ارتباط با صنعت در دانشگاه آزاد اسلامی گسترش مییابد/ 80 طرح اعضای هیئت علمی برای اخذ پروژههای وزارت نفت
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا محمدی؛ دانشگاهها برای رسیدن به دانشگاه حل مسئله و کارآفرین به دنبال تربیت دانشجویان متعهد و متخصص در راستای رفع نیازهای کشور هستند. درواقع تحقیق و پژوهش دانشجویان و اساتید منجر میشود که تولید علم اتفاق بیفتد و در این مسیر ارتباط دانشگاه با صنعت مهم است و به حل مسائل کشور کمک بسیاری میکند.
مسئولان دانشگاهی باید نسبت به تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت اهتمام ویژهای داشته باشند، بهگونهای که حل مشکلات اقتصادی، مدیریتی، بیکاری و... از طریق رونق بخشیدن به علم و صنعت رقم بخورد. دانشگاه باید نیروی مورد نیاز صنعت را تربیت کند و صنعت نیز فضای اشتغال و یادگیری مهارت را برای دانشجو فراهم آورد.
در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان به دنبال عملیاتی کردن ارتباط دانشگاه با صنعت بوده و در این مسیر اقدامات مؤثری انجام داده که به ثروتآفرینی تبدیل شده است. یکی از این کارهای اثرگذار، انعقاد قراردادهایی با وزارت نفت بود که در ماههای اخیر صورت گرفت.
اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه که از زیرمجموعههای شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود، تاکنون دو قرارداد «حذف سولفور از فرآوردههای نفتی (از حلالهای سبک تا سنگین برشهای نفتی و پسماندهای آنها) و بهینهسازی سوختهای سنگین نفت کوره» به مبلغ ۸ هزار میلیارد ریال و «بازیافت و بهینهسازی فرآوردههای جانبی پتروشیمی و زیرشاخههای نفتی با رویکرد تبدیل محصولات جدید قابل کاربرد صنایع نفتی و پتروشیمی» را به مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال با وزارت نفت به امضا رسانده است.
همچنین پیرو پیگیریهای صورتگرفته توسط اداره کل دانشگاه، صنعت و جامعه، زمینه انعقاد قراردادی با عنوان «پوششهای مقاوم رویهای در برابر تغییرات شیمیایی (اسیدی و قلیایی) کاربرد جهت مخازن و سطوح فلزی» به ارزش 2 هزار میلیارد ریال، بین باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت نفت فراهم شد.
در همین راستا در یک فراخوان سراسری از همه افراد توانمند در تمامی واحدهای دانشگاهی برای مشارکت در اجرای این پروژهها دعوت به عمل آورده شد تا پروژهها به مرحله اجرا برسد. همچنین بهتازگی دومین جلسه ارزیابی طرحهای اعضای هیئت علمی واحدهای متقاضی دانشگاه آزاد اسلامی برای اخذ پروژههای وزارت نفت برگزار شد و طرحهای مختلف اعضای هیئت علمی به منظور استفاده از ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تحقق اهداف مورد نظر وزارت نفت در حوزه صنعت و تکمیل پروژهها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
ملکنیا: بررسی 80 طرح اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای اخذ پروژههای وزارت نفت
لاله ملکنیا، مدیرکل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: قرارداد سه پروژه نفتی میان دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت نفت در روز 25 آذر 99 به امضا رسید که به مبلغ هزار و 500 میلیارد تومان بود. در راستای اجرایی کردن این پروژهها یک فراخوان کلی به اعضای هیئت علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور ارسال شد که چه کسانی تقاضای همکاری با پروژههای نفتی را دارند. در جلساتی بررسی کردیم که اساتید دانشگاه از چه پتانسیلی برخوردار هستند و تجهیزات واحدهای دانشگاهی به چه شکل است.
وی میافزاید: حدود 80 پروژه در راستای طرحهای اعضای هیئت علمی قابل تعریف بود. برخلاف تصور شاید این احساس وجود داشت که واحدهای بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال این فراخوان بتوانند پروژههای نفتی را کسب کنند، اما متوجه شدیم که به کمک واحدهای کوچک، اتفاقات خیلی خوبی رقم خواهد خورد. در واقع اگر بتوانیم این ظرفیتها را به فعلیت دربیاوریم و تزریق پول از واحدها به اعضای هیئت علمی صورت بگیرد، اتفاق بزرگی میافتد و در این زمینه خیلی خوشبین هستیم.
