در چه مواردی قتل جرم محسوب میشود؟
به گزارش خبرنگار قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، براساس قانون مجازات اسلامی جرائم به سه دسته جرائم علیه اشخاص، اموال و امنیت تقسیم میشود که از این میان جرم قتل سنگینترین جرم علیه اشخاص است چرا که صدمات آن برای فرد قربانی غیرقابل جبران خواهد بود.
به عبارت دیگر قتل در دسته جرائم علیه تمامیت جسمانی و جرایم خشونت بار و بالاترین نوع جرم قرار دارد که یک انسان میتواند مرتکب گردد. این جرم علیه جان آدمها صورت میگیرد که تنها دارایی واقعی و غیرقابل تجدید انسان و جزئی از وجود او محسوب میشود. بر همین اساس است که در نظام های حقوقی مجازاتهای سنگینی برای آن در نظر گرفته شده و این امر کاملا بدیهی است.با توجه به تبعات جرم قتل و اینکه این صدمه نهایی و غیر قابل جبران است، به نوعی جرمانگاری شده تا کمتر کسی جرأت کند به جان دیگری دست درازی کند.
ارتکاب به قتل به اندازهای مذموم است که خداوند نیز در آیه ۳۲ سوره مائده در این باره میفرمایند: «هر فرد كسى را جز به قصاص قتل يا [به كيفر] فسادی در زمین بكشد چنان است كه گويى همه مردم را كشته باشد و هر كس كسى را زنده بدارد چنان است كه گويی تمام مردم را زنده داشته است و قطعا پیامبران ما دلايل آشكار براى آنان آوردند [با اين همه] پس از آن بسياری از ايشان در زمين زيادهروی مىكنند.» علاوه براین خداوند در آیه ۲۵ سوره فرقان میفرمایند: «انسانی را که خداوند خونش را حرام شمرده، جز به حق نمیکشند و هر کس چنین کند مجازات سختی خواهد دید.» همچنین در حدیث پیامبر اعظم(ص) نیز آمده اولین چیزی که در روز قیامت خداوند درباره آن داوری میکند، خون است و اگر همه دنیا نابود شود، نزد خدا اهمیتش کمتر از خونی است که به ناحق ریخته شود.
انتهای پیام/4076
انتهای پیام/