صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۶ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
جانی‌پور در گفت‌و‌گوی تفصیلی با آنا:

دانشگاه آزاد اسلامی سی‌سخت را تنها نمی‌گذارد/ راه‌اندازی رویداد استارت‌آپی آسیب‌شناسی معماری سی‌سخت

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌هیچ عنوان زلزله‌زده‌ها را تنها نمی‌گذارد و قرص و محکم پشت مردم سی‌سخت بوده و خواهد بود؛ چراکه این حرکت را وظیفه خود می‌دانیم.
کد خبر : 567379

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ چهارشنبه 29 بهمن عقربه ساعت 22:05 را نشان می‌داد که خبرگزاری‌ها و رسانه ملی از وقوع زلزله 5.6 ریشتری در شهر سی‌سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر دادند.


پیش از وقوع زمین‌لرزه بارش باران شهر سی‌سخت را پر از آب کرده بود و شرایط بعد از وقوع زلزله برای مردم بسیار دشوار پیش رفت.


با توجه به اینکه سی‌سخت در دامنه کوه دنا واقع شده، از مدت‌ها پیش کارشناسان حوزه زلزله‌شناسی هشدارهای لازم را به مسئولان داده بودند که وقوع زمین‌لرزه ممکن است به زیرساخت‌های این شهر آسیب جدی وارد کند.


پس از زلزله مردم شاهد ریزش کوه و صخره‌ها بودند که صدای غرش کوه ترس مردم را صدچندان کرد.



نکته تأسف‌آور اینکه علاوه بر واردشدن خسارت به زیرساخت‌های آب و گاز زلزله 5.6 ریشتری لوله‌های گاز را نیز شکست و بوی گاز در خیابان پراکنده شد و مردم را بیش از پیش وحشت‌زده کرد.


29 بهمن و شب سخت مردم در خیابان‌های سی‌سخت


مردم شب دشواری را در 29 بهمن سپری کردند؛ از یک سو هراس از وقوع دوباره زلزله و از سوی دیگر کرونا و سرمای سوزان مردم را پریشان‌‌خاطر کرده بود.


با وقوع زمین‌لرزه جاده‌های منتهی به سی‌سخت و یاسوج مسدود شد، با وجود این مشکلات خوشبختانه این زلزله خسارت جانی نداشت؛ اما تا دلتان بخواهد خسارت مالی به مردم وارد شد که وصف‌ناشدنی است.


ریزش کوه، انسداد جاده یاسوج به سی‌سخت، ریزش تونل جاده ملی یاسوج ـ اصفهان، مسدودشدن جاده‌های روستایی و تخریب ساختمان‌ها حکایت از این داشت که زلزله سی‌سخت یک زمین‌لرزه معمولی و پیش‌پا افتاده نبوده است.


دانشگاه آزاد اسلامی از همان ابتدا وقوع زمین‌لرزه اقدامات لازم را برای امدادرسانی به زلزله‌زدگان سی‌سخت انجام داد، به‌خصوص واحد یاسوج با تهیه ملزومات بهداشتی، خوراکی و پوشاک تا حد امکان سعی داشت مرهمی بر دل غم‌های مصیبت‌زدگان و خسارت‌دیدگان باشد.


یکی از اقدامات بسیار مطلوب دانشگاه آزاد اسلامی تلاش در راستای امیدآفرینی میان زلزله‌زدگان به‌خصوص کودکان و نوجوانان و سلامت روانی مردم سی‌سخت بوده است.


خبرنگار آنا برای اطلاع‌ از آخرین اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد  و واحد یاسوج در راستای امدادرسانی به زلزله‌زدگان گفت‌وگویی را با کرم‌الله جانی‌پور سرپرست این دانشگاه ترتیب داده است که مشروح این گفت‌وگو در پی می‌آید: 


آنا: آخرین اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در راستای امدادرسانی به زلزله‌زدگان سی‌سخت را تشریح کنید.


جانی‌پور: زلزله سی‌سخت شرایط بحرانی را برای مردم به‌وجود آورده است؛ از یک سو همه‌گیری بیماری کرونا و از سوی دیگر سرمای شدید به‌دلیل موقعیت جغرافیایی و پس‌لرزه‌های بعدی موجب شده مردم عمدتاً بیرون از منازل و در چادر زندگی کنند و با شرایط کنونی نیازمند کمک فوری از جمله کانکس، اقلام بهداشتی، خوراکی و پوشاکی هستند.


صرف‌نظر از زمین‌لرزه مردم به‌خصوص کودکان، نوجوانان و جوانان از لحاظ روحی نیز دچار آسیب شده‌اند.


دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به رسالت خود قاعدتاً یک نهاد انقلابی است و هر زمان حادثه‌ای(از سیل و زلزله تا تصادف منجر به فوت و ...) رخ داده و آسیبی به نقطه‌ای از کشور وارد شده، بلافاصله مسئولان دانشگاه آزاد به‌خصوص شخص دکتر طهرانچی وارد میدان و در بسیاری از موارد در صحنه‌ها حاضر شده‌اند.



دانشگاه آزاد اسلامی به‌هیچ عنوان زلزله‌زده‌ها را تنها نمی‌گذارد و قرص و محکم پشت مردم سی‌سخت بوده و خواهد بود؛ چراکه این را وظیفه خود می‌دانیم.


از اهدای 70 عدد علاءالدین به سی‌سختی‌ها تا پیام دکتر طهرانچی


طبق تأکید «دکتر طهرانچی» رئیس دانشگاه و «دکتر جهان‌بین» معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی سلف‌سرویس دانشگاه آزاد اسلامی را به پخت غذا اختصاص داده‌ایم تا غذای گرم به دست مردم زلزله‌زده سی‌سخت برسانیم. از سوی دیگر با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی میان مردم حضور پیدا کردیم و به آنان دلگرمی دادیم.


با کمک اعضای هیئت علمی نیز مبلغ 20 میلیون تومان را برای خرید 70 دستگاه علاءالدین اختصاص دادیم و آن را بین مردم سی‌سخت توزیع کردیم.


آنا: همکاری دانشگاه با سپاه و بسیج در کمک‌رسانی به مردم زلزله‌زده سی‌سخت چگونه بوده است؟


جانی‌پور: بسیار عالی. به‌عنوان مثال همانطور که گفتم اقلام مورد نیاز مردم سی‌سخت را شامل تعداد زیاد علاءالدین خریداری کرده و تحویل قرارگاه سپاه دادیم تا بین مردم توزیع کنند. در اردوگاه جهادی روحانیون حوزه علمیه نیز حضور یافتیم تا تعامل خود را با این اردوگاه برای کمک‌رسانی به مردم اعلام کنیم.


پیام دکتر طهرانچی را نیز به مردم زلزله‌زده سی‌سخت و نهادهای مربوط و مسئولان رساندیم و قاعدتاً دانشگاه آزاد در سطح کلان و خرد آماده همکاری با نهادها و ارگان‌هاست و این خدمات استمرار خواهد داشت.


در مجموع دانشگاه آزاد اسلامی ورود خوبی به حادثه زمین‌لرزه سی‌سخت داشت و حمایت‌های مادی و معنوی خوبی انجام داد و مقرر شده مجدداً در شهر سی‌سخت حضور پیدا کنیم و گزارش لازم را به مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه ارائه کنیم.


آنا: طبق گزارش‌های دریافتی از مناطق زلزله‌زده بسیاری از مردم از داشتن کانکس محروم هستند و در چادر روزگار می‌گذرانند، در این راستا چه برنامه‌ای برای امدادرسانی به مردم دارید تا از سرمای سوزان در امان بمانند؟


جانی‌پور: در حال تأمین کانکس برای زلزله‌زده‌ها هستیم و مدیریت مناسبی برای پیشگیری از هرگونه آسیب احتمالی در پیش گرفته‌ایم. اکنون توزیع وسایل گرمایشی، اقلام بهداشتی و خوراکی در اولویت ما قرار دارد. قطعاً افرادی هستند که چادر، وسایل گرمایشی یا حتی کانکس در اختیارشان قرار داده نشده باشد و این مشکل نیز رفع خواهد شد.


