صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۸ - ۰۱ دی ۱۳۹۹

با 10 نکته بهترین برنامه ریزی کنکور را برای خودتان انجام دهید

اگر داوطلب کنکور هستید برنامه ریزی کردن برای موفقیت شما بسیار مهم و سرنوشت ساز است. حجم زیاد درس ها اهمیت برنامه ریزی کنکور را نسبت به سایر پایه های تحصیلی بیشتر می کند. در این مقاله 10 نکته برای انجام برنامه ریزی کنکور حرفه ای و بی نقص به شما گفته می شود.
کد خبر : 550193

 به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا ، در این مقاله 10 نکته برای انجام برنامه ریزی کنکور حرفه ای و بی نقص به شما گفته می شود. نکات این مقاله حاصل تجربیات رتبه های برتر سال های گذشته است که با استفاده از آن ها می توانید حجم زیاد درس ها را در مدت زمان باقی مانده تا کنکور زمان بندی کنید و خود را برای کنکور به بالاترین سطح آمادگی برسانید.


نکته 1: برنامه ریزی کنکور باید متعادل انجام شود


اصل تعادل در برنامه ریزی کنکور به این معناست که بین دروس عمومی و اختصاصی زمان را به شکل مناسب تقسیم کنید. اهمیت دروس عمومی نسبت به اختصاصی برای همه رشته ها 1 به 3 است. بنابر این لازم است حدود 25% از زمان خود را به دروس عمومی و 75% آن را به دروس اختصاصی واگذار کنید.


نکته 2: برنامه ریزی کنکور باید با رعایت پیشنیازها انجام شود


برای برنامه ریزی کنکور باید ترتیب مطالعه مطالب را رعایت کنید. یعنی گاهی باید فصل 1 را حتما خواند تا بتوان فصل 2 را فهمید. اگر روی مباحث مسلط نباشید و فصل ها را نشناسید نمی توانید برنامه ریزی کنکور خوبی انجام دهید. در همه درس ها باید این موضوع را رعایت کنید


نکته 3: برنامه ریزی کنکور باید با توجه با بودجه بندی انجام شود


طراحی سوالات کنکور همیشه طبق یک بودجه بندی نسبتا مشخصی انجام می شود. به این معنا که تقریبا معلوم است که از کدام فصل ها بیشتر سوال مطرح می شود. برنامه ریزی کنکور باید با در نظر گرفتن ارزش فصل ها و درس ها انجام شود. اصولا باید روی فصل های مهم تر زمان بیشتری صرف شود تا استفاده بهینه ای از زمان انجام شود.


نکته 4: برنامه ریزی کنکور باید متناسب با رشته هدف دانشگاه انجام شود


در برنامه ریزی برای کنکور بسیار مهم است که شما برای چه رشته دانشگاهی درس میخوانید و هدف تان چیست. برای مثال قبولی در رشته حقوق مستلزم این است که درس های عربی، ادبیات و فلسفه و منطق را بیتشتر خواند و روی آن حساب ویژه تری باز کرد. قبولی در رشته داروسازی نیازمند توجه به درس زممین شناسی است. برای اینکه در این زمینه اطلاعات بیشتری پیدا کنید باید با زیرگروه های رشته خود اشنا شوید و مطابق با آن برنامه ریزی کنید.


نکته 5: برنامه ریزی کنکور باید شامل بلند مدت و هم کوتاه مدت باشد


برای برنامه ریزی کنکور باید ابتدا کل زمان موجود تا کنکور را در نظر گرفت و ارزیابی کرد. بر اساس زمان کل یک برنامه راهبردی بلندمدت باید تهیه کنید. بعد از آن نوبت به برنامه ریزی کوتاه مدت مثل برنامه ماهانه و هفتگی و روزانه می رسد. بدون حساب و کتاب زمان کل به هیچ عنوان نمی توان برنامه ای کامل طراحی کرد.


نکته 6: برنامه ریزی کنکور باید مرورهای پی در پی داشته باشد


رکن برنامه ریزی برای کنکور مرور است. مرورهای استاندارد و پی در پی از فراموشی درس ها پیگیری می کند و باعث افزایش تسط و عمق بخشیدن به آموخته ها می شود.


در مرور 2 موضوع مهم وجود دارد که باید بر ان مسلط باشید. اول روش مرور اشست و دوم زمان های صحیح مرور.


در مورد روش مرور به طور کلی 3 روش مختلف وجود دارد. روش بازخوانی، بازیابی و تلفیقی. در روش بازیابی با زدن تست سعی در یادآوری درس ها داریم و این روش بیشتر برای درس های حل کردنی و مساله ای مفید است. روش بازخوانی برای درس های حفظی مناسب است و روش تلفیقی هم هم حل تست و هم بازخوانی درس در آن انجام می شود برای درس های ترکیبی و مفهومی استفاده می شود.



و اما زمان های مرور چگونه باید باشد؟ مرورهای هر فصل یا هر درس در برنامه ریزی باید در کمترین حالت 4 مرور باشد. مرور اول کوتاه است و یک روز بعد از مطالعه به صورت سریع انجام می شود. مرور دوم حدود 5 تا 10 روز بعد از مطالعه انجام می شود. مرور سوم حدودا 2 الی 3 هفته بعد از مطالعه انجام می شود . و مرور چهارم حدودا 6 الی 8 هفته بعد از مطالعه انجام می شود.


نکته 7: برنامه ریزی کنکور باید جمع بندی و طبقه بندی داشته باشد


مطالعه درس ها و مرور کردن پی در پی و مکرر ان بسیار خوب است اما وقتی حجم زیادی از درس ها در ذهن جا گرفت باید آن ها را منظم و طبقه بندی کنیم. راه درس برای طبقه بندی درس ها مرورهای فشرده و سریع و طبق اصول است. به این نوع مرور اصطلاحا جمع بندی گفته می شود. جکع بندی با دو روش انجام می شود. 3 روز یکبار و 5 روز یکبار. در جمع بندی علاوه بر مرور سریع آزمون های شبیه ساز هم باید از خودتان بگیرید تا با بازیابی و یادآوری مطالب طبقه بندی بهتری در ذهن انجام شود.


نکته 8: برنامه ریزی کنکور باید تست محور باشد


در جای جای برنامه ریزی برای کنکور باید تست در نظر گرفته شود. برنامه ریزی برای کنکور باید شما را برای تست زدن آماده کند و هدف نهایی چیزی جز این نیست. بنابراین انواع تست های آموزشی، تثبیتی، ارزیابی و آزمون باید در مراحل مختلف مطالعه و یادگیری قرار بگیرد. در کنار این تکنیک های تست زنی هم اهمیت فراوانی دارد که باید با آنها آشنا باشید. اگر در این زمینه اطلاعات کافی ندارید حتما جستجو و یادگیری را شروع کنید.


نکته 9: برنامه ریزی کنکور باید شخصی باشد


شخصی بودن برنامه ریزی کنکور یعنی اینکه نقاط ضعف و قوت شما را در نظر بگیرد. یکی دیگر از اهداف برنامه ریزی کردن این است که نقاط ضعف درسی تقویت شود و نقاط قوت هم حفظ شود. صرف زمان بیشتر روی درس های ضعیف و تکرار و تمرین و تست زدن در آن ها بسیار موثر است و شما را به این هدف می رساند. استفاده از برنامه های کلی و از پیش نوشته شده ای که قابلیت انعطاف و تغییر ندارند نمی تواند باعث پیشرفت شما شود. برای ضخصی شدن برنامه یک نکته دیگر هم اضافه کنید: هماهنگی با برنامه آزمون و امتحانات مدرسه. اگر برنامه شما این هماهنگی را داتشته باشد به معنای واقعی شخصی خواهد شد.



نکته 10: برنامه ریزی کنکور باید متنوع باشد


تنوع مطالعاتی اصل مهمی است که بازدهی شما در اجرای برنامه را بالاتر می برد. اگر در طول روز تنها یک درس بخوانید هم خسته می شوید و هم الگوی مرور درس ها به هم میریزد. بهترین راه حل این است که واحدهای مطالعاتی طول روز خود را از 45 دقیقه تا حدود 2 ساعت و نیم در نظر بگیرید. البته بعد از هر 45 تا 60 دقیقه هم 5 دقیقه استراحت لازم است. سعی کنید برای هیچ درسی در طول روز بیشتر از این مدت وقت صرف نکنید.


جمع بندی


10 نکته بسیار مهم از تجربیات رتبه های برتر برای برنامه ریزی کنکور آکادمی دورخیز را توضیح دادیم. قول می دهیم با اجرای این نکات برنامه ریزی حرفه ای برای کنکور انجام خواهید داد. پس همین الان دست به کار شوید و بهترین برنامه زا برای خود تهیه کنید.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر