تعویق جشنواره فیلم فجر تکذیب شد/ احتمال پرواز سیمرغ در موعد مقرر
به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، مهرماه امسال با انتخاب محمدمهدی طباطبایینژاد بهعنوان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر و اظهار نظر او مبنی بر این که جشنواره با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و ۵۰درصد ظرفیت سالنها برگزار خواهد شد، مشخص شد که مدیران سازمان سینمایی همچنان به برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت فیزیکی نیز اصرار دارند.
از چندی قبل لغو برگزاری جشنواره فیلم فجر در بهمنماه امسال و موکول شدن برگزاری آن به بهار ۱۴۰۰ بهعنوان یکی از گزینههای پیش روی سیاستگذاران این رویداد در مواجهه با شرایط کرونایی و تعطیلی پروژههای سینمایی مطرح شده است.
خبری که زود تکذیب شد
اما چهارشنبه پنجم آذرماه پایگاه اطلاعرسانی شبکه خبر سیما خبری را منتشر کرد که بر مبنای آن «یک مقام آگاه» در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرده بود که جشنواره فیلم فجر امسال بهمنماه برگزار نخواهد شد و احتمال دارد زمان برگزاری آن به بهار ۱۴۰۰ موکول شود.
این مقام آگاه افزوده بود که دلیل این تصمیم نبود شرایط برگزاری جشنواره فیلم فجر به دلیل همهگیری کرونا و تولید نشدن فیلم کافی برای حضور در جشنواره است. از سوی دیگر، به دلیل خطر قاچاق فیلم امکان برگزاری برخط (آن لاین) مهمترین رویداد سینمایی سالانه کشور وجود ندارد.
البته همانگونه که پیشبینی میشد دبیر سی و نهمین جشنواره فیلم فجر امروز در گفتگویی با یکی از رسانهها ضمن تکذیب این خبر گفت: بهعنوان دبیر این رویداد سینمایی میگویم هنوز تصمیمی درباره زمان برگزاری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر گرفته نشده است و خبر اعلام شده صحت ندارد.
برگزاری فیزیکی بعید است، مجازی شاید!
با این حال شواهد حاکی است که احتمال برگزاری جشنواره فیلم فجر به صورت فیزیکی هر روز ضعیفتر میشود؛ ضمن اینکه ماهیت این رویداد سینمایی و ضرورت اکران فیلمهای بلند سینمایی نیز مانع از برگزاری آن به صورت مجازی خواهد بود.
از طرف دیگر، در سالهای گذشته در چنین روزهایی فراخوان جشنواره فیلم فجر منتشر و کار هیئت انتخاب آغاز شده بود، اما امسال به دلیل شیوع کرونا نه از ساخت تعداد بالای فیلمهای سینمایی خبری است و طبق پیشبینیها شرایط لازم برای برگزاری فیزیکی جشنواره هم وجود ندارد.
میل عجیب مدیران سینمایی برای برگزاری جشنوارههای سینمایی آن هم در این شرایط نامطلوب جای پرسش جدی دارد. آن هم در حالی که بسیاری از فعالان و هنرمندان حوزه سینما خواهان اختصاص بودجه این جشنواره به برنامههای حمایتی شدهاند.
اولویت جشنواره است یا حمایت از سینما؟
نباید فراموش کرد که بدنه اصلی و عمده سینما و تئاتر کشور به خاطر شیوع کرونا مدت زیادی است که با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند. بارها گفته شده که حل این معضلات و حمایت از هنرمندان و فعالان سینما باید در اولویت تصمیمگیران فرهنگی کشور باشد.
ضمن این که با توجه به شکل برگزاری جشنواره فیلم فجر که چه در سطح فعالان سینمایی و اهالی رسانه و چه در سطح مخاطبان، با تجمع فراوان همراه است برگزاری آن با رعایت شرایط بهداشتی را نقض میکند.
مقایسه این میل و اصرار به برگزاری جشنوارهها با بیمیلی و انفعال سازمان سینمایی در قبال جریان اکران، در خوشبینانهترین حالت نوعی آشفتگی و سیاست «یک بام و دوهوا» را به ذهن متبادر میسازد. سیاستی که بیشتر در پی دفعالوقت است و به چیدن ویترینهای فریبنده و چشمنواز همچون جشنوارهها بیش از اکران و درآمدزایی واقعی البته همراه با تضمین سلامت مخاطبان اهمیت بیشتری میدهد.
حال باید دید پاسخ حسین انتظامی به عنوان رئیس سازمان سینمایی و البته نهادهای ناظر و مدیران فرهنگی کشور به این سیاست یک بام و دوهوا و برخورد دوگانه چه خواهد بود.
انتهای پیام/4104/پ
انتهای پیام/