به گفته مدیرکل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی، به مدت دو روز طرحهای اعضای هیئت علمی برای اخذ پروژههای نفتی مورد بررسی قرار گرفت و داوران وزارت نفت میگفتند که اتفاق خیلی بزرگی در دانشگاه آزاد اسلامی در حال رخ دادن است. از آن مهمتر این بود که متوجه شدیم علاوه بر این سه پروژه، پتانسیلهای دیگری نیز در حوزه نفت در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و اعضای هیئت علمی توانمندیهای بسیار خوبی دارند و اطلاعات مربوط به آنها را دریافت کردیم. در واقع بر مبنای آن اطلاعات قرار است که دوباره با وزارت نفت مذاکراتی انجام شود.
ملکنیا توضیح میدهد: یکی از پروژههای نفتی مربوط به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی است و فکر میکنم خبر خوبی برای اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه باشد. درواقع امیدواریم بتوانیم تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را که از امتیازهای خوبی برخوردار بوده و در ارتباط با وزارت نفت هستند، در جهت بورسیه کردن و تأمین بخشی از شهریه یا کل شهریه آنان اقدام کنیم.
بیرالوند: از طرحهای اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه نفت شگفتزده شدم
همچنین باقر بیرالوند، رئیس هیئت مدیره شرکت پتروپالایش وزارت نفت در گفتوگو با خبرنگار آنا معتقد است: با توجه به ظرفیتهایی که دانشگاه آزاد اسلامی داشت، با اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه توانستیم سه تفاهمنامه و عقد قراردادی را متناسب با ظرفیتهایی که از قبل در دانشگاه میشناختیم، امضا کنیم. این دانشگاه با توجه به ظرفیتهایی که در حدود 400 واحد دانشگاهی وجود دارد، فراخوانی مبنی بر شناسایی ظرفیتهای موجود بالفعل دانشگاه آزاد اسلامی داد و به آنها اعلام کردند هر کدام از اعضای هیئت علمی که متناسب با این پروژهها توانمندی لازم را دارند، خودشان را به اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه معرفی کنند.
وی میافزاید: پس از آنالیز کردن مسائل مربوط به انعقاد قراردادهای وزارت نفت با دانشگاه آزاد اسلامی، روزهای 3 و 4 اسفند 99 به مصاحبه با افرادی که در این زمینه تخصص لازم را دارند، اختصاص داده شد. همچنین از تیم فنی مهندسی، تیم توسعهای و تیم تجهیزاتی دعوت به عمل آمد و درباره سرمایهگذاری بابت اجرای پروژهها و صحتسنجی آنها اعمال نظر شد. بنده واقعاً شگفتزده شدم وقتی دیدم پروژههای بزرگی را اساتید دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند اجرا کنند و توانمندی لازم را دارند. فقط لازمهاش این است که گروهبندی شوند، کمیتهای و کارگروهی برایشان ایجاد شود و در این کارگروهها با توجه به پتانسیلهایی که دارند، پروژهها را انجام دهند.
رئیس هیئت مدیره شرکت پتروپالایش وزارت نفت میگوید: نوع مبلغ پروژه اصلاً مهم نیست. مهم این است که در جمهوری اسلامی ایران و دانشگاه آزاد اسلامی، برخی از پروژهها معرفی میشوند که فکر نمیکردم در بهترین کشورهای بزرگ دنیا بتواند این اتفاق بیفتد. امیدوارم با مدیریتی که اداره کل کانونهای دانشگاه، صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی دارد و با همفکری ریاست دانشگاه و رئیس شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه پروژههای دیگری از سوی وزارت نفت به دانشگاه آزاد اسلامی معرفی و انجام شوند. درواقع در حال ایجاد راهکارهایی هستیم که بتوانیم هرچه سریعتر نسبت به اجرای پروژه با دانشگاه آزاد اسلامی به توافق لازم برسیم و با همکاری وزارت نفت، پتروشیمی و مجموعه پتروپالایش کشور مطمئناً اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.
تحولی نو در حوزه نفت و گاز با تلاش متخصصان دانشگاه آزاد اسلامی
به گفته بیرالوند، افراد متخصص و با تحصیلات عالی در دانشگاه آزاد اسلامی، طرحهای خوب با ساختارهای نو داشتند و در واقع تحولی نو به وسعت ایران را در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی میبینم و اساتید را در این حوزه کمک خواهیم کرد. من مطمئن هستم با رویکردی که دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کرده است، شاهد نخستین دانشگاه کارآفرین که بهصورت اشتغالزایی باشد و کارهای نویی را برای صنعت انجام دهد، خواهیم بود.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی برای توسعه و گسترش ارتباط با صنعت برنامههای منسجمی در نظر دارد و گام مهمی برای تقویت حوزه نفت، انرژی، گاز و پتروشیمی برداشته است و انتظار میرود با انعقاد قراردادهای دیگر در این زمینه به حل مسائل کشور کمک بیشتری شود.
انتهای پیام/4118/پ
انتهای پیام/