صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۲ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
برای نخستین بار در کشور؛

دانش فنی تولید بذر واکسن طیور کسب شد

یک شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست‌فناوری موفق شده برای نخستین بار در کشور دانش فنی تولید بذر واکسن طیور را به دست آورد.
کد خبر : 566450

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا، علی اکبر احمدیان، مدیر عامل یک شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست‌فناوری در آیین رونمایی از فرآورده‌ها و دانش فنی محصولات دو شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست فناوری که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: این شتاب‌دهنده تاکنون هفت خروجی داشته که امروز از چهار محصول آن رونمایی می‌شود. در دوره دوم توسعه به تولید محصولات دیگر از جمله مواد اولیه دارویی و فرمولاسیون‌های داوریی می‌پردازیم.


وی افزود: دو نمونه از چهار محصولی که امروز رونمایی می‌شود در حوزه مواد اولیه هستند که برای اولین بار در کشور تولید می‌شوند. حجم مورد نیاز کشور به این دو مواد اولیه سالانه 00 کیلوگرم است که باعث خروج 1.5 تا 2 میلیون دلار ارز از کشور می‌شود. دو محصول دیگر نیز از داروهای مهمی است که حجم متوسط نیاز کشور به آنها سالانه 70 تن است.


احمدیان گفت: چند شرکت دیگر در کشور این دو محصول را تولید می‌کنند اما تکنولوژی ساخت آنها به صرفه نیست. این در حالی است که محققان ما در ساخت این دو دارو از تکنولوژی به‌صرفه‌ای استفاده کرده‌اند. تفکر مهندسی در سازمان غذا و دارو نهادینه نشده و این تفرک باید توسط محققان و فناوران گسترش یابد تا در این سازمان نیز نهادینه شود.


هومن کاغذیان مدیرعامل شتاب‌دهنده فعال در حوزه زیست فناوری ادامه داد: این شتاب‌دهنده مدل بومی زیست‌بوم زیست فناوری است که با استفاده از دانش بومی و بدون وجود کارخانه صنعتی کار می‌کند. استارت‌آپ‌های فعال در این شتاب‌دهنده به روش ماژولار عمل می‌کنند و بدون سایت تولیدی و تنها با 50 فناور مغز افزار مورد نیاز برای تولید محصولات دارویی را توسعه داده‌اند.


وی افزود: این شتاب‌دهنده پنج پلتفرم اصلی زیست‌فناوری را دارد و در حال حاضر 1 استارت‌آپ در آن فعالیت می‌کنند. واکسن کووید-19 نیز در این شتاب‌دهنده توسعه یافته که بالغ بر 40 میلیون دلار پتانسیل صادرات دارد. علاوه‌بر این واکسن‌های انسانی، دامی و طیور نیز در این شتاب‌دهنده در حال توسعه و تولید هستند.


کاغذیان بیان کرد: همچنین داروی ضدمیکروبی در این شتاب‌دهنده توسعه داده شده که که باعث مقاونت میکروبی نمی‌شود و  نسل جدید فراورده‌های آنتی‌بیوتیک به شمار می‌رود.این شتاب‌دهنده دانش فنی تولید بذر واکسن طیور را نیز به دست آورده که برای نخستین بار در کشور انجام می‌شود. درواقع اکثر بذرهای واکسن در کشور اهدایی هستند. 


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر