صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۳:۲۴ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۹
نتایج مطالعات موسسه ملی بهداشت آمریکا؛

رطوبت داخل ماسک‌ انتشار ویروس کرونا به ریه‌‌ها را محدود می‌کند

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد: رطوبت داخل ماسک‌های صورت انتشار ویروس کرونا به ریه‌ها را محدود می‌کند و به ایجاد عفونت خفیف منجر می‌شود. نتایج این مطالعه تأکیدی است بر این که استفاده از ماسک‌های صورت خطر ابتلا به موارد شدید کووید-۱۹ را کاهش می‌دهد.
کد خبر : 564810

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روزنامه دیلی میل، این تحقیق جدید نشان می دهد که تجمع گاز و بخار در داخل ماسک صورت می تواند به کاهش میزان آسیب ناشی از کووید-۱۹ درصورت آلوده شدن فرد به این ویروس کمک کند.


اعتقاد بر این است که افزایش رطوبت موجود در هوای میان دهان و ماسک فرد به بدن وی کمک می‌کند تا ذرات ویروس را از مجاری تنفسی خود خارج کند.


متخصصان موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH) متوجه شدند که رطوبت ناشی از ماسک باعث هیدراته شدن مجاری تنفسی شده و اجازه می دهد مخاط آلوده پاک شود و از رسیدن آن به ریه ها که به این ارگان آسیب زده و ابتلا به موارد شدید کووید-۱۹ را منجر می شود، جلوگیری می‌کند.


دکتر «آدریان بکس»، نویسنده اصلی این مطالعه جدید، گفت: مشخص شده است که سطح بالای رطوبت باعث کاهش شدت آنفولوانزا می‌شود ، و ممکن است از طریق مکانیسم مشابه در مورد شدت کووید-۱۹ نیز کاربردی باشد.


در این مطالعه چهار ماسک برای بررسی چگونگی تأثیر آنها بر سطح رطوبت آزمایش شد بر این اساس یک داوطلب یک بار بدون ماسک و باردیگر با استفاده از ماسک‌های N۹۵، ماسک جراحی ، ماسک دو لایه پلی استر-پنبه و ماسک پنبه‌ای سنگین، در یک جعبه ۹۵.۳ لیتری نفس خود را بیرون می‌داد.


 هر گونه نشتی اطراف لبه های ماسک با استفاده از یک فوم لاستیکی با چگالی بالا در اطراف ماسک و صورت داوطلب برطرف شد. میزان آب موجود در هوای استنشاق شده هر نمونه اندازه‌گیری شد تا مشخص شود هر ماسک چه مقدار آب موجود در هوا را نگاه می دارد.


میزان رطوبت در سه دمای ۸ درجه سانتیگراد ، ۲۲ درجه سانتیگراد و ۳۷ درجه سانتیگراد اندازه‌گیری شد. محققان در مقاله‌ای در زمینه این مطالعه نوشتند که توانایی انواع مختلف الیاف مصنوعی و طبیعی در جذب آب به شدت دما بستگی دارد.


الیاف طبیعی مانند پنبه و ابریشم در جذب آب به ویژه موثر هستند اما الیاف پلی استر یا نایلون مصنوعی این کار را تا حد بسیار کم‌تری انجام می دهند. همچنین در این آزمایش مشخص شد که استفاده هر ماسک میزان رطوبت را افزایش می دهد اما در محدوده های مختلف.


محققان متوجه شدند که در دمای اتاق‌، ماسک جراحی رطوبت هوای استنشاق شده را بیش از یک سوم افزایش داد (۳۸ درصد)، در حالی که ماسک های  N۹۵ و پلی استر-پنبه، محتوای آب موجود در هوای استنشاق شده را تا ۶۰ درصد افزایش دادند. همچنین ماسک‌های سنگین پنبه‌ای، تقریباً به ۲ برابر شدن رطوبت هوای استنشاق شده منجر شدند.


دکتر بکس گفت: افزایش سطح رطوبت علتی است که احتمالاً بیش‌تر افرادی که ماسک بر صورت دارند بدون این که آن را تشخیص دهند و بدون این که بدانند این رطوبت برای آنها مفید است، احساس می کنند.


دکتر «گریفین راجرز»، مدیر انستیتوی ملی دیابت و گوارش و کلیه در موسسه ملی بهداشت آمریکا (NIH)، افزود: حتی زمانی که افراد بیش‌تری در سراسر کشور شروع به واکسیناسیون می‌کنند، باید با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سهم خود را در پیشگیری از گسترش ویروس کرونا که باعث ابتلا به کووید-۱۹ می‌شود، ایفا کنیم.


وی افزود: این تحقیق بر اهمیت استفاده از ماسک به عنوان روشی ساده و در عین حال موثر برای محافظت از افراد اطراف و نیز محافظت از خود در برابر عفونت های تنفسی به ویژه در ماه‌های فصل زمستان که حساسیت به این ویروس‌ها افزایش می یابد، پشتیبانی می‌کند .


مشروح کامل این مطالعه در مجله Biophysical Journal منتشر شده است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: ماسک کرونا
ارسال نظر