صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۵ - ۰۹ آذر ۱۳۹۹

چگونه برنامه نویسی وب را شروع کنیم؟

در این مقاله قصد داریم تا به شما بگویم که چطور می توانید وارد دنیای برنامه نویسی وب شوید. امیدواریم که در این مقاله بتوانید پاسخ سوال خود را پیدا کنید. همراه چیکاو باشید.
کد خبر : 544483

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگر علاقه مند هستید تا وارد دنیای وب شوید، حتما این سوال در ذهن شما بوجود آمده است که " چطور می توانید برنامه نویس وب شوید ". در این مقاله قصد داریم تا به شما بگویم که چطور می توانید وارد دنیای برنامه نویسی وب شوید. امیدواریم که در این مقاله بتوانید پاسخ سوال خود را پیدا کنید. همراه چیکاو باشید.


 


قصد دارم برنامه نویس وب سایت شوم، باید از کجا شروع کنم؟
 


اگر شما هم مانند خیلی های دیگه قصد شروع یادگیری مباحث برنامه نویسی وب را دارد، حتما با این سوال مواجه شده اید. اما در واقع برای شروع نیاز است که چه زبان برنامه نویسی را بلد باشیم؟ مفاهیم کاربردی برنامه نویسی وب چیست؟ چند نوع وب سایت داریم؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.


 


وب سایت های استاتیک یا وب سایت های ایستا
 


این نوع وب سایت ها، وب سایت هایی هستند که شما محتوای ثابتی را دارد و در صورتی که قصد اضافه کردن محتوای جدید به وبسایت خود را دارید، بایستی حتما کد نویسی کنید. اگر وب سایت شما حاوی 4 صفحه است برای اضافه کردن صفحه جدید باید کد نویسی جدیدی انجام دهید. به این نوع وب سایت ها، وب سایت استاتیک گفته می شود.


 


وب سایت های داینامیک یا پویا
 


این نوع وبسایت ها دقیقا نقطه مقابل وب سایت های استاتیک هستند. در وبسایت های پویا شما یک بار کد نویسی انجام می دهید و برای آپدیت محتوا و اضافه کردن محتوای جدید، دیگر نیاز به کدنویسی نخواهد بود. سیستم های بلاگی بهترین مثال این نع وب سایت ها هستند. مقالات آموزشی ما در حوزه دیجیتال مارکتینگ را در سایت چیکاو دنبال کنید.


 


انواع زبان برنامه نویسی
 


اچ تی ام ال html به عنوان اولین زبان برنامه نویسی وب
 


Html یک زبان نشانه گذاری به شمار می آید که از آن به منظور ایجاد ساختار و قالب صفحات وب استفاده می شود. به کمک html می توانید بخش های مختلف به همراه محتوای آن را در هر صفحه وب مشخص کنید. این زبان جزء جدا نشدنی برنامه نویسی وب است. شما هر سایتی را که قصد دارید راه اندازی کنید. در ابتدا بایستی ساختار اولیه را با زبان اچ تی ام ال آماده کنید.


 


Css زبانی برای استایل دهی
 


هنگامی که زبان html نوشته شد، با استفاده از کد های css برای طراحی ظاهری صفحات استفاده می کنیم. زبان html تنها برای اسکلت سایت است و برای طراحی و زیباسازی آن حتما نیاز به زبانی مجزا است. زبان css این کار را برای شما انجام می دهد.


 


مقاله پیشنهادی: کاهش رتبه الکسا کاملا تضمینی


 


جاوا اسکریپت، اولین زبان برای اسکریپت نویسی نسخه وب
 


بعد از اینکه زبان های Html و css ارائه شد، نیاز به زبانی بود که برخی امور مرتبط با بازدیدکننده و ارتباط با سرور، اموری همچون اعتبار سنجی فرم ها و… را که زبان html قادر به انجام آن نبود را انجام دهد. به همین منظور زبانی ارائه شد که در ابتدا livescript نام داشت و بعد ها جاوا اسکریپت نامیده شد. خیلی ها به اشتباه فکر می کنند که این زبان از مشتقات جاوا است اما این چنین نیست.


 


jQuery از جمله مهمترین کتابخانه های جاوا اسکریپت
 


یکی از کتابخانه های جاوا اسکریپت که برای آسان سازی در کد نویسی زبان جاوا اسکریپت استفاده می شود. در جاوا اسکریپت بایستی کد های زیادی بزنید تا صفحات درست شود. انجام این امور با جاوا اسکریپت علاوه بر اینکه زمان زیادی لازم دارد، حجم صفحات را نیز زیاد می کند. به همین دلیل jQuery قواعدی را دارد که به راحتی از کد نویسی های طولانی جلوگیری می کند. همچنین کتابخانه jQuery کد هایی را به صورت آماده دارد که کار شما را ساده می کند.


 


لایه بندی های برنامه نویسی
 



برنامه نویسی در واقع در دو لایه انجام می شود. لایه فراند اند (Front-end) و بک اند (Back-end). لایه فرانت اند مربوط به رابط کاربری است و زبان هایی که در بالا اشاره شد مربوط به فرانت اند است. لایه بک اند مربوط به سمت سرور است . درواقع پشت صحنه سایت ها محسوب می شود و کاربر به صورت مستقیم آن را حس نمی کند اما نتیجه کد های نوشته شده در لایه بک اند به کاربر نمایش داده می شود.


 


Php، زبان محبوب برنامه نویسی وب
 


زبان برنامه نویسی PHP می تواند پر استفاده ترین زبان برنامه نویسی تحت وب است که تا کنون بیش از 70 درصد سایت ها بر اساس همین زبان برنامه نویسی ساخته شده اند. زبان برنامه نویسی PHP یک زبان برنامه نویسی برای لایه بک اند است که در بالا توضیح داده شد. کد های نوشته شده توسط پی اچ پی بر روی سرور اجرا شده و نتیجه را به کاربر نمایش می دهد. زبان php یک زبان متن باز است.


این زبان برنامه نویسی در سال 1995 میلادی توسط راسموس لردورف ساخته شد. این زبان به دلیل متن باز بودن و همچنین رایگان بودن بسیار مورد استقبال همگان قرار گرفت و سپس توسعه یافت. در حال حاضر CMS های معروفی همچون وردپرس، جوملا، دروپال، اپن کارت و… با این زبان برنامه نویسی ساخته شده است. بسیاری از سایت های بزگ و مطرح کشوری و جهانی همچون دیجی کالا، فیسبوک، ویکی پدیا و… حداقل نسخه های اولیه خود را با این زبان برنامه نویسی توسعه دادند.


مزایای PHP برای طراحی سایت:



  1. یادگیری اسان

  2. شباهت بالای دستورات به زبان C

  3. متن باز بودن و همچنین رایگان بودن آن

  4. سرعت اجرا

  5. و….


 


ASP.net، وب به سبک ماکروسافت
 


زبان برنامه نوسی ASP.net یکی از چند زبان های برنامه نویس معروف دنیا است که در زمینه برنامه نویسی تحت وب کاربرد بسیاری دارد. این زبان که نسخه توسعه یافته زبان ASP توسط شرکت مایکروسافت در قالب نرم افزار .net است. کد نویسی با این زبان بسیار آسان است و کافیست تا شما دستورات این زبان را بدانید و با یکی از زبان های VB.Net و یا C#.Net آشنایی داشته باشید.


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

برچسب ها: برنامه نویسی
ارسال نظر