آنا: آیا دانشگاه با توجه به گستردگی جغرافیایی زمین‌لرزه سی‌سخت برنامه‌ای برای تهیه و ساخت مسکن برای زلزله‌زدگان دارد؟


جانی‌پور: متأسفانه شهر سی‌سخت از لحاظ معماری خوب بنا نشده و شرایط مهندسی و معماری در ساخت این شهر مورد توجه قرار نگرفته است.


رویداد استارت‌آپی برای آسیب‌شناسی معماری سی‌سخت


برنامه خاصی برای ساخت مسکن نداریم؛ اما پیشنهاد دانشگاه این است که باید در معماری شهر سی‌سخت بازنگری شود؛ چراکه وضعیت کاملاً جرم‌زا و بحرانی‌ای بر این شهر حاکم است. کوچه‌ها، خیابان‌ها، ساخت و سازها و منازل به شکلی ساخته شده که گاهی اوقات مانع هرگونه خدمات‌رسانی می‌شود و برای این کار مسئولان باید یکصدا باشند.


آنا: با توجه به معماری تاریخی شهر سی‌سخت قائدتاً باید مهندسان خوبی در این شهر باشند.


جانی‌پور: بله. مهندسان و دکترهای بسیار خوبی در این شهر داریم که اهل فن بوده و در زمینه ساختمان‌سازی تبحر دارند، از سوی دیگر بهترین برنامه دانشگاه آزاد اسلامی رویداد استارت‌آپی است که طی دو هفته آینده آن را با حضور متخصصان رشته‌های روانشناسی، ساختمان، معماری، شهرسازی و حتی جرم‌شناسی برگزار خواهیم کرد.


آنا: هدف از برگزاری رویداد استارت‌آپی شناسایی آسیب‌های شهر سی‌سخت است؟


جانی‌پور: دقیقاً. باید ببینیم آسیب‌ها در شهر سی‌سخت کجاست و چه کمک‌هایی می‌شود انجام داد تا بنای این شهر مستحکم‌تر شود.


با وضعیت فعلی شهر سی‌سخت در آینده اگر حادثه مشابهی رخ دهد، آسیب بسیار زیاد می‌شود و امکان جبران خسارت‌های وارده نخواهد بود؛ بنابراین مسئولان باید به خودشان بیایند و به‌صورت فنی از نو، بازنگری دقیقی روی شهر سی‌سخت صورت بگیرد.



متأسفانه ساخت و سازهای بدون مجوز در شهر سی‌سخت صورت گرفته که نیازمند بازنگری مسئولان و ورود دستگاه قضائی است تا یک بنا و معماری مناسب برای شهر سی‌سخت ارائه و ساختمان‌ها با بنیه قوی ایجاد شوند.


با توجه به اینکه شهر سی‌سخت در خط زلزله واقع شده و در مرکز گسل قرار دارد، وقوع حوادث مشابه مانند زمین‌لرزه گریزناپذیر بوده و در آینده ممکن است رخ بدهد.


به‌هیچ عنوان قابل توجیه نیست در شهری که در مرکز گسل واقع شده، ساختمان‌ها با کیفیت پایین ساخته شوند و بنای شهرسازی طوری طراحی شود که در کمک‌رسانی نیز مشکل ایجاد کند.


آنا: از کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در زمین‌لرزه اخیر کسی دچار خسارت مادی و معنوی شده است؟


جانی‌پور: بله. منزل چند نفر از کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی که اصالتاً سی‌سختی هستند، تخریب شده و ساختمان اداری قدیم را تجهیز کرده‌ و در اختیار کارمندان خسارت‌دیده دانشگاه آزاد اسلامی قرار دادیم.


آنا: جدا از خسارت مادی و مالی که به مردم زلزله‌زده سی‌سخت وارد آمده، بسیاری از مردم دچار آسیب روانی شده‌اند و هراس و نگرانی آنان را آزار می‌دهد، چه اقداماتی در راستای کمک به این نوع افراد دارید؟


جانی‌پور: با توجه به اینکه در رشته جرم‌شناسی و روان‌شناسی جنایی تحصیل کرده‌ام و تخصص دارم، می‌دانم که کاملاً با این‌گونه افراد مرتبط هستیم و خواهیم بود. به‌عنوان مثال در سفر به سی‌سخت کودکانی را مشاهده می‌کردیم که ترس در چهره‌شان مشهود بود  و به لحاظ روحی نگرانی زیادی داشتند. این افراد شب‌ها در چادر به سر می‌برند و از سرما می‌لرزند و نیاز به لوازم بهداشتی و پوشاک مناسب دارند.


تجمع زلزله‌زدگان و خطری به نام کرونا


از سوی دیگر بیشترین گروهی که به لحاظ روحی و روانی آسیب خواهند دید، کودکان و نوجوانان بوده که گروه هدف ما نیز آنان هستند، از طرفی حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به‌طور کامل در منطقه حضور پیدا کرده و سعی دارد کودکان و نوجوانان را از آسیب‌های روانی و روحی نامناسب دور کند.


آنا: بسته‌های فرهنگی نیز بین زلزله‌زده‌ها توزیع شده است؟


جانی‌پور: با تأکید معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اقداماتی خوبی انجام داده‌ایم و توزیع این بسته‌ها از روز گذشته بین گروه هدف - که کودکان و نوجوانان هستند- آغاز شده است. خوشبختانه وسعت کمک‌رسانی خوب و رضایتبخش بوده است و نهادهای مختلفی متولی این موضوع هستند و اردوگاه‌های جهادی زیادی توسط علما و حوزویان ایجاد شده و در کنار آن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هلال احمر و سایر نهادها حضور خوب و مؤثری داشته‌اند.


آنا: با شرایط فعلی شیوع کرونا، تجمع زلزله‌زدگان می‌تواند خطرناک باشد، چه راهکاری در این زمینه اندیشیده‌اید؟


جانی‌پور: در شرایط فعلی مردم احساس همبستگی بیشتری دارند و معمولاً به‌صورت گروهی در چادر یا کانکس زندگی می‌کنند که این حجم تماس‌ها و ارتباطات ممکن است بیماری کرونا را تشدید کند؛ اما دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و هلال احمر به‌شدت نظارت می‌کنند.



مقرر شده دانشگاه آزاد اسلامی مواد ضدعفونی و ماسک تهیه و در اختیار مردم زلزله‌زده قرار دهد تا شیوع احتمالی کرونا کاهش یابد.


آنا: به آثار باستانی و طبیعت بکر و خدادادی شهر سی‌سخت هم خسارتی وارد شده است؟


جانی‌پور: خوشبختانه خیر. سی‌سخت یک شهر گردشگری با طبیعت فوق‌العاده زیباست که زمستان بسیار لذت‌بخشی دارد و کوه‌های پر از برف و بهار و تابستان‌های زیبا که کوهنوردان و گردشگران زیادی از داخل و خارج به اینجا جذب می‌کند.


قاعدتاً حوادثی مانند زلزله ممکن است روی این موضوع تأثیرگذار باشد و گردشگران و کوهنوردان کمتر به سی‌سخت مراجعه کنند. با توجه به این شرایط ضرورت دارد که بافت شهری سی‌سخت علمی‌تر کار کنند.


آنا: و صحبت پایانی.....


جانی‌پور: خانواده دانشگاه آزاد اسلامی از زلزله شهر سی‌سخت متأثر هستند و حتی در جریان وقوع سیل در کشور دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از کارکنان و اعضای هیئت علمی 70 تا 80 میلیون تومان به سیل‌زدگان کمک کرد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر