صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۵ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

تجربه موفق نمایشگاه مجازی پیش روی طرح زمستانه کتاب/ خرید اینترنتی را تقویت کنیم تا کتابفروشی‌ها رونق بگیرد

با توجه به تجربه موفق برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب، به نظر می‌رسد متولیان فرهنگی کشور با تعریف یک سایت یکپارچه و تقویت خرید اینترنتی به رونق طرح زمستانه کتاب کمک کنند.
کد خبر : 565335

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا ثبت‌نام طرح زمستانه کتاب که از روز یکشنبه بیست و ششم بهمن آغاز شده بود تا سه‌شنبه پنجم اسفندماه ادامه دارد. کتابفروشی‌های سراسر کشور می‌توانند در این بازه تاریخی با مراجعه به سامانه اینترنتی این طرح  نسبت به ثبت‌نام در آن اقدام کنند.


فروش اینترنتی؛ راهکاری موفق برای ایام کرونایی


سقف خرید برای هر خریدار در طرح زمستانه کتاب۹۹، همچون طرح پاییزه ۲۰۰هزارتومان و میزان یارانه خرید برای کتاب‌ها ۲۰درصد است.


کتاب‌های عمومی، دانشگاهی و کودک و نوجوان مشمول طرح می‌شوند، اما کتاب‌های آموزشی، کمک آموزشی، افست، فاقد شماره شابک، دارای شابک غلط و کتاب‌هایی که در بانک اطلاعاتی خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت نشده اند مشمول طرح نمی‌شوند.



طرح‌های فصلی کتاب که از سال 1394 تاکنون به تناوب برگزار شده‌اند فرصت مناسبی است تا کتابفروشی‌های سرار کشور رونق بگیرند. در یک سال گذشته و با وجود به شیوع ویروس کرونا این طرح در سه فصل قبلی برگزار شده و با استقبال خریداران نیز مواجه شد. البته بسیاری از  ناشران و واحدهای صنفی که امکانات لازم برای فروش اینترنتی را داشتند، گزینه خرید اینترنتی را نیز در زمان این طرح فراهم کردند. امکانی که  از تجمع و حضور  خریداران به صورت فیزیک جلوگیری می‌کرد.




بیشتر بخوانید:
۲ تجربه متفاوت از برگزاری رویدادهای فرهنگی در روزهای کرونایی




طبق اعلام مؤسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، با توجه به شرایط موجود و شیوع بیماری کرونا خریدهای غیرحضوری با ثبت اطلاعات مربوطه در پنل امکان‌پذیر است، اما به جز برخی فروشگاه‌های  شناخته شده و ناشران معتبر بسیاری از کنابفروشی‌ها امکان ارائه محصولات خود به این شکل را ندارند.


این در حالی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمتر از یک ماه پیش تجربه موفقی در فروش اینترنتی کتاب در قالب نخستین نمایشگاه مجازی کتاب را پشت سرگذاشته است.


تجربه برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت مجازی


یکی از نمونه‌های برگزاری یک رویداد فرهنگی به صورت غیرفیزیکی و در بستر فضای مجازی  نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران بود. این نمایشگاه با مشارکت هزار و ۷۳۲ ناشر داخلی و ۱۸۰ ناشر خارجی با عرضه بیش از ۱۲۰ هزار عنوان کتاب از سوی ناشران، از اول بهمن ۱۳۹۹ آغاز به کار کرد. ساعت بازدید و خرید در این نمایشگاه مجازی به صورت ۲۴ ساعته بود و کتاب‌‌های ناشران داخلی با تخفیف ۲۰درصدی و کتاب‌های ناشران خارجی با تخفیف ۵۰درصدی ارائه شد


نمایشگاه مجازی کتاب تهران جایگزین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شده بود که به خاطر ویروس ناخوانده کرونا چاره‌ای جز تعویق و تغییر شکل برگزاری نداشت. رویدادی که سی و سومین دوره آن باید به روال هرساله در بهار سال ۹۹ برگزار می‌شد که این‌گونه نشد.


پس از آن اعلام شد که نمایشگاه در مردادماه به صورت فیزیکی برگزار خواهد شد که با توجه به تداوم شرایط کرونایی آن گزینه نیز منتفی شد. سرانجام متولیان برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اعلام کردند که این نمایشگاه امسال به صورت مجازی در هفته اول بهمن ماه برگزار خواهد شد.



نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران قرار بود تا ششم بهمن ادامه داشته باشد. با توجه به استقبال علاقه‌مندان کتاب و البته مشکلاتی که در روند خرید اینترنتی کتاب‌ها پیش آمد، اول برای دو روز و تاپایان چهارشنبه و در مرتبه دوم تا ساعت ۲۴ روز جمعه دهم بهمن ماه ادامه پیدا کرد.


در این رویداد فرهنگی متقاضیان با مراجعه به سایتی که در آن ناشران غرفه های مجازی داشتند کتاب خود را انتخاب کرده و پس از ثبت‌نام، واریز مبلغ کتاب و درج نشانی، محصولات خریداری‌شده از سوی ناشران برای آنها به صورت رایگان ارسال می‌شد. این ارسال رایگان هم با توافق معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت.


در پایان برگزاری این نمایشگاه و طبق آمار«خانه کتاب و ادبیات ایران» یک میلیون و ۲۵۴هزار و ۵۹۹ نسخه کتاب به ارزش ۶۴۰ میلیارد و ۲۵۸میلیون و ۷۷هزار و ۵۶۸ ریال در این نمایشگاه به فروش رفت.


 فروش اینترنتی در طرح زمستانه را هم تقویت کنیم


علاوه بر صرفه‌جویی قابل‌توجه در هزینه‌های برگزاری و حل مشکل رفت و آمد اهالی تهران و سایر نقاط کشور به محل برگزاری نمایشگاه، شفافیت در کیفیت و تعداد ناشران و کتاب‌های ارائه شده نیز می‌تواند یکی از امتیازات این نمایشگاه بود. از سوی دیگر، به استثنای تعدادی معدود، همه ناشران مطرح و پرمخاطب کشور کتاب‌های خود را در این نمایشگاه عرضه کرده بودند.



 با توجه به این تجربه موفق، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند با فراهم‌کردن شرایط برای همه کتابفروشی‌ها و تعریف یک پلتفرم متمرکز و ثابت طرح‌های فصلی کتاب  را نیز تحت پوشش قرار دهد. به این ترتیب علاوه بر استقبال بیشتر از این رویداد فرهنگی، خطرات ناشی از حضور فیزیکی خریداران نیز به حداقل می‌رسد.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر