صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سایه کرونا بر فرهنگ دانشگاه/3 | سرسنگی در گفتگو با آنا:

کمیته‌ای برای برگزاری مراسم‌های فرهنگی در دوران کرونا تشکیل دادیم/ فواید استفاده درست از فضای مجازی در فعالیت‌های فرهنگی

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: به دلیل شرایطی که بیماری کرونا ایجاد کرده محدودیت‌هایی وجود دارد اما در این شرایط نمی‌شود نشست و زانوی غم بغل گرفت.
کد خبر : 549831

به گزارش خبرنگار فرهنگی هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تا حرف از کرونا در فضای دانشگاهی به میان می‌آید همه یاد کلاس‌های آنلاین و تأمین اینترنت رایگان برای دانشجویان و برگزاری جلسه دفاع مجازی می‌افتند. فارغ از اینکه شاید از مدرک تحصیلی مهم‌تر و همپای اهمیت علم‌آموزی، این کارکرد فرهنگی و اجتماعی دانشگاه است که روی زندگی پسادانشگاهی دانشجویان اثرات زیادی می‌گذارد.


گروه دانشگاه خبرگزاری آنا در پرونده «سایه کرونا بر فرهنگ دانشگاه» قصد دارد از طریق گفتگو با معاونان فرهنگی دانشگاه‌های مختلف به بررسی عملکرد دانشگاه‌ها در این زمینه بپردازد. در سومین شماره به سراغ مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران رفتیم تا اتفاقات فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در عصر کرونا را مورد بررسی قرار دهیم.




بیشتر بخوانید:





مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در خصوص وضعیت فضای فرهنگی دانشگاه تهران در زمان کرونا و غیرحضوری شدن دانشگاه‌ها توضیحاتی ارائه کرد. 


شیوع کرونا فعالیت های فرهنگی را تحت تاثیر قرار داده است


معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه عمده فعالیت‌های دانشگاه، فعالیت‌های داوطلبانه و دانشجویی است و بیماری کرونا در همه زمینه‌ها به خصوص فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه تاثیر منفی گذاشته است، گفت: طبیعی است که در شرایط‌ عدم حضور دانشجویان این فعالیت‌ها با نواقصی رو به رو خواهد شد.


تشکیل کمیته‌ای برای برگزاری مراسم‌های فرهنگی در دوران کرونا


وی ادامه داد: در دانشگاه تهران بعد از آغاز سال تحصیلی جدید، کمیته‌ای در معاونت فرهنگی به منظور ارائه راهکارهایی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی با کمترین آسیب ایجاد شد و تبدیل این تهدید بزرگ به فرصت در دستور کار این کمیته قرار گرفت.


سرسنگی با بیان اینکه برگزاری فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی علی‌رغم مشکلات فواید زیادی نیز دارد، گفت: فضای مجازی گسترده است و تابع زمان نیست؛ بنابراین می‌تواند بستری برای برقراری ارتباط با دانشجویان و انجام فعالیت‌های فرهنگی نیز باشد.


وی با تاکید بر اینکه استفاده از فضای مجازی برای انجام فعالیت‌های فرهنگی در حال عادی شدن است، افزود: خوشبختانه علی‌رغم همه نگرانی‌هایی که وجود داشت برنامه ۱۶ آذر در دانشگاه تهران در قالب دو برنامه بزرگ انجمن اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجویی در پردیس مرکزی به صورت مجازی برگزار شد.


کرونا تهدیدی جدی است که می‌تواند تبدیل به فرصت شود


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: فضای مجازی ظرفیت‌های جدیدی را ایجاد کرده که اگرچه هنوز از این ظرفیت‌ها به صورت صد در صدی استفاده نشده است، اما در حال حرکت به استفاده مفید از آن هستیم.


وی گفت: ماه گذشته در دانشگاه تهران همایش دانشگاه اخلاق مدار برگزار شد و همایش مسئولیت‌پذیری اجتماعی و اولین دوره همایش موزه‌های علمی سراسر کشور نیز به صورت مجازی در این دانشگاه برگزار می‌شود.


سرسنگی اظهار کرد: چهارمین دوره مسابقه فرهنگی کتاب سال در دانشگاه تهران برای اولین بار به دلیل ظرفیتی که فضای مجازی ایجاد کرده است به صورت بین المللی برگزار خواهد شد.


وی افزود: در حال حاضر نشریات دانشجویی اغلب به صورت مجازی منتشر می‌شود و در فضای مجازی ظرفیت مناسبی از این طریق ایجاد شده است. نشریه‌ای که قبلا در ۵۰ نسخه چاپ می‌شد هم اکنون می‌تواند در اختیار هزاران نفر قرار بگیرد. بنابراین می‌توان گفت در برخی بخش‌ها بیماری کرونا را که تهدید بزرگی به شمار می‌رود، می‌توان تبدیل به فرصت کرد.


نباید زانوی غم بغل گرفت؛ از فضای مجازی برای برنامه های فرهنگی باید استفاده حداکثری داشت


سرسنگی تاکید کرد: اگرچه با شیوع کرونا به بخشی از برنامه‌هایی که ناظر بر حضور فیزیکی دانشجویان بوده، لطمه وارد شده اما دانشگاه تهران در حال استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی است و برنامه‌های خوبی را در این زمینه طراحی و اجرا می‌کند.


وی خاطر نشان کرد: به دلیل شرایطی که بیماری کرونا ایجاد کرده محدودیت‌هایی وجود دارد اما در این شرایط نمی‌شود نشست و زانوی غم بغل گرفت. باید ابزار خود را تغییر بدهیم و به سمت استفاده مثبت حداکثری از فضای مجازی در این شرایط حرکت کنیم.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران گفت: طبیعی است که مجازی شدن دانشگاه‌ها تجربه جدیدی است اما باید به شرایطی برسیم که بتوانیم ادعا کنیم انجام فعالیت‌ها با گذشته و زمان حضوری بودن دانشگاه‌ها تفاوتی ندارد.


سرسنگی در پایان اظهارکرد: به نظر می‌رسد سرعت عمل دانشجویان و فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها در این شرایط خوب بوده و در آینده نیز بهتر خواهد شد.


انتهای پیام/4139/


انتهای پیام/

ارسال نظر