صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۹
با برگزیدگان پنجمین جشنواره فناوری نانو/16 جدایی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

حذف آلاینده‌های آب با نانو فتو‌کاتالیزورها/ کاتالیزورهای حاوی نقره کارایی بالایی در حذف ترکیبات آلی دارند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نتایج طرح پژوهشی «حذف آلاینده‌های آلی توسط نانو فتوکاتالیزورهای جدید» نشان داد که کاتالیزورهای حاوی نقره در مقایسه با سایر فلزات، کارایی بالاتری در حذف ترکیبات آلی دارند.
کد خبر : 560239

 آزاده جدایی که در بخش طرح پژوهشی پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی عنوان برتر را کسب کرده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره موضوع طرح خود اظهار کرد: عنوان طرح پژوهشی که با آن در این جشنواره حضور پیدا کردم، حذف آلاینده‌های آلی توسط نانو فتوکاتالیزورهای جدید Ag/ZNO/HZSM-5 و مدلسازی فرایند حذف توسط شبکه‌های عصبی مصنوعی در راستای حذف ترکیبات آلی رنگی از آب بود.


وی افزود: طبق گزارش سازمان ملل تقريباً 40 درصد جمعيت جهان يعنی بيش از 2 ميليارد نفر با مشکل کمبود آب مواجه هستند و به‌دليل افزايش فشار دولت‌ها برای تصفيه سيال‌های خروجی، افزايش استفاده از آب خام، افزايش قيمت آب و در بسياری از شرايط کمبود کلی آب موجود باعث شده صنعت شيمی در خط مقدم تلاش‌های مديريتی آب قرار گيرد.




بیشتر بخوانید:


ارائه ساختاری نو در فنّاوری «آتوماتای ​​سلولی کوانتومی»


تولید محصولات نساجی هوشمند با استفاده از مواد نانو


بستری برای معرفی کالاهای تولید داخل آماده شود




استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان با بیان اینکه تيمار پساب‌ها، يک مورد بسيار حياتی برای صنايع شيميايی به‌شمار می‌رود، بیان کرد: رنگ‌های آزو ازجمله مهم‌ترين گروه‌های آلاينده محيط زيست هستند و در دهه اخیر فرايندهای اکسيداسيون پيشرفته (AOPs) به‌دليل توانايی‌شان برای تخریب کامل طيف وسيعی از آلاينده‌های آلی و ميکروبی استفاده می‌شود که نقش مهمی در حفاظت از محيط زيست و سلامت عمومی ايفا می‌کنند.


کارایی بالای کاتالیزورهای حاوی نقره در حذف ترکیبات آلی



این استاد دانشگاه مطرح کرد: با توجه به این مطالب، هدف کار پژوهشی حاضر، سنتز نانوکامپوزیت‌هایی از زئولیت با اکسید روی و گونه‌های دوپه شده آن با فلز واسطه و بررسی خواص فتوکاتالیزوری آن‌ها بود که نتایج به‌دست‌آمده نشان داد کاتالیزورهای حاوی نقره در مقایسه با سایر فلزات، کارایی بالاتری در حذف ترکیبات آلی دارند.


جدایی درباره اجرایی شدن طرح حذف آلاینده‌های آلی توسط نانو فتوکاتالیزورهای جدید بیان کرد: این پروژه قابلیت اجرایی دارد و با توجه به تعداد زیاد کارخانه‌ها صنعتی هر واحد صنعتی در خروجی پساپ خود می‌تواند از این سیستم برای حذف ترکیبات آلی استفاده کند.


این محقق توضیح داد: یکی از بارزترین مزایای فرآیندهای AOPs عبارت است از توانایی آنان در تخریب کامل آلاینده‌های آلی به جای جدا کردن آن‌ها از آب. به‌این‌ترتیب، می‌توان از جریان‌های تغلیظ شده غشایی یا جاذب‌های پر از آلودگی و نیز تصفیه جریان جانبی و دفع پسماند مربوطه اجتناب کرد.


وی تأکید کرد: این موضوع نه‌تنها از نظر حفاظت زیست‌محیطی جذاب است؛ بلکه برای اجرای تدابیر مربوط به تصفیه غیرمتمرکز که در آن جمع‌آوری و انتقال پسماند امری دشوار و خطیر است، حائز اهمیت است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان مطرح کرد: جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به تعداد مقالات رسیده و شرایط کنونی در سطح خوبی برگزار شد، هرچند به‌صورت مجازی بود؛ اما سخنرانی‌ها و کارگاه‌ها در زمان مقرر به‌صورت آنلاین به بهترین نحو تشکیل شد.


جدایی پیشنهاد کرد که برای ارتقای بیشتر سطح جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی همکاری و مشارکت دانشگاه‌های دولتی بزرگ نیز لازم است تا توان رقابت بالا برود.


به گزارش خبرنگار آنا، پنجمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با برگزاری متفاوت (به‌صورت مجازی) در سال ۹۹ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شد و با اعلام اسامی نفرات برگزیده در مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد.


۴۶۸ مقاله، ۲۶ طرح پژوهشی، ۵۵ کتاب تألیف و ترجمه، ۹۶ پژوهشگر برتر، ۳۰ پایان‌نامه و رساله، ۴۹ اختراع، ۱۸۲ پیش‌محصول و محصول، ۱۶ واحد فناور و ۴ شرکت دانش‌بنیان از آثار ارسالی به پنجمین جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی بود.


انتهای پیام/4117/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر