رفتار دنیا در مواجهه با محتوای نامناسب/ هیچ فرهنگی مجال جولان محتوای مستهجن را نمیدهد!
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در عصر حاضر که روزانه حجم قابل توجهی محتوای نامناسب برای کودکان تولید میشود، تعبیه بخش کنترل و نظارت والدین در ابزارهای فناوری ضروری به نظر میرسد. با این وجود هر وقت صحبت از نظارت و کنترل به میان میآید، مدعیان آزادی بیان گوش فلک را کَر میکنند که این اقدام در تقابل با حقوق مدنی است. اما تقریباً هیچ کشوری در جهان نیست که بسته به فرهنگ خود از انواعی از سانسور استفاده نکند. با این وجود حساسیت روی محتوای کودکان در سرتاسر جهان کمابیش یکسان است. در این گزارش مروری بر برخی از کشورها با فرهنگهای مختلف و نحوه مواجهه آنها با بحث کنترل و نظارت والدین بر محتوای اینترنتیِ فرزندانشان خواهیم داشت.
هیچ کشوری نیست که در آن تولید محتوای مبتذل صورت نگیرد و والدین وظیفه دارند با استفاده از ابزار مختلف فناوری این محتوا را کنترل کنند تا در دسترس کودک قرار نگیرد. اینکه والدین وظیفه دارند فرزندان خود را از خطرات پنهان استفاده بیرویه از کامپیوتر و اینترنت مصون بدارند مسئلهای در تقابل با آزادی نیست.
ابزارهای نظارتی والدین مسئولیت کنترل فعالیتهای آنلاین فرزندان را به عهده والدین میگذارند. این کنترلها شامل زمانبندی روزها و ساعاتی است که کودک میتواند از کامپیوتر استفاده کند و به اینترنت دسترسی داشته باشد، نحوه ارتباط کودک در چتروم و شبکههای اجتماعی با دیگران و همچنین محدودیت در ذخیره اطلاعات و از همه مهمتر، جلوگیری از دسترسی به وب سایتهایی با محتوای مضر یا نامطلوب است.
به طور کلی در تمام کشورها نسبت به دسترسی کودک به موارد زیر حساسیت وجود دارد:
1. پورنوگرافی و محتوای مرتبط عشق شهوانی
2. نرمافزار غیرقانونی
3. عرضه مواد مخدر
4. خشونت
5. داستانهای +18 با واژگان رک و بیپرده
6. فروش سلاح
7. قمار
8. سرورهای پراکسی ناشناس
در ادامه گزارش واکنش دولت و والدین در چهار کشور مختلف را در برابر این موارد مشاهده خواهیم کرد.
روسیه
در روسیه بیش از هر چیزی استفاده از نرمافزارهای غیرقانونی که به طور سنتی در این کشور محبوب است مورد کنترل والدین قرار میگیرد. در شبکههای اجتماعی هشدارهای چندانی در مورد این مسئله داده نمیشود. دانلود نرمافزارهای غیرقانونی در این کشور به حدی بالاست که 16 درصد از آمار جهانی را به خود اختصاص داده است. به همین علت بخش زیادی از کنترل والدین در این کشور در بحث دانلود غیرقانونی نرمافزار است. به عنوان مثال آنتیویروس کسپرسکی چهارده نوع از این دست سایتها را طبقهبندی کرده است و والدین میتوانند تصمیم بگیرند که فرزندشان به چه نوع سایتهایی دسترسی نداشته باشد. هنگامی که کنترل والدین فعال است، دسترسی به این دسته از وب سایتها به طور خودکار مسدود میشود. کسپرسکی این امکان را به سایتهای دیگر نیز تعمیم داده است.
آلمان
آلمان در بین کشورهای اروپایی بیشترین میزان محتوای سازمانیافته «پورنوگرافی و محتوای مرتبط با عشق شهوانی» را تولید میکند. به همین علت همچنین بیشترین میزان کنترل محتوای کودکونوجوان در این زمینه صورت میگیرد. این سقف از حساسیت در جلوگیری از مواجهه کودک با محتوای غیراخلاقی حدود 30 درصد بیشتر از میانگین جهانی است.
در اپلیکشنهای آلمانی، مسدود کردن سایت پورنوگرافی تحت نظارت والدین امری مرسوم است. لازم به ذکر است که فیلتر سایتهای غیراخلاقی برای کودکان در این کشور محدود به مسدودسازی و عدم دسترسی به وب سایتهای معین نیست و والدین میتوانند محتوای دلخواهی که برای کودک خود مناسب میبینند را اصطلاحاً پرچمگذاری کنند.
ژاپن
تماشای محتوای پورنوگرافی و سریالهای غیرمجاز در ژاپن 12.12 درصد بیشتر از میانگین رقم جهانی بوده است. این مسئله تا حدودی تعجبآور است زیرا به طور معمول این نوع رفتارها در کشورهای در حال توسعه دیده میشود. در این کشور والدین برای کنترل بیشتر روی کودکان در مرورگرها و برنامه کنترل والدین را فعال میکنند. افراد زیر سن قانونی که تلاش میکنند به محتوای بزرگسالان دست پیدا کنند پیش از ورود به سایتها مورد اعتبارسنجی قرار میگیرند.
برزیل
در برزیل اعتیاد به فضای مجازی با نرخ جهان اختلاف بارزی دارد. جوانان این کشور با آمار 57.84٪ بیش از دو برابر استاندارد جهانی به فضای مجازی اعتیاد دارند. همچنین پورنوگرافی در این کشور با میانگین جهانی تفاوت معناداری دارد. کودکان برزیلی همچنین نشان دادهاند که اهل فناوری هستند و استفاده از گروه سرور پروکسی ناشناس در این کشور رایج است. برنامههای هشداردهندهای که در این کشور برای کنترل فضای مجازی مورد استفاده قرار میگیرد رقم بالای 16 میلیون هشدار در ماه را نشان میدهد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/