صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۲ - ۱۹ دی ۱۳۹۹

دلایلی که بهتر است مواد غذایی را بخارپز کنید

محققان می‌گویند به دلیل فوایدی که روش تهیه غذا به روش بخارپز دارد بهتر است از این روش برای تهیه وعده‌های غذایی خود استفاده کنید.
کد خبر : 555134

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، امروزه بخارپز کردن به عنوان یکی از روش‌های پرطرفدار در تهیه وعده‌های غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل اصلی شهرت این روش این است که روشی بسیار ساده است و در عین حال، خواص مواد غذایی در این روش از بین نمی‌رود.


فارغ از اینکه غذای بخار پز مورد علاقه شما باشد و یا نباشد، متخصصان تغذیه می‌گویند پخت و پز وعده‌های غذایی به این روش دارای فواید بی شماری است. از مهمترین فواید این روش می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:


۱- سالم‌ تر است


یکی از اصلی‌ترین دلیلی که بسیاری از مردم بر بخار پز کردن مواد غذایی تاکید دارند، سالم‌تر بودن این روش نسبت به روش‌های پخت و پز دیگر (مانند سرخ کردن در روغن) است. تحقیقات متعدد نشان داده است زمانی که از روش‌هایی مانند سرخ کردن، آب پز کردن، و یا کباب کردن مواد غذایی استفاده می‌شود حجم قابل توجهی مواد مغذی از بین می‌رود.


همچنین زمانی که شما از روش بخارپز برای تهیه غذا استفاده می‌کنید دیگر نیازی به استفاده از روغن‌های مضر و یا افزودنی‌های دیگر در طول فرآیند پخت و پز نیستید.



۲- سادگی پخت


بخار پز کردن ساده‌ترین روش پخت و پز محسوب می‌شود که دیگر نیازی نیست فرد به طور پیوسته بر فرآیند پخت نظارت کند. در روش‌های دیگر، فرد به طور پیوسته درگیر فرآیند پخت است و زمان بیشتری از وی گرفته می‌شود.


۳- مواد غذایی آبدار می‌مانند


یکی از مضرات روش‌های دیگر پخت و پز این است که درجه حرارت بالا باعث از بین رفتن تمامی آب‌های موجود در گوشت و سبزیجات می‌شود. این در حالی است که در روش بخارپز، مواد غذایی بخشی از آب خود را حفظ می‌کنند و همین امر مانع از بین رفتن مواد مغذی آن می‌شود.


با این حال، مواد غذایی بخارپز شده دستکم از سوی برخی از افراد خوشایند محسوب نمی‌شود. یکی از موارد مخالفت این افراد این است که تهیه وعده‌های غذایی با روش‌های دیگر مزه بهتری به مواد غذایی می‌دهد، اما مزه غذا‌های بخار پز شده به میزان کافی دلچسب نیست.


به عنوان نکته پایانی، در زمان پخت و پز مواد غذایی به روش بخارپز باید بسیار دقت کنید، زیرا بخار آب بسیار داغ بوده و می‌تواند به راحتی به شما آسیب برساند.


منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر