صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹

تفاوت برنج سفید و برنج قهوه ای ارگانیک

برنج در درجه اول از کربوهیدرات تشکیل شده است و این ماده تقریباً ۸۰٪ از وزن خشک کل آن را تشکیل می دهد. بیشتر کربوهیدرات موجود در دانه خوراکی نشاسته است که رایج ترین شکل کربوهیدرات موجود در مواد غذایی است.
کد خبر : 568213

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برنج ارگانیک سفید قبل از عرضه به بازار مورد پردازش قرار می گیرد و این مسئله باعث افزایش کیفیت پخت و پز ، ماندگاری و طعم آن می شود ، اما ارزش غذایی آن را به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. گفته می شود ، تولید کنندگان معمولاً برنج سفید را غنی می کنند یا برخی از ویتامین ها را پس از پردازش جایگزین می کنند. ولی نوع قهوه ای یک دانه کامل دست نخورده است که حاوی سبوس و جوانه است که مغذی ترین قسمت های دانه بوده و حاوی فیبر ، ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند.


به همین دلیل ، برنج قهوه ای ممکن است حاوی فیبر و مواد مغذی بیشتری نسبت به نوع سفید باشد. نوع قهوه ای برای مبتلایان به دیابت بهتر است زیرا برخلاف نوع سفید که می تواند قند خون را بالا ببرد نوع قهوه ای از شاخص قند خون پایین تری برخوردار است و می تواند به کنترل قند خون کمک کند.


مواد مغذی موجود در برنج ارگانیک


برنج در درجه اول از کربوهیدرات تشکیل شده است و این ماده تقریباً ۸۰٪ از وزن خشک کل آن را تشکیل می دهد. بیشتر کربوهیدرات موجود در دانه خوراکی نشاسته است که رایج ترین شکل کربوهیدرات موجود در مواد غذایی است.


برنج ارگانیک برنجی است که در زمان تولید ، کاشت و داشت بدون استفاده از سموم شیمیایی آفت کش تولید می شود و مانند دیگر غذا های ارگانیک تمام مراحل رشد آن با سیستم طبیعی هماهنگ است. در تولید این نوع محصول از سموم دفع آفات گیاهی نظیر قارچ کش ها و علف هرز کش ها استفاده نمی شود.


فواید برنج ارگانیک



  • تامین انرژی سریع و فوری

  • فعالیت خوب دستگاه گوارش

  • تثبیت سطح قند خون

  • فراهم کردن منابع لازم ویتامین B۱

  • مراقبت‌های پوستی

  • کنترل فشار خون بالا

  • رفع اسهال خونی و بیماری‌ های قلبی


برنج یکی از عمده‌ترین مواد غذایی در اکثر کشورها به شمار می‌رود که بیش از نیمی از جمعیت جهان را سیر می‌کند. شما می توانید بهترین برنج ارگانیک و سالم را از فروشگاه آنلاین محصولات ارگانیک هایپر ارگانو hyperorgano.comتهیه فرمایید.


 


افزودن به علاقمندی ها


افزودن به سبد خریدمشاهده


آرد برنج سفید ارگانیک آبگینه


34,500 تومان


 


افزودن به علاقمندی ها


افزودن به سبد خریدمشاهده


برنج قهوه ای ارگانیک 800 گرمی آبگینه


55,500 تومان


 


افزودن به علاقمندی ها


افزودن به سبد خریدمشاهده


سبوس برنج 200 گرمی OAB


14,000 تومان


در انبار موجود نمی باشد


 


افزودن به علاقمندی ها


مشاهده


برنج سفید ارگانیک 5 کیلویی آبگینه


217,000 تومان


در انبار موجود نمی باشد



افزودن به علاقمندی ها


مشاهده


برنج قهوه ای ارگانیک 900 گرمی دارامان


47,500 تومان


کاشت برنج ارگانیک در ایران


رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران در حاشیه مراسم برداشت برنج ارگانیک به خبرنگار ایرنا گفت که پس از ۸ سال نتایج یافته ها و تحقیقات استان در حوزه تولید برنج ارگانیک در مرکز تحقیقات این محصول در این خطه شمال کشور به بار نشست.
عزیزالله شهیدی فر پیام تولید برنج ارگانیک در مازندران را به نتیجه رسیدن تلاش کشاورزان پیشرو برنجکار در کنار محققان و مروجان دانست و ابراز امیدواری کرد تا یافته های تحقیقاتی در حوزه کشاورزی بتواند کاربردی تر شود.
وی اضافه کرد: هم اکنون حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری مازندران در قالب طرح های نظارت و تولید برنج ارگانیک در دست اجراست و به طریقی در آینده باید شاهد کاهش قابل توجه مصرف انواع سموم و سایر نهاده های کشاورزی از جمله کود شیمیایی با تولید برنج ارگانیک باشیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران برندسازی را در کنار تولید برنج ارگانیک از دیگر برنامه سازمان متبوعش بیان کرد و اظهار داشت: برند و استانداردسازی محصول برنج ارگانیک در کنار بازرگانی این محصول باید مورد توجه قرار گیرد.
شهیدی فر گفت: برنج به عنوان مهمترین منبع درآمدی شالیکاران مازنی است و همواره باید بازرگانی این محصول مورد توجه مسوولان کشوری باشد.
مازندران به عنون قطب تولید برنج ارگانیک، ۴۲ درصد از نیاز کشور به این محصول کشاورزی را تامین می کند. مرکز تحقیقات برنج ارگانیک مازندران به منظور ترویج و توسعه کشاورزی ارگانیک با محوریت برنج به عنوان یکی از محصولات راهبردی و با هدف حفظ محیط زیست و امیت غذایی ایجاد شده است.


در کشاورزی ارگانیک از بذز سالم بومی ، عاری از آفت و بیماری برای کشت استفاده می شود. حاصلخیزی خاک شالیزار هم با استفاده از کود حیوانی کاملا پوسیده عاری از هرگونه آفت و بیماری و کود سبز و کود بیولوژیک صورت می گیرد و کشاورزان برای مبارزه با آفت کرم ساقه خوار برنج از زنبور تریکوگراما و تله فرمونی استفاده می کنند .


وي با اعلام اين كه جمهوري اسلامي در اين زمينه ها پيشرو است ، گفت: برنج ارگانيك فعاليت بسيار ارزنده اي است كه به ثمر نشسته است و رويكرد ما آموزش در سطح بهره برداران است كه با همكاري دانشگاهها انجام مي شود.
برداشت محصول شاليزارهاي كه زير كشت ارگانيك قرار داشت به صورت سنتي امروز آغاز شد و پيش بيني شده است كه بيش از 2 تن از هر هكتار محصول برداشت شود.
در كشت ارگانيك برنج ، پس از نشاء ، اردك در شاليزار رها مي شود تا ضمن تامين كود مزرعه ، آفات آن نيز كاهش يابد. همچنين در اين نوع كشت از زنبور تريكوگاما هم براي مبارزه با آفات استفاده مي شود.


تولید برنج سفید ارگانیک
معاون جهاد كشاورزی مازندران با بیان اینكه در تولید برنج بیشتر به دنبال تولید محصول سالم هستیم، گفت : علاوه بر كشت ارگانیك مكانیزه ، كشاورزان مازندرانی امسال در 200 هكتار از شالیزارهای منطقه آمل ، بابل و فریدونكنار به صورت سنتی برنج ارگانیك كشت كردند .
وی افزود : این در حالیست كه پارسال سطح زیر كشت سنتی برنج ارگانیك در این مناطق 120 هكتار بود .در كشت ارگانیك اعم از مكانیزه و سنتی ، هیچ نوع سم و كود شیمائی استفاده نمی شود .




تائید سلامت برنج ارگانیک مازندران
معاون جهاد كشاوری مازندران با تاكید بر این كه سلامت برنج مازندران بر اساس پایش های صورت گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشكی تائید شده است ، اظهار داشت : كشاورزان برنجكار با آموزش‌های لازم می‌توانند از طریق مصرف بهینه كود و سم و رعایت موارد كارشناسی ، محصول سالم تولید و عرضه كنند.
وی به مبارزه بیولوژیكی با استفاده از حشرات مفید علیه آفت كرم ساقه خوار اشاره كرد و افزود : سطح مبارزه بیولوژیك در زمین های شالیزاری از 33 هزار هكتار سال قبل امسال به 47هزار هكتار افزایش می یابد.
معاون تولیدات گیاهی جهاد كشاورزی مازندران به روند كاهشی استفاده از سموم شیمیایی در كشاورزی استان اشاره كرد و گفت : سال 94 در استان سه هزار و 600 تن سموم استفاده شده بود كه در سال گذشته به سه هزار و 500 تن كاهش یافت .
وی افزود : یكی از دلایل كاهش مصرف سموم افزایش آگاهی كشاورزان ، رعایت نكات فنی در مراحل مختلف كشاورزی از جمله از بین بردن بموقع علف های هرز، شخم و شیار زمستانه و مبارزه بیولوژیكی بوده است.



مزیت های كشاورزی ارگانیك
كشاورزی ارگانیك به معنای مدیریت تولید مناسب و سالم است كه باعث تقویت و توسعه سلامت اكوسیستم‌های زیستی و فعالیت بیولوژیك خاك می شود . در این روش از نهاده‌هایی كه منشا شیمیایی دارد استفاده نمی شود.
كشت ارگانیك برنج از 2 سال پیش در مازندران آغاز .
هم اكنون كنترل بیولوژیك و مبارزه با آفات در هفت نوع محصول شامل برنج ، مركبات ، سویا ، ذرت ، چای ، پنبه و گوجه فرنگی استان مازندران انجام می شود.
بیشترین سطح اراضی كشاورزی كه مبارزه بیولوژیك انجام می شود مربوط به برنج است .
مازندران حدود 230 هزار هكتار زمین های شالیزاری دارد كه سالانه با تولید بیش از یك میلیون تن برنج سفید ، 40 درصد برنج مورد نیاز كشور را تامین می كند.
در حال حاضر بر اساس آمار سازمان جهاد كشاورزی مازندران حدود 40 درصد زمین های شالیزاری استان نشاكاری شده است.
روند كشت برنج در مازندران از اواسط اسفند هر سال با خیساندن بذر و خزانه گیری آغاز می شود و با انجام نشاء به مرحله داشت می رسد.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

برچسب ها: ارگانیک برنج
ارسال نظر