زمینه آزاد شدن پولهای بلوکه شده در حال فراهم شدن است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در بیست و دومین جشنواره خیرین مدرسهساز اظهار کرد : قانون لغو تحریمها در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و دولت نیز نظرات خود را به صورت مکتوب هم به مجلس شورای اسلامی و هم به شورای نگهبان ارسال کرد اما از روزی که این قانون در شورای نگهبان تصویب شد، دولت به عنوان قوه مجریه آن را پذیرفت اما اجرای این قانون را به روشی انجام داد که دشمنان نتوانند فشار جهانی علیه ملت ایران ایجاد کنند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: دولت در اجرای این قانون به اصول راهبردی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران یعنی حکمت، عزت و مصلحت که سالهاست از سوی رهبر معظم انقلاب ترسیم شده است عمل کرد بهنحویکه به قول خود آمریکاییها آنها مات شدند و همچنان توپ در زمین آنها است.
جهانگیری با اشاره به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در خصوص عدم تلاش جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به سلاح هستهای تصریح کرد: در سخنان ارزشمند روز گذشته رهبر معظم انقلاب یکبار دیگر با قاطعیت تأکید شد که نهتنها ایران به دنبال سلاح هستهای نیست بلکه اسلام نیز اجازه آن را نمیدهد.
معاون اول رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه ایران در مقطعی با شش قدرت بزرگ دنیا توافق برجام را امضا کرد گفت: متعاقب اجرای برجام تحریمها لغو شد و کشور در مسیر خوبی قرار گرفت اما آمریکا اقدامی غیرعقلایی، ضد انسانی و ضد حقوق بینالملل انجام داد و یکطرفه از این توافق خارج شد و تلاش کرد فشارهای فراوانی را بر ملت ایران وارد کند.
جهانگیری افزود: اگرچه آمریکاییها در تبلیغات خود میگفتند که کمکهای انسان دوستانه و دارو شامل تحریم نیست اما آنها واردات دارو را به ایران تحریم کردند و با وجود آنکه ایران از طریق توافق با سازمان جهانی بهداشت و «یو ان دی پی» ۷۰ میلیون دلار برای واردات تجهیزات پزشکی تخصیص داده است اما امروز پس از گذشت یک سال همچنان امکان واردات این تجهیزات فراهم نشده است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: آمریکاییها همچنین جلوی واردات مواد اولیه کارخانهها و کالاهای اساسی به ایران را نیز گرفتند و هدفشان این بود که مردم ایران در اثر فشارهای متعدد، به خیابانها بیایند و از این طریق نظام را با فروپاشی مواجه کنند.
جهانگیری تصریح کرد: آنچه باعث شد که آمریکاییها شکست بخورند ایستادگی ملت ایران و تدبیر مدیران کشور بود که تلاش کردند آثار فشارها و تحریمها را به حداقل برسانند.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه همراهی مردم ایران برای شکست فشار حداکثری آمریکا سند بزرگی است که در تاریخ جهان ماندگار خواهد شد، گفت: مردم ایران در تاریخ نشان دادهاند که همواره از دل سختیها سر برآوردهاند و دلیل همراهی مردم در مقابله با تحریمهای آمریکا این بود که مردم احساس کردند که تمام اقدامات مسئولین جمهوری اسلامی ایران در مقابل آمریکا اقداماتی منطبق بر منطق است.
جهانگیری افزود: در دو سه سال اخیر هیچکس از چپ و راست و اصلاحطلب و اصولگرا به دولت فشار نیاورد که با ترامپ مذاکره کنید و فشارها را کم کنید. همه پذیرفته بودند که چنین فردی قابل مذاکره نیست. این وجدان عمومی کمک کرد که جمهوری اسلامی ایران در مقابله با فشارهای ترامپ موفق شود بهگونهای که مقامات عالی آمریکا و همپیمانان اروپایی آنها امروز اعلام میکنند که فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران به شکست کشیده شده است.
معاون اول رئیسجمهور گفت: امروز هم برای ادامه کار تا زمانی که آمریکا دست از لجاجت، کینهتوزی و اقدامات ناحق، ضد انسانی و ضد حقوق بشری علیه ملت ایران برنداشته است باید همچنان بر مبنای عقل و منطق و قابلپذیرش برای افکار عمومی تلاش و مقاومتمان را ادامه دهیم.
جهانگیری با اشاره به روز مهندس و اینکه از ویژگیهای مهندس این است که هیچوقت خود را در بنبست قرار نمیدهد گفت: یک مهندس همیشه برای هر کار سخت، راهکاری پیدا میکند و اجازه نمیدهد که در بنبست قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه روزهای بسیار خوب و امیدوارکنندهای پیش روی کشور است گفت: با مذاکرات مسئولین کشور با مقامات کشورهایی که پولهای ایران در آن کشورها مسدود شده است زمینه آزاد شدن این پولها در حال فراهم شدن است و امیدوارم دوره سختی و تلخی برای ملت ایران تمام شود.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تقدیر و تشکر از خیرین مدرسهساز که اقدامات بسیاری مهمی را انجام میدهند گفت: حجم اعتباراتی که خیرین مدرسهساز ارائه میدهند بسیار قابل توجه بوده و کمکهای شایانی به آموزشوپرورش است.
جهانگیری مدرسهسازی را یکی از متداولترین و مقبولترین امور خیرخواهانه و نیکوکارانه دانست و افزود: مدرسهسازی، کمک بزرگی به آموزشوپرورش است ضمن آنکه مدرسه کانون تعلیم و تریبت فرزندان کشور است و آینده کشور در همین مدارس رقم میخورد.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مدرسهسازی سرمایهگذاری عظیم برای آینده جامعه و توسعه انسانی است، افزود: مدرسهسازی گامی در جهت پیشبرد عدالت آموزشی و تقویتکننده روح تعاون و همبستگی و اعتماد میان مردم است.
جهانگیری یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی را عدالت دانست و افزود: در میان شئون و جنبههای مختلف عدالت، عدالت آموزشی از مهمترین جنبههاست.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: مشاهده وضعیت مناطق محروم کشور که فرصت کمتری برای توسعه پیدا کردهاند همواره نگرانکننده و دردآور است اما هیچیک از این صحنهها به اندازه محرومیت فرزندان کشور از امکانات آموزشی و تحصیل دردآور نیست.
جهانگیری با اشاره به تلاش خیرین مدرسهساز که امکانات رشد و تحصیل را برای فرزندان این کشور در مناطق محروم تأمین میکنند خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات اجتماعی انجام شده، هیچچیز برای مردم به اندازه استقرار عدالت و رفع تبعیض مهم نیست.
معاون اول رئیسجمهور در ادامه سخنان خود به شرایط کشور نیز اشاره و تصریح کرد: امروز در شرایط ویژهای قرار گرفتهایم که از یکسو با تحریمها و از سوی دیگر با بیماری کرونا مواجه هستیم و کرونا تمامی جنبههای مختلف زندگی را تحت تأثیر قرار داده است و شاید کسی تصور نمیکرد که این بیماری این قدر طولانی شود و خسارات زیادی را برای همه مردم و همه کشورها ایجاد کند بهگونهای که در بعضی بخشها اثرات این بیماری نگرانکننده شده است.
جهانگیری با تأکید بر اینکه آموزش و تحصیل قابل توقف و تعطیلبردار نیست گفت: با وجود استمرار آموزش از طریق فضای مجازی، حضور دانش آموزان در مدارس نیز از جهات مختلف اهمیت دارد چرا که زندگی اجتماعی فرزندان در مدرسه شکل میگیرد.
معاون اول رئیسجمهور با یادآوری اینکه تقریباً سال گذشته در همین ایام بود که جلساتی در ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل و برای تعطیلی مدارس و دانشگاهها تصمیمگیری شد، تصریح کرد: آموزشوپرورش با راه اندازی شبکه شاد، کاری بزرگ انجام داد و سعی شد به شکل مجازی جریان آموزش در مدارس و دانشگاهها تعطیل نشود اما قطعاً به فرایند آموزش شوک وارد شده است و باید به دنبال راهکارهایی باشیم که آثار کاستیها و عقب ماندگیهای ناشی از تعطیلی مدارس و دانشگاهها جبران شود.
جهانگیری اضافه کرد: یکی از دغدغههای امروز برای تحصیل دانش آموزان این است که بسیاری از فرزندان این کشور از گوشی تلفن همراه هوشمند و تبلت برخوردار نیستند که لازم است مردم، دولت و خیرین کمک کنند تا ابزار لازم برای آموزش از طریق فضای مجازی برای دانش آموزان مهیا شود تا از تحصیل عقب نمانند.
معاون اول رئیسجمهور افزود: خوشبختانه معلمین دلسوزی در کشور وجود دارند که کارهای ماندگاری در این یک سال انجام دادند که نمونه آن خانم معلمی بود که از روی تخت بیمارستان تلاش کرد تا کار آموزش به دانش آموزان خود را انجام دهد و نمونه دیگر معلمی بود که روستا به روستا به سراغ دانش آموزان خود رفت که لازم است دست چنین معلمانی را ببوسیم و آنها را مورد حمایت قرار دهیم.
جهانگیری در ادامه با گرامیداشت یاد مرحوم حافظی رئیس فقید انجمن خیرین مدرسهساز کشور خاطرنشان کرد: ایشان در دوران عمر خود کارهای ماندگاری در حوزه مدرسهسازی انجام داد و خداوند توفیقات فراوانی به خیرین عطا میکند تا بتوانند خدمات مهمی از خود باقی بگذارند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین خطاب به معلمین و فرهنگیان کشور در خصوص تصویب رتبه بندی گفت: قرار بود رتبه بندی معلمین تا آخر بهمن تصویب شود که این موضوع هم اکنون در دستور کار دولت قرار دارد و امیدوارم تا هفته آینده در دولت نهایی شده و لایحه آن به عنوان مطالبه برحق معلمین و فرهنگیان به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.
در این مراسم وزیر آموزشوپرورش نیز با تقدیر از خیرین مدرسهساز گفت: خیرین مدرسهساز هر گاه که در تنگنا بوده ایم راهگشا و در کمک به آموزشوپرورش پیشگام بوده اند. آنها بسیار هوشمند هستند و در جایی سرمایهگذاری میکنند که تأثیرات آن ماندگار و بادوام است.
در این مراسم که تعدادی از استانهای کشور از طریق ویدئو کنفرانس آن را دنبال میکردند، با حضور معاون اول رئیسجمهور از برخی خیرین مدرسهساز قدردانی و از سردیس حاج اکبر ابراهیمی یکی از خیرین مدرسهساز و نیز کتابهای زندگینامه خیرین مدرسهساز رونمایی شد.
انتهای پیام/4129/
انتهای پیام/