صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

احتمال موج‌آفرینی دوباره «گاندو» این بار در نوروز 1400/ بازپخش سریال جنجالی پیش از فصل دوم روی آنتن می‌رود

بازپخش سریال «گاندو» در حالی روی آنتن شبکه آی‌فیلم خواهد رفت که فصل دوم آن با نام موقت «لوتی» در حال تولید است.
کد خبر : 568884

به گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، پخش مجموعه تلویزیونی «گاندو» به کارگردانی جواد افشار و نویسندگی آرش قادری، از امشب (جمعه ۱۵ اسفند) از آی‌فیلم فارسی آغاز می‌شود.


سریال «گاندو» به کارگردانی جواد افشار و تهیه‌کنندگی مجتبی امینی خردادماه سال 98 روی آنتن شبکه سه سیما رفت و تاکنون بازپخش این مجموعه از تلویزیون پخش نشده است.


داریوش فرهنگ، وحید رَهبانی، پیام دهکردی، لیلا اوتادی، سارا خویینی‌ها، علیرام نورایی، آزیتا ترکاشوند، نگار عابدی، خسرو شهراز، پندار اکبری، عرفان ابراهیمی، مجید نوروزی، علی افشار، اتابک نادری، نیلوفر شهیدی، محمدجواد طاهری، جمشید جهانزاده و بهزاد رحیم‌خانی در این سریال به نقش‌آفرینی پرداخته‌اند.


جواد افشار کارگردان 52ساله «گاندو» از پرکارترین سریال‌سازان دهه اخیر در تلویزیون است. «سی‌امین روز»، «مادرانه»، «کیمیا»، «برادر» و «آنام» ازجمله آثار اوست که در یک دهه گذشته از تلویزیون پخش شده است. سریال‌هایی که اگرچه جزء آثار ماندگار تلویزیون نبوده‌اند، اما در زمان پخش با اقبال نسبی بینندگان مواجه شدند.  افشار همچنین قرار است به زودی ساخت سریال حضرت معصومه (ع) را نیز کلید بزند.


فیلمنامه «گاندو» به قلم آرش قادری بر اساس مستندات و وقایع تاریخی مربوط به شناسایی و دستگیری «جیسون رضائیان» جاسوس ایرانی ـ آمریکایی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران طراحی شده بود.



«گاندو»؛ جریان سازی با مضمون جاسوسی


داستان «گاندو» درباره گروهی کارکشته از نیرو‌های امنیتی کشور بود که به پیگیری پرونده‌های جاسوسی و مقابله با نفوذ می‌پردازند. قالب اصلی این اثر مبتنی بر تعقیب و گریز و نفوذ در شبکه‌های جاسوسی بود؛ انجام عملیاتی که بیشتر بر هوشمندی و توانایی ذهنی متکی‌اند تا قدرت فیزیکی بخش دیگری از ساختار محتوایی این مجموعه را تشکیل می‌داد. مضامینی که ساختار قصه در این سریال را سامان می‌دهد.


این سریال توانست عناصر هیجان، معما و حادثه را در کنار سختی فعالیت‌های امنیتی به تماشاگران منتقل کند. به تصویر کشیدن گستردگی و پیچیدگی اقدامات جاسوسی دشمن و البته مهارت و  هوشیاری مأموران امنیتی یکی از وجوه مثبت این مجموعه تلویزیونی بود.


طرح موضوع شهادت شهید طهرانی‌مقدم به‌عنوان یک ترور برنامه‌ریزی‌شده از جانب موساد و به تصویر کشیدن شیوه جاسوسی وابستگان برخی از مسئولان نیز بخش دیگری از حواشی بود که دامن‌گیر این سریال شد و البته در پربیننده بودن آن نیز مؤثر واقع شد.


با گذشته کمتر از یک هفته از آغاز پخش این سریال بود که علاوه بر اقبال مخاطبان به آن، واکنش‌هایی نیز از سوی برخی مقامات و به‌ویژه  برخی مسئولان دولتی نسبت به برخی سکانس‌ها و دیالوگ‌های آن رقم خورد.


دامنه این واکنش‌ها حتی تا جلسه هیئت دولت و اظهارنظر  چهره‌هایی همچون علی ربیعی، محمود واعظی و حسام‌الدین آشنا نیز رفت.


توئیت‌های طعنه‌آمیز حسام‌الدین آشنا در رد ادعای سازندگان سریال که مدعی اعمال فشار دولت برای سانسور برخی سکانس‌های سریال شده بودند و تغییر دیالوگ یک از نیروهای امنیتی داستان که به‌صورت مستقیم از مصونیت وابستگان رئیس‌جمهور انتقاد کرده بود، نمونه‌هایی از این واکنش‌ها بودند.


در آن مقطع حتی سخنگوی دولت نیز مجبور شد نسبت به شایعه فشار دولت برای عدم پخش قسمت‌هایی از سریال واکنش نشان دهد.علی ربیعی در جریان نشست خبری هیئت دولت از صدا و سیما خواست که هرچه سفارش شده پخش کنند. او در ادامه گفت: «قسمت‌هایی از این سریال را دیدم، هنرپیشه‌های خوبی هم کار می‌کنند. اصلاً از سوی دولت چیزی عنوان نشده که پخش نکنند. البته به مقدار کافی علیه دولت مواردی پخش شده که این در برابر آن چیزی نیست».


حتی در اواخر مرداد سال ۹۸ پس از پایان پخش  سریال، شایعه‌ای مطرح شد که بر مبنای آن دولت به خاطر برخی موارد مطرح‌شده در این سریال قصد کاهش بودجه صداوسیما را دارد، شایعه‌ای که خیلی زود توسط سخنگوی دولت تکذیب شد؛ اما نتوانست اختلاف دولتمردان و صداوسیما بر سر ساخت این سریال سرپوش بگذارد.



در همان زمان، کارگردان مجموعه تلویزیونی «گاندو» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به این که سریال «گاندو» نمونه کوچکی از پروژه نفوذ است، عنوان کرد: بحث نفوذ از چند سال پیش برای من دغدغه شده بود و احساس کردم با چنین اثری می‌توانیم این موضوع مهم را به تصویر بکشیم.


جواد افشار در ادامه گفت: متأسفانه در هیاهو و جنجال‌هایی که به‌ناحق علیه سریال ایجاد شد، وجوه فنی و ابعاد هنری این مجموعه مغفول ماند. من به ‌هیچ وجه این ادعا را ندارم که «گاندو» یک اثر کامل و بدون ایراد است. همانطور که پس از پخش سریال گاهی با خودم می‌گفتم ای کاش فرصت و تجربه بیشتری می‌داشتیم تا کار از آن‌چه که دیدیم باکیفیت‌تر می‌شد.


تماشای دوباره «گاندو» در آستانه پخش فصل دوم


«گاندو» که پس از پایان پخش اول خود از هیچ شبکه‌ای حتی افق، آی‌فیلم و تماشا بازپخش نشده بود در حالی روی آنتن شبکه آی فیلم می رود که فصل دوم آن نیز به نام «لوتی» قرار است در تعطیلات نوروز روی آنتن برود.


پیش از این قرار بود «بوتیمار» به کارگردانی علیرضا نجف‌زاده و تهیه‌کنندگی مهران مهام به عنوان سریال نوروزی شبکه سه سیما روی آنتن برود مدیران این شبکه ترجیح دادند تا یک سریال پلیسی امنیتی را جایگزین آن کنند.



به نظر می‌رسد «لوتی» نام موقت این سریال باشد و در زمان پخش احتمالاً  با نام اصلی خود به عنوان فصل دوم سریال جنجالی و جریان‌ساز «گاندو» روی آنتن خواهد رفت. فصل دوم سریال گاندو دذر شکوت کامل خبری تولید شد اما با توجه  به سابقه سازندگان این مجموعه در فصل اول از همین حالا باید منتظر خبرسازی و موج آفرینی آن بود.


تکرار فصل اول این سریال می‌تواند ضمن تداعی شخصیت‌ها و رخدادهای آن در ذهن بینندگان، آنها را برای تماشای فصل دوم و اتفقات تازه آماده کند. 


بازپخش سریال «گاندو» از جمعه 15 اسفند هر شب به جز پنجشنبه‌ها ساعت 22 از آی‌فیلم فارسی پخش می‌شود و بازپخش آن نیز در دو نوبت 6 صبح و 14 روز بعد خواهد بود.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر