چند توصیه برای حفظ سلامتی در آلودگی هوا
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سرمای هوا و پدیده وارونگی یکی از مهمترین عوامل ماندگاری آلودگی هوا در کلانشهرها محسوب میشود و از آنجایی که امسال همزمان با شیوع همهگیری کرونا هم مواجه هستیم اهمیت این موضوع دوچندان میشود؛ بهویژه اینکه بنا بر اذعان برخی از دانشمندان، آلودگی هوا بر ابتلا به کرونا و آسیبپذیری سیستم ایمنی بدن تأثیرگذار است.
براین اساس مجموعه اقداماتی خود میتواند در تقویت سیستم ایمنی مؤثر بوده و خطر آسیبپذیری در برابر آلودگی هوا را کاهش دهد. برخی از این اقدامات بدین شرح است:
تا حد امکان مایعات بهویژه آب مصرف شود.
مصرف شیر مفید است چون شیر مانع جایگزین شدن سرب در بدن میشود.
در روزهای آلوده از مصرف غذاهای پرچرب و فستفود پرهیز شود.
اسیدهای چرب امگا 3 همچون گردو، تخم کتان، ماهیهای چرب و روغن ماهی یک سپر دفاعی عالی در برابر آلایندهها هستند.
منابع خوراکی غنی از منیزیم همچون مغز خشکبار، اسفناج، تخم کدو، ماست و حبوبات، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و همچنین در تسکین مجاری تنفسی نقش مفید دارند.
مصرف سیگار و قلیان در روزهای آلودگی هوا ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی را دو چندان میکند.
ویتامین ث و مواد غذایی حاوی آن بهترین آنتی اکسیدان برای مقابله با آسیب ناشی از مولکولهای رادیکال آزاد در اثر تماس با آلایندههای هوا است.
مرکباتی همچون پرتقال، نارنگی، لیمو و گریپ فروت، توت فرنگی، هویج و غلات سبوسدار برای کاهش خطرات آلودگی هوا بسیار مهم است.
سبزیها را بیشتر به صورت تازه و خام مصرف شود چون ویتامینهای آن به خصوص ویتامین C بیشتر حفظ میشود.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/