بررسی کرونا از منظر «صنعت غذا و اصول بهداشت» در مقالات ISI
محمد گلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اصفهان اظهار کرد که بتاکروناویروس انسانی از منظر صنعت غذا، اصول بهداشت کارخانجات غذایی و در رویکردهای متناسب با تکنولوژی تولید در دو مقاله ISI توسط عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بررسی و در مجلات معتبر بینالمللی منتشر شد.
وی اضافه کرد: ویروسهای کرونا شامل کروناویروس-2019 یا سارس کرونا ویروس-2، ویروسهای پوششدار با RNA یکپارچه و بار مثبت هستند که اواسط دهه 60 متمایز شدهاند و میتوانند انسان، انواع پرندگان و پستانداران را آلوده کنند.
عضو هیئت علمی گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان عنوان کرد: هدف از این مطالعه بررسی این ویروس بهویژه SARS بهدلیل قرابت ژنی بسیار مشابه آن با 2019-nCoV یا همان SARS-CoV-2، از دیدگاه رعایت اصول بهداشتی کارخانجات صنایع غذایی بوده است.
اجرای تجزیه و تحلیل خطر در نقاط کنترل بحرانی
گلی مطرح کرد: این تدابیر شامل رعایت اصول بهداشت شخصی در تمام مراحل تولید و دربرگیرنده شناسایی و پیشگیری از فعالیت کارگران حامل و مشکوک به کووید ـ 19 در خطوط تولید مواد غذایی، اجرای تجزیه و تحلیل خطر در نقاط کنترل بحرانی(HACCP)، عملیات تولید خوب (GMP) و عملیات بهداشتی مناسب (GHP) از مزرعه تا سفره استفاده از ضدعفونیکنندههای شیمیایی مناسب، شامل تیمارهای تمیزکننده موثر در ترکیب با سطوح آلیاژهای مسی، استفاده مطلوب مواد شوینده و تمیزکننده سطوح و مورد استفاده در برنامه ضدعفونیکننده درجا است.
استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خاطرنشان کرد: بهرهگیری از فناوری لیزر مانند استفاده از طیفهای مختلف نوری شامل ضدعفونی سطوح با نور UVC یا بهکارگیری متیلن بلو همراه با نور مرئی در سطح خطوط تولید موادغذایی و فراهم آوردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا، حداقل عملیات حرارتی مانند تیمار دمای پایین زمان طولانی و بیشتر از آن برای محصولات غذایی مایع، pH برابر و کمتر از 3 حداقل رطوبت نسبی انبارهای نگهداری است.
این محقق افزود: کووید ـ 19 میتوانند سیستم تنفسی و گوارشی انسان، انواع پرندگان و پستانداران را تحت تأثیر قرار دهد و هدف اصلی کرونا ویروس بهدلیل ویژگیهای سلولی و جابهجایی آنها از طریق ترشحات مخاطی، هوا و انتقال دهانی مدفوعی، سلولهای قشری یا پوششی دستگاه تنفس و گوارش است.
روشهای ایمنی غذایی مناسب در خطوط تولید مواد غذایی
وی گفت: برخی از منابع غذایی فراسودمند بهدلیل داشتن ترکیبات شیمیایی حیاتی ممکن است به افراد کمک کنند تا با تعدیل سیستم ایمنی بدن، ایجاد فعالیت ضد ویروسی علیه عفونت و کاهش سایر مشکلات تنفسی بر این عفونت غلبه کنند.
گلی تأکید کرد: ازجمله رعایت روشهای ایمنی غذایی مناسب در خطوط تولید مواد غذایی؛ اجتناب از عدم کفایت فرایندهای حرارتی در فرآوری محصولات گوشتی؛ عدم اطمینان در مورد ایمنی محصولات گوشتی منجمد یا نگهداری شده در یخچال، فراهم کردن شرایط نامساعد محیطی برای بقای ویروس کرونا و جلوگیری از تولید غذاهای صنعتی غنیشده با مکملهای معدنی مانند آهن، روی، منگنز، منیزیم و مس توصیه میشود.
این پژوهشگر با تأکید بر توجه به این موارد در زمانها و مکانهای با شیوع بالای ویروسهای مختلف بتاکرونا، رعایت نکات گفته شده را برای جلوگیری از شیوع بیشتر در سطح جامعه ضروری دانست.
به گزارش آنا؛ نتایج این تحقیقات در قالب دو مقاله ISI در مجلات معتبر بینالمللی؛Journal of Food safety با ضریب تأثیر 1.655 و مجله Food Science and Nutrition با ضریب تأثیر 1.797 چاپ شده است.
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/