صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان حاضر در جشنواره تئاتر عروسکی در گفت‌وگو با آنا:

حمایت‌های مالی به تئاتری‌ها مثل جوک می‌ماند/ در شرایط سخت مشغولیم چون گرفتار جنون هنر نمایش شده‌ایم!

انصافی کارگردان «#در خمره بمانیم» گفت: بچه‌های تئاتر به ضرب و زور و از جیب خودشان می‌گذارند تا آبرویی برای تئاتر جمع شود. جشنواره عروسکی، کمک هزینه دارد اما رقم قابل توجهی نیست اما گروه‌ها بازهم همدل هستند که جشنواره به خوبی برگزار شود.
کد خبر : 566440

به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، جشنواره نمایش عروسکی (تهران-مبارک) دوره هجدهم خود را از فردا دهم اسفندماه آغاز می‌کند تا در سکوت دوره کرونایی تئاتر، امیدی دوباره به گروه‌های نمایشی بدهد. با این تفاوت که این رویداد تئاتری این‌بار به شکل مجازی میزبان علاقه‌مندان است.


چندین نمایش در بخش‌های مختلف اجرا و ضبط شده‌اند تا طبق برنامه در جشنواره نمایش عروسکی به نمایش درآیند؛ نمایش‌هایی که با بکارگیری و همراهی عروسک‌ها، عمدتا قصه‌های کهن با حس و بوی قصه‌های ایرانی را بازتاب داده‌اند.


قصه‌ای از ادبیات کهن را به اجرا می‌بریم


امیرحسین انصافی که حضور پرکاری در جشنواره نمایش عروسکی امسال دارد و قرار است «#در خمره بمانیم» را نیز در مقام کارگردان و نویسنده به صحنه ببرد به خبرنگار آنا گفت: من چه بعنوان بازیگر و چه عروسک‌گردان و غیره در 5 گروه نمایشی حاضر هستم و به طور مستقل نیز نمایش «#در خمره بمانیم» را اجرا می‌کنم؛ نمایشی با قصه سنتی که درواقع گونه‌ای دیگر از همان نمایش پهلوان‌کچلی محسوب می‌شود.



این بازیگر برگزیده جشنواره تئاتر فجر افزود: کار ما درواقع خم‎‌بازی است که در ادبیات استاد بیضایی هم به آن اشاره می‌شود. برای اجرای «#در خمره بمانیم» ماکتی از خمره ساخته‌ایم و به شکل نمایش عروسکی دستکشی، قصه‌ای از ادبیات کهن را به اجرا می‌بریم.


وضعیت هزینه‌ها اسفناک است


انصافی همچنین گفت: البته من این نمایش عروسکی را با موضوع روز یعنی کرونا ترکیب کرده‌ام به شکلی که «#در خمره بمانیم» در مورد ویروس کرونا و داستان گلریزانی است که قرار است در زورخانه‌‌‌‌‌‌ای اتفاق بیفتد.



جشنواره عروسکی، کمک هزینه دارد اما رقم قابل توجهی نیست. اصلا 5 میلیون هم بدهند؛ خب این رقم برای تولید یک تئاتر درحد هیچ است. ساخت 5 عروسک حداقل 15 میلیون هزینه می‌برد. پس مجبوریم از جیب هم بگذاریم.



این بازیگر با اشاره به سختی فعالیت تئاتری خصوصا در شرایط حال گفت: وضعیت هزینه‌ها اسفناک و کمک‌ها نیز بسیار ناچیز است. کمک‌هزینه یک میلیون و پانصد تومانی خود جوک است، حتی به اندازه خرید لوازم ساخت یک عروسک هم نمی‌شود چه برسد به دستمزد، طراحی دکور و ... .


وی ادامه داد: طبیعتا در این شرایط حداقلی، کیفیت کارها نیز پایین می‌آید چون مجبوریم نمایش‌ها را جمع و جور تدارک ببینیم و شاید رنگ و لعاب جشنواره عروسکی نیز افت کند.



این رقم‌ها برای تولید تئاتر در حد هیچ است


کارگردان نمایش«#در خمره بمانیم» اعتقاد داشت: جشنواره عروسکی چیزی به اسم کمک هزینه دارد اما رقم قابل توجهی نیست. شما تصور کنید اصلا 5 میلیون هم بدهند؛ خب این رقم برای تولید یک تئاتر درحد هیچ است. ساخت 5 عروسک حداقل 15 میلیون هزینه می‌برد. پس مجبوریم از جیب هم بگذاریم.


وی با اشاره به حضور خود در 5 گروه تئاتری جشنواره عروسکی امسال تصریح کرد: متأسفانه همه کارها درگیر شرایط مالی و سختی است. بچه‌های تئاتر به ضرب و زور و از جیب خودشان می‌گذارند تا آبرویی برای تئاتر جمع شود. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم اما باید پذیرفت اگر شور و حال همیشگی در جشنواره عروسکی موجود نباشد.



اهالی تئاتری یک سال و نیم است که بیکارند. فعالیت‌های حداقلی در جشنواره‌ها نیز نیاز اصلی این قشر را برآورده نمی‌کند. نیاز ما در دیدن و نفس با نفس با مخاطب است. بعد مالی هم که درخوری نیست.



انصافی در عین حال یادآور شد: بچه‌های تئاتر در این شرایط بازهم همدل هستند که به طور تمام عیار جشنواره عروسکی با آبرو برگزار شود.


جنون تئاتر است که ما را گرفته است


این فعال حوزه تئاتر درباره سختی این روزهای هنر نمایش نیز گفت: اهالی تئاتری یک سال و نیم است که بیکارند. فعالیت‌های حداقلی در جشنواره‌ها هم نیاز اصلی این قشر را برآورده نمی‌کند چرا که نیاز ما در دیدن و نفس با نفس با مخاطب است.



وی با این حال از تلاش خود برای حضور فعال در تئاتر گفت و افزود: من در روزهای آینده آثاری را در دو جشنواره یزد و مریوان خواهم داشت. حمایت‌ها در تئاتر مثل شوخی است اما همین تئاتر مثل جنونی است که ما گرفتارش شده‌ایم و به هر نحوی هم که باشد می‌خواهیم هنر نمایش را سرپا نگه داریم.


انتهای پیام /4143/


انتهای پیام/

ارسال نظر