تله پول دیجیتالی برای سرمایههای راکد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، افزایش بیسابقه نرخ تورم طی سالهای اخیر سببشده، بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پولشان سراغ برخی فعالیتهای سفتهبازی بروند و همین موضوع باعث میشود نقدینگی سرگردان در خانههای مردم، هر از گاهی از یکی از بازارهای ارز، سکه، خودرو و بورس سر درآورد.
در سالهای قبل اغلب مردم ترجیح میدادند برای کسب سود بیشتر و حفظ ارزش داراییهای نقدشان سراغ بازارهای طلا و ارز بروند ولی از آنجایی که نوسان در این بازارها بالا بوده گاهی خرید و فروشهای هیجانی باعث ضرر سنگین به مردم شد و مردم ترجیح دادند که سراغ بازارهای دیگر از جمله خودرو و مسکن و بورس بروند.
اما افزایش قیمتها در سالهای اخیر بهخصوص در بخش مسکن موجب شد مردم دیگر قدرت خرید ملک و مسکن و... را نداشته باشند و برای اینکه ارزش سرمایههای خردشان از بین نرود دنبال بازار دیگری بودند که بتوانند بدون ریسک حداقل از آبرفتن داراییهایشان جلوگیری کنند.
شاید به همین دلیل هم بود که از ابتدای سال جاری و با دعوت مسوولان دولتی میلیونها نفر از مردم کشور راهی بازار سرمایه شدند تا همزمان با افزایش تورم با سرمایهگذاری در بورس، حداقل خیالشان از بابت ارزش پولشان راحت باشد اما با اعمال سیاستهای دستوری و دخالتهای بیجا در بورس از سوی دولت، مردمی که روزی از ترس آبرفتن داراییهایشان راهی بورس شدند؛ ترجیح دادند جایگزین بهتری انتخاب کنند و آن چیزی نبود جز بیتکوین!
با رشد چشمگیر ارزش رمزارزها بهویژه بیتکوین در بازارهای جهانی، جمع کثیری از مردم عادی و سهامداران بورسی بهسراغ خرید بیتکوین رفتهاند که این موضوع میتواند زنگ هشداری جدی برای مردم و مسوولان باشد چراکه هیچ امنیت و اطمینانی در این نوع سرمایهگذاریها وجود ندارد و سرمایهگذاران بیتکوین و دیگر رمز ارزها در صورت ضرر احتمالی، دستشان به هیچجا بند نیست.
بهطوری که به گفته آنچه از سوی رسانهها درباره نوسانات این ارز مطرح میشود؛ نوسانپذیری رمزارزها آنقدر زیاد است که ممکن است یک فرد، تنها در یک روز 40درصد ضرر ببیند. البته دولت آنقدرها هم که میگوید دغدغه ضرر و زیان مردم را ندارد، چراکه اگر غیر از این بود که فریاد زیان دیدهها در بازار بورس به گوش میرسید؛ اما آنچه سبب شد دولت اینگونه به تقلا بیافتد خروج ارز از کشور است.
چراکه ادامه وضعیت موجود در حوزه رمزارزها سبب خروج سرمایه و ارز از کشور میشود. به همین جهت بسیاری از تحلیلگران این حوزه تاکید دارند که اگر دولت موضع خود را در این خصوص فورا مشخص نکند باید منتظر فاجعهای در بازار بیتکوین مشابه آنچه طی ماههای اخیر در بازار سرمایه رخ داد، باشد. بالاخره بعد از آنکه در هفتههای اخیر تعداد زیادی از مردم راهی بازار رمرزارزها مخصوصا بیتکوین شدند، بانک مرکزی موضع خود را درباره خرید و فروش بیتکوین در ایران اعلام کرد.
موضع بانک مرکزی چیست؟
آقای عبدالناصر همتی، رییس کل بانک مرکزی درباره مبادله رمزارزها اعلام کرده است: در این خصوص مصوبه هیات وزیران را گرفتهایم که اخیرا اصلاحاتی هم روی آن انجام شد و مقرر شده افرادی که بهطور قانونی و رسمی رمز ارز تولید کنند امکان این را داشته باشند که برای واردات از آن استفاده کنند.
وی افزود: به زودی برای بیتکوین صرافیهایی مشخص میکنیم که فقط برای مبادلات تجاری بتوان از آن استفاده کرد. همتی تاکید کرد: خرید و فروش بیتکوین آزاد نمیشود فقط آنهایی که بهطور رسمی استخراج کردهاند و تنها برای واردات کالا میتوانند از رمزارز استفاده کنند.
طبق آنچه از صحبتهای همتی برداشت میشود؛ تنها رمز ارزهایی که به صورت رسمی استخراج میشوند مجاز به استفاده در واردات خواهند شد؛ این درحالی است که میزان استخراج قانونی بیتکوین، طبق برآورد بانک مرکزی مستند به آمار وزارت صنعت ناچیز بوده و استخراج غیرقانونی بیشتر است.
تحلیلگران چه میگویند؟
کارشناسان اقتصادی معتقدند که ادامه وضعیت موجود رمز ارزها در ایران به معنای مجوز خروج سرمایه و ارز زیادی از کشور است، همانطور که تاکنون نیز برای خرید ماینر و تولید بیتکوین، ارز زیادی از کشور خارج شده است.
در واقع چون محل اصلی تأمین ارز دیجیتال، صرافیهای خارجی هستند که در واقع در این روش با مقدار زیادی خروج ارز از کشور مواجهایم؛ هرچقدر تقاضای ارزهای دیجیتال در ایران بالاتر برود خروج ارز از کشور بیشتر خواهد شد. ضمن اینکه، گسترش پذیرش و معاملات ارزهای دیجیتال در کشور باعث تقویت پولشویی خواهد شد.
منبع: روزنامه صبحنو
انتهای پیام/
انتهای پیام/