امنیت سایبری؛ اولویت اول مشاغل در سال 2021/ هکرها در کمین اطلاعات سازمانی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در دنیای سریع و دیجیتالی امروز، تناوب حملات سایبری ازنظر حجم و پیچیدگی افزایش یافته است. به همین دلیل اتخاذ اقدامات امنیت سایبری بیش از هر زمان دیگری حیاتی شده است. به گفته «آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت» (CISA)، امنیت سایبری هنر محافظت از شبکهها، دستگاهها و دادهها از دسترسی غیرمجاز یا استفاده مجرمانه و نیز اطمینان از محرمانه بودن، یکپارچگی و در دسترس بودن اطلاعات است.
حملات سایبری غالباً بهصورت دستیابی، دستکاری یا از بین بردن اطلاعات حساس، اخاذی پول از کاربران، یا قطع روند فعالیتهای تجاری یا برنامههای تحقیقاتی (مانند COVID-19) توسط سوءاستفاده از آسیبپذیریها اتفاق میافتد. اساساً، این حملات سایبری میتواند نقض دادهها باهدف سرقت اطلاعات شخصی، داراییهای تحقیقاتی، اسرار تجاری و اطلاعات مربوط به مزایدهها، قیمتها و غیره باشد و یا میتواند «حمله محرومسازی از سرویس» (DoS) باشد که طی آن سیستمها و زیرساختها غیرفعال میشود.
بیشتر بخوانید:
بزرگترین هکها و نقضهای اطلاعاتی در سال ۲۰۲۰/ از سیستمهای اطلاعاتی تا دنیای ورزش
کاهش تهدیدات ناشی از حملات سایبری نیازی است که هرساعت احساس میشود، زیرا آنها نهتنها فعالیتهای تجاری را مختل میکنند بلکه اقتصاد ملی را نیز خراب میکنند. برای مقابله با تهدیدات سایبری، روشهای معمول مانند نصب برنامههای ضد بدافزار یا رمز عبور و فیلترهای ورود به سیستم دیگر کافی نیست. ازاینرو مدیران ارشد امنیت اطلاعات (CISO)، کارشناسان امنیتی و محققان در حال استفاده از فناوریهایی همچون هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای تقویت نرمافزاری امنیت سایبری موجود هستند که میتواند به پیشبینی بهموقع، شناسایی و پیشگیری حملات کمک کند.
افزایش هزینههای جهانی در بازار امنیت سایبری
طبق گزارشها پیشبینی میشود که بازار جهانی امنیت سایبری با نرخ رشد مرکب سالانه 8.1 درصد از 153.9 میلیارد دلار در سال 2019 به 227.4 میلیارد دلار در 2023 خواهد رسید. آمریکا با سهم 41 درصدی، منطقه برتر امنیت سایبری در سراسر جهان است هرچند که در سال میلادی گذشته و اوایل سال جاری با حملات سایبری بیسابقهای روبرو شد. پیشبینی میشود بازار این منطقه با نرخ رشد مرکب سالانه 8.5 درصد، از 63.7 میلیارد دلار در سال 2019 به 95.6 میلیارد دلار در 2023 برسد. پیشبینی میشود اروپا نیز با سهم 30 درصدی بازار، از 45.5 میلیارد دلار در سال 2019 به 65.8 میلیارد دلار در سال 2023 در رتبه دوم برسد. بازار امنیت سایبری در منطقه آسیا و اقیانوسیه نیز با سهمی 23 درصدی، از 35.3 میلیارد دلار در سال 2019 به 52.8 میلیارد دلار در سال 2023 افزایش یابد. درعینحال، پیشبینی میشود راهکارهای امنیت سایبری شاهد رشد 16.1 درصدی بودجه باشند که از رقم 6.2 میلیارد دلار در 2019 به 11.1 میلیارد دلار در 2023 افزایش یابد. همچنین در تلاش برای جلوگیری از مجرمان اینترنتی، مشاغل مشتاق خواهند بود که برای اتخاذ تدابیر و استراتژیهای امنیت سایبری هزینه کنند، زیرا ما بیش از گذشته به فناوری اعتماد میکنیم.
دلیل افزایش اتخاذ راهکارهای امنیت سایبری
جدا از تهدیدات سایبری در حال رشد، عامل اصلی ایجاد چشمانداز در حوزه امنیتی سایبری افزایش تقاضا برای راهکارهای امنیت سایبری سرویسهای ابری، تقاضای قوانینی مانند مقررات عمومی حفاظت از دادهها (GDPR) و محصولات جدید امنیت سایبری است که با استفاده از هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوین توسعه مییابند. بااینوجود، تنگناهای خاصی در حال ظهور هستند که ابتدا باید به آنها توجه شود. اینها شامل افزایش برنامههای باج افزاری، افزایش تهدیدهای اینترنت اشیاء، سوءاستفاده از هوش مصنوعی برای ایجاد اشکال جدید تهدیدات سایبری و خطرات بلاک چین است.
اما در سال 2020 شیوع ویروس کرونا موجب شد بسیاری از مشاغل، شرکتها، سازمانها و کسبوکارها سیاست دورکاری اتخاذ کنند و کارمندان را برای کار کردن از خانه تشویق کنند. دورکاریها اگرچه در کاهش گسترش کرونا مؤثر بود اما موقعیتی برای مجرمان اینترنتی و هکرها فراهم کرد، چراکه بسیاری از کارمندان مورد هدف این افراد قرار گرفتند و دادههای بسیاری در معرض خطر قرار گرفت و یا افشاء شد. ازاینرو شرکتها باید ضمن بهروزرسانی سیستمهای امنیتی خود، راهنمایی و آموزشهایی را برای کارمندان خود درنظر بگیرند.
در این سال بازهم مؤسسات، ادارات دولتی، مراکز درمانی، شرکتهای بزرگ فناوری، دانشگاهها و غیره مورد حملات هکرها و مجرمان اینترنتی قرار گرفتند. از این گذشته اخیراً یکی از بیسابقهترین حملات سایبری در ایالاتمتحده رخ داد، جایی که وزارت بازرگانی، وزارت امنیت داخلی، پنتاگون، وزارت خزانهداری، خدمات پستی و بنیاد ملی سلامت آمریکا و غیره مورد نفوذ هکرها قرار گرفتند.
همه این موارد نشان میدهد حوزه امنیت سایبری از اهمیت ویژهای برخوردار است و روز به روز نقش آن بیشتر نمایان میشود. بنابراین انتظار میرود در سال 2021 اولویت اصلی شرکتها، سازمانها و مشاغل مختلف سرمایهگذاری بیشتر روی این حوزه باشد تا بتوانند از اطلاعات حساس خود بهخوبی محافظت کنند.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/