صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۶ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۰

برنامه دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ارتقای تولید

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی برنامه های این دانشگاه را در سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» تشریح کرد.
کد خبر : 570800

احمد حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه نظام دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به شعار سال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاه حل مسئله برنامه‌های متعددی را در سال جهش تولید آغاز کرده است که با ادامه آن‌ها و گنجاندن برنامه‌های تازه می‌تواند در مسیر شعار امسال حرکت کند.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین شبکه علمی کشور ظرفیت‌های متنوعی را در اختیار دارد که می‌تواند به کمک آن‌ها به ارتقای تولید داخل کمک کند.


شناسایی ظرفیت‌های کشور


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در گام اول باید ظرفیت‌های کشور در امور مختلف شناسایی شود. دانشگاه آزاد اسلامی با شناسایی این ظرفیت‌ها در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، معدن و غیره در شهرها و استان‌های در مسیر ارتقای تولید گام برمی‌دارد.


حیدری ادامه داد: طرح پایش یکی از برنامه‌های خوب دانشگاه آزاد اسلامی است که با شناسایی چالش‌های کشور برای آن‌ها راه‌حل ارائه می‌دهد.


وی افزود: برای جهش تولید می‌توان از ظرفیت دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز بهره گرفت چراکه این دانشگاه با داشتن نیمی از جمعیت دانشجویی کشور در مقاطع مختلف تحصیلی و تحصیلات تکمیلی و همچنین وجود اساتید خبره قدم‌های اساسی در مسیر افزایش تولید برمی‌دارد.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر بتوانیم این سه ضلع دانشگاه را کنار یکدیگر قرار دهیم، اولاً موانع تولید در هر منطقه از طریق اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی شناسایی می‌شود و برای حل آن‌ها اقدامات لازم را انجام خواهد شد.


کمک به اصلاح قوانین کشور


حیدری اضافه کرد: موانع تولید موضوعات مختلفی را در برمی‌گیرد که ازجمله آن‌ها می‌توان به قوانین دست‌وپاگیر مالیاتی و گمرکی اشاره کرد، برخی قوانین مانند قانون مبارزه با قاچاق به‌اندازه کافی بازدارنده نیست؛ چراکه نتوانسته جلوی قاچاق را بگیرد، مجموعه این قوانین باید شناسایی شوند و راهکارهای مناسب از طرف دانشگاه آزاد اسلامی ارائه شود.


وی بیان کرد: برخی از موانع تولید محلی و منطقه‌ای است محققان دانشگاه آزاد اسلامی با پیدا کردن این موانع می‌توانند رشد تولید را به ارمغان آورند.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یکی از موانع مهم تولید فرهنگ‌سازی است گفت: پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه نیز می‌توانند راهکار ارائه دهند و اینکه چگونه می‌توان این رویکرد مردم را تغییر داد. دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با استفاده از آزمایشگاه‌های متعددی که اختیار دارد می‌تواند کیفیت محصولات داخلی را با اجناس خارجی مقایسه کند. بسیاری از اجناس خارجی به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و کیفیت لازم را ندارند. دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از آزمایشگاه‌های خود که بسیاری از آن‌ها آزمایشگاه همکار سازمان استاندارد شده‌اند کیفیت نامناسب اجناس خارجی را به مردم نشان دهند.


لزوم حمایت از محققان دانشگاهی


وی با اشاره به پشتیبانی از تولید ادامه داد: برای پشتیبانی از تولید باید از محققان دانشگاه آزاد اسلامی استفاده شود چراکه دانشگاه پشتوانه پژوهشی کشور است. دانشگاه آزاد اسلامی اخیراً مدارس عالی مهارت را نیز راه‌اندازی کرده است تا به ازای هر دانشجو یک شغل ایجاد شود در این زمینه به حمایت‌های دولت و مجلس نیاز داریم تا هر یک از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی جایابی شوند.


حیدری افزود: البته دانشگاه نیز باید از سرای نوآوری و شرکت‌های دانش‌بنیان خود حمایت کند و موانع فعالیت این شرکت‌ها برداشته شود.


پرهیز از خام‌فروشی


وی با تأکید بر پرهیز از خام‌فروشی گفت: مراکز دانشگاهی و فناوری باید در این زمینه اقدامات مطالعاتی مناسب انجام دهند تا محصولات تولید داخل تا حد امکان فرآوری شوند این‌گونه ارزش‌افزوده محصولات تولید داخل ارتقا می‌یابد و می‌تواند برای صادرات آن‌ها اقدامات لازم را انجام داد.


سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی برای جلوگیری از خام فروشی کشور به پشتوانه علمی و پژوهشی نیاز دارد و دانشگاه‌ها در این زمینه می‌توانند بسیار کمک‌کننده باشند. همه دانشگاه‌ها در این زمینه رسالت مختص به خود را دارند و باید فعال باشند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این زمینه مأموریت ویژه خواهند داشت. برنامه دانشگاه این است که در مراکز تحقیق و توسعه نقش‌آفرینی جدی داشته باشد البته لازم است که زیرساخت‌های لازم در این زمینه فراهم شود.


حیدری در پایان با تبریک سال نو بیان کرد: صحبت‌های مقام معظم رهبری دقیق و بر اساس واقعیات است بنابراین محققان دانشگاه آزاد اسلامی در قالب اقدامات جهادی برای پیشبرد این اهداف گام برمی‌دارند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر