طرح تولید کیت تشخیص مولکولی Covid-19 ارائه شد/ پاسخگویی به نیازهای پژوهشی در حوزه بیوتکنولوژی
سیداسماعیل صفوی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، درباره چگونگی و چرایی ایجاد، فعالیتها، دستاوردها و برنامههای مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اظهار کرد: مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی واحد تبریز با هدف انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعهای در حوزه زیست فناوری همسو با برنامهها و نیازهای پژوهشی، علمی و فناوری کشور به همت مدیران و اعضای هیئت علمی این دانشگاه و با حمایتهای صورتگرفته از حوزه معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی، سال 1393 راهاندازی شد.
وی افزود: این مرکز در دو بخش تخصصی ژنومیکس و کشت سلولی با بهرهگیری از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و حضور فعال اعضای هیئت علمی متخصص پاسخگوی نیازهای پژوهشی در حوزه بیوتکنولوژی است.
رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در پاسخ به این پرسش که چه مأموریت یا مأموریتهایی برای این مرکز تعریف شده و آیا اکنون در انجام مأموریتها فعال است؟ عنوان کرد: در راستای نیل به اهداف مرکز، مأموریتهایی متناسب با امکانات و شرایط موجود تعیین شده است.
صفوی بیان کرد: استفاده بهینه از امکانات در دسترس (مالی، نیروی انسانی متخصص و تجهیزات) براساس شرایط تدوینشده مرکز، اجرای پروژههای تحقیقاتی براساس اولویتهای موجود بهمنظور خلق و ترویج فناوریهای نوین در زمینههای مختلف زیست فناوری و بهکارگیری نتایج این تحقیقات در حوزه پزشکی و صنعت و جذب مشارکت صاحبان صنایع و بخش خصوصی در پروژههای زیست فناورانه مأموریتهایی هستند که برای این مرکز تعریف شدهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که تاکنون چه فعالیتهایی در این مرکز تحقیقاتی انجام شده است و دستاوردهای این مرکز از ابتدا تاکنون چه بوده است؟ خاطرنشان کرد: تعیین کارگروههای تخصصی شامل بیوتکنولوژی تولیدمثل، کشت سلول و طب بازساختی، بیوتکنولوژی مواد غذایی و بیوتکنولوژی میکروبی با حضور فعال اعضای هیئت علمی متخصص و برگزاری جلسات و نشستهای تخصصی ازجمله این فعالیتهاست.
انجام بیش از 150 پایاننامه تخصصی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ادامه داد: انجام بیش از 150 پایاننامه تخصصی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، انجام 12 طرح پژوهشی داخل و خارج دانشگاهی و چاپ بیش از 20 عنوان مقاله در مجلات علمی پژوهشی و ISI با نام مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز از دیگر فعالیتهای انجام شده در این مرکز است.
صفوی برگزاری 12 کارگاه و دورههای آموزشی تخصصی، تولید محصول فراورده سلولهای بنیادی که با همکاری شرکت زیستیاخته دارو گستر مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز انجام شده و راهاندازی و تجهیز بانک سلولی (بیوبانک) را که عمدتاً شامل سلولهای بنیادی است، از دیگر فعالیتهای این مرکز دانست.
وی درباره چگونگی تعامل نهادها و مراکز مربوط به این مرکز و اینکه آیا قرارداد و تفاهمنامهای در زمینههای همکاری صورت گرفته است؟ اضافه کرد: این مرکز تعامل و همکاری بسیار مناسبی با سایر مراکز علمی و تحقیقاتی بهمنظور همافزایی علمی و پژوهشی داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز یادآور شد: در این راستا تفاهمنامههایی با مرکز تحقیقات ایمونولوژی و مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی تبریز منعقد شده است. همکاری در قالب طرحهای مشترک با مرکز تحقیقات بیوفوتونیک، مرکز تحقیقات نانوفناوری صنعتی، مؤسسه آموزش عالی ربع رشید و دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز انجام شده است.
انجام طرحهای پژوهشی در رشتههای پزشکی، دامپزشکی، ژنتیک، کشاورزی و میکروبیولوژی
صفوی درباره جایگاه پایاننامههای دانشجویی و طرحهای پژوهشی استادان در این مرکز تحقیقاتی به آنا گفت: با توجه به امکانات و تجهیزات پیشرفته در آزمایشگاههای ژنتیک و کشت سلول، پایاننامهها و طرحهای پژوهشی بسیاری در رشتههای مختلف مانند پزشکی، دامپزشکی، ژنتیک، کشاورزی و میکروبیولوژی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاههای مختلف در این مرکز انجام شده یا در حال انجام است.
مرکز تحقیقات بیوتکنولوژیدر دو بخش تخصصی ژنومیکس و کشت سلولی با بهرهگیری از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و حضور فعال اعضای هیئت علمی متخصص پاسخگوی نیازهای پژوهشی در حوزه بیوتکنولوژی است.
وی درباره ارزیابی خود از فعالیت این مرکز و اینکه آیا میتواند به فعالیت خود ادامه دهد تا دچار لغو مجوز نشود، بیان کرد: با توجه به هدفگذاری فعالیتهای پژوهشی مرکز به نظر میرسد پس از حصول نتایج حاصل از این فعالیتها و سایر اقدامات در حال انجام و در صورت ادامه حمایتهای مسئولان دانشگاه، این مرکز میتواند در رسیدن به اهداف مورد انتظار موفق باشد.
رئیس مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در پاسخ به این پرسش که آیا در دوران کرونا این مرکز موفق به تولید محصول در مبارزه با این ویروس شده است؟ توضیح داد: با توجه به اینکه یکی از اهداف مراکز تحقیقاتی کمک به حل معضلات و مشکلات جامعه است، مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی با توجه به ظرفیتهای موجود برای مقابله با شیوع بیماری کرونا اقدام کرد.
صفوی بیان کرد: به این منظور طرح تولید کیت تشخیص مولکولی Covid-19 از طرف این مرکز ارائه شد. این طرح با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حال انجام بوده که پس از حصول نتیجه و کسب مجوزهای لازم به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/