش داده شده و از سایت آپارات و تارنمای این اندیشکده به نام Live 24A که به صورت زنده پخش می‌شود. پس از پایان برنامه نیز متن صحبت‌های کارشناسان را پیاده‌سازی کرده و در رسانه‌ها منتشر می‌کنیم.



همکاری با رسانه‌های مختلف برای آگاهی بخشی عمومی


وی افزود: از متنی که از گفت‌وگو استخراج شده گزارش، خبر و گفت‌وگو تهیه کرده و به صورت چکیده‌ای از مهم‌ترین مطالب بیان شده در اختیار رسانه‌های آنلاین و مکتوب کشور قرار می‌دهیم.


این کارشناس فضای مجازی در خصوص زمان برگزاری نشست‌های تخصصی و نحوه انتخاب موضوعات بیان کرد: این برنامه از شنبه‌ها تا چهارشنبه ساعت سه تا چهار بعد از ظهر اجرا و موضوعات نیز باتوجه به نیاز روز جامعه در حوزه فضای مجازی انتخاب می‌شود. یعنی سرفصل‌های برنامه در حوزه فضای مجازی، رسانه و سیاست است. به عنوان مثال اخلاق سیاسی در فضای مجازی را بررسی می‌کنیم. در سال 99 آخرین برنامه مربوط به تحلیل اپلیکیشن کلاب هاوس بود و در سال 1400 نیز مهم‌ترین دغدغه‌های فضای مجازی را مورد کاوش قرار می‌دهیم.


تنوع در انتخاب کارشناسان نشست‌های تخصصی و بیان نظرات متفاوت


پژوهش عنوان کرد: کارشناسانی که در این نشست‌های تخصصی حضور پیدا می‌کنند از نهادهای مختلفی هستند و سعی می‌کنیم تمامی نظرات در این برنامه بیان شود تا مردم با مطالعه صحبت‌ها بیان شده بینش لازم برای بررسی وضعیت فضای مجازی کشور را کسب کنند. باتوجه به نقش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در شکل‌گیری وضعیت فضای مجازی کشور تاکنون چند بار از مدیران این وزارتخانه و شخص وزیر ارتباطات برای حضور در برنامه دعوت کرده‌ایم و ایشان حاضر به گفت‌وگو با اندیشکده‌ فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا نشدند. اکنون در تلاش هستیم تا با رضا تقی‌پور وزیر پیشین ارتباطات و عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت‌وگویی داشته باشیم. در گذشته چند برنامه هم با حضور کارشناسان بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای داشته‌ایم.
وی گفت: یکی از اهداف اندیشکده‌ فضای مجازی مرکز مطالعات راهبردی ژرفا پیگیری و تحقق کامل پروژه شبکه ملی اطلاعات است و در این زمینه همواره پرسش‌هایی را از کارشناسان مهمان مطرح می‌کنیم.